14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Irski evropski poslanec poziva k strogim predpisom o kriptografiji v Evropi

Irski evropski poslanec poziva k strogim predpisom o kriptografiji v Evropi

En irski poslanec želi v Evropi še strožje predpise o stabilnih valutah in kripto.

7267 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Irish MEP calls for stringent crypto regulations in Europe

Chris MacManus, član Evropskega parlamenta, ki zastopa Midland Northwest na Irskem, je pozval k strogim predpisom o kriptografiji v Evropi.

V sredo poročajo, da je evropski poslanec od Sinn Féin želi veleprodajne spremembe predlaganih sprememb Evropske unije v kriptovalutah.

MacManus je predložil 45 spremembe EU, katerih namen je poostriti kripto zakone v regiji. Podrobno o predlaganih predpisih o kriptografiji je irski evropski poslanec izjavil:

„Po mojih predlogih so vsa nova in obstoječa kripto-sredstva bo zahteval dovoljenje “pristojnega organa”, kot je Centralna banka. Trenutno morajo ustanovitelji valut preprosto vložiti belo knjigo, ki opisuje namen in tehnologijo kriptofonov, brez kakršnega koli nadzora. Te bele knjige bi po mojih spremembah zahtevale tudi veliko več podrobnosti in preglednosti. “

MacManus gre tudi po rudarjenju, pri čemer je evropski poslanec izjavil, da bi morali državni organi preučiti potencialni vpliv kripto dejavnosti na okolje, preden podelijo dovoljenje kateremu koli projektu. vključuje predpise za izdajatelje stabilnih valut in ponudnike storitev navideznega premoženja (VASP). V zvezi s stablecoins je MacManus pozval izdajatelje, da imajo dovolj kapitala, da vrnejo vrednost svojih žetonov v obtoku.

Takšna določba bi pomenila, da bodo imetniki stabilcoinov lahko unovčili vrednost “kovancev”, ki temeljijo na finančni zalogi. Za VASP-je, kot so menjalnice, denarnice in skrbniki tretjih oseb, MacManus želi, da kripto zakoni EU določajo politike zaščite strank.

Po MacManusovih besedah ​​bi njegovi predlogi pomagali izboljšati preglednost in varnost kripto trga ob boju proti uporabi virtualnih valut za kriminalne dejavnosti.

Že maja je Derville Rowland, direktor finančnega ravnanja pri Centralni banki Irske, opozoril da je Bitcoin regulatorje zelo skrbel.

Evropska komisija je septembra 2020 objavila regulativni predlog z naslovom Markets in Crypto Assets (MiCA) kot del prizadevanj za uvedbo predpisov o kriptovalutah po vsej regiji.

MiCA je bila predmet pomembnih razprav med zainteresiranimi stranmi v industriji z Mednarodno združenje za zaupanja vredne blokovne aplikacije (INATBA) opozarja, da bodo predlagana kripto pravila ovirala razvoj nastajajočih kripto in blockchain zagonov.

Prejšnji članekDogecoin se vrne na cene pred zrušitvijo, saj se 16 milijonov dolarjev kratkih hlač DOGE likvidira
Naslednji članekSreča se obrača? Specializirani grafični procesorji in SSD-ji prihajajo na pomoč kriptokopjem

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments