17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Iščete kripto posojilo? Tukaj je tisto, kar morate vedeti

- Advertisement -

Posojila v koraku z nabavo kriptovalut so se od nekdaj spremenila v steber vesolja decentraliziranih financ (DeFi) zaradi tega, ker so kriptovalute začele zagotavljati ponudnika kriptovalute, ki so v celoti temeljile na pogodbah. Skupnost Ethereum, prva veriga blokov, ki je povečala učinkovitost pogodbe, vidi veliko skupne zaklenjene vrednosti (TVL) na protokolih DeFi, v katerih prevladujejo platforme za posojanje kriptovalut.

V skladu s podatki DeFi Pulse, visoki 4 10 DeFi protokoli posojajo protokoli, ki predstavljajo $37.04 milijard TVL, res 37 % TVL celotnega trga DeFi na blockchainu Ethereum. Ethereum vodi po formuli, da je najbolj uporabljen blockchain za trg DeFi in TVL v skupnosti. Maker in Aave sta vrhunska igralca iger tukaj, s TVL $11.37 milijard in $14.14 milijard oziroma.

Tudi v drugih omrežjih blockchain občudujejo Terra, Avalanche, Solana in BNB Chain, je bilo sprejetje posojil, ki v celoti temeljijo na kriptovalutah, nedvomno ena izmed mnogih najpomembnejših okoliščin uporabe neumnih pogodb na področju DeFi. Obstaja približno 66 protokolov, ki uporabnikom oskrbujejo podjetja, ki v celoti temeljijo na kriptovalutih, kar znaša celoten TVL $37.50 milijard, v koraku z DefiLlamo. Poleg Aavea in Makerja so nasprotni vidni igralci tega protokolarnega razreda na določeni ravni omrežij blockchain Compound, Anchor Protocol, Venus, JustLend, BENQI in Solend.

Johnny Lyu, izvršni direktor kriptotrgovine KuCoin se je s Cointelegraphom pogovarjal o potrebi po omrežjih blockchain za kriptovalutno posojanje. Rekel je:

»Izrazil bi vrhunsko verigo blokov za posojila in DeFi ne obstaja, saj ima vsak svoje prednosti pri nabavi. Hkrati pa je vodstvo Ethereuma enostavno pripisati številnim dejavnikom.« Druga možnost je, da ni pojasnil veščine za nastanek seveda vrhunskega blockchaina za DeFi. Kiril Nikolov, strateg DeFi pri Nexo – platformi za posojanje kriptovalut – je podprl to iskanje. Za Cointelegraph je povedal:

»Kratka replika je ‘ne.’ Večina blokovnih verig je boljših pri kriptovalutih. Druga možnost je, da sta med glavnimi lastnostmi, ki jih je treba iskati, likvidnost in zanesljivost, medtem ko bi sekundarna komponenta ugotavljanja verjetno dejansko bila skupnostna pristojbina.« Zanima me likvidnost in zanesljivost Ethereuma. Platforma je najvišja etika, ki jo je zdaj mogoče pripisati temu, da je najbolj uporabljen blockchain znotraj DeFi-ja, morda bi imeli v mislih, da bi izkoristili enak dobiček in ga naredili za blockchain želja.

Pomembno igralci iger Za rojstvo mora posojilojemalec izbrati med glavnimi protokoli posojanja v skupnosti, podobno kot so Maker, Aave in Compound. Medtem ko obstaja množica platform za kripto posojanje, so na tej dodelitvi najvidnejše načrtovanje zaradi lažje razlage in povezljivosti.

Posojila s kriptovalutami v resnici uporabnikom omogoča izposojo in posojanje digitalnih virov v zameno za plačilo ali zabavo. Posojilojemalci morajo deponirati zavarovanje, ki jim lahko neposredno omogoči, da dobijo posojilo in ga uporabijo za sanje svojega portfelja. Na platformah občudujete Aave lahko dobite posojila brez zavarovanja, ki so opredeljena kot hitra posojila. Ta posojila je treba razbremeniti v okviru iste blok transakcije in so predvsem značilnost, namenjena razvijalcem, ki jo je mogoče pripisati tehničnim sposobnostim, potrebnim za njihov razvoj. Poleg tega, če se posojena količina zdaj ne vrne skupaj z zabavo, se transakcija prekine še prej, kot je potrjena.

Ker so posojila, ki temeljijo na kriptovalutih, popolnoma avtomatska in enostavna za navadnega malega vlagatelja in člani trga, v modi, dajejo preprosto formulo za ustvarjanje letnih sorazmernih donosov na digitalnih virih, ki jih hranijo, ali celo pridobijo dostop do poceni bonitetnih linij.

Eden od pomembnih vidikov zavarovanih posojil je razmerje med posojilom in vrednostjo (LTV). LTV količnik je merjenje stanja posojila glede na vrednost zavarovanja. Ker se načrtuje, da bodo kriptovalute izredno nestanovitni viri, je razmerje na splošno na spodnjem delu spektra. Zanima me Aavejev novi LTV za Maker (MKR) je 37%, je v dejansko način, da bi si lahko verjetno tudi sposodil vrhovno 37 % vrednosti posojila glede na deponirano zavarovanje.

Ta načrt obstaja za ustvarjanje prostora za prenos vrednosti vašega zavarovanja s premoženjem v primeru, da se zmanjša. To se na koncu konča v pozivu k kritju, pri čemer se od uporabnika zahteva, da napolni zavarovanje. Medtem ko se zgodi, da tako ne uspete zapreti in vrednost zavarovanja pade pod vrednost vašega posojila ali katero koli drugo vnaprej določeno vrednost, bodo vaša sredstva verjetno opremljena ali prenesena na posojilodajalca.

Obseg vpliva Posojila, ki v celoti temeljijo na kriptovalutah, segajo iz trga DeFi, saj omogočajo pridobitev pravice do vstopa v kapital za starše ali subjekte in brez uporabe bonitetne ocene. To pripelje množico prebivalcev nas na nekem nivoju sfere, ki si pridobijo neprimerno bonitetno zgodovino ali brez bonitetne zgodovine v nobenem občudovanju. Ker se posojanje in zadolževanje poganja prek neumnih pogodb, ne bo obstajala takšna oblika stvari kot trdna starostna meja, v katero bi se lahko zapletla mladostna generacija, kar zdaj zgodovinsko ni, da bi verjetno lahko sodili tudi prek banka, ki jo je mogoče pripisati pomanjkanju bonitetne zgodovine.

Povezano : Kaj je kriptovalutno posojanje in kako deluje?

Pomisleki in tveganjaKer se je zdaj povečalo sprejetje posojil, ki v celoti temeljijo na DeFi do te mere, da celo države, ki občudujejo Nigerijo, izkoriščajo dobiček od tega ponudnika in Salvador raziskuje kriptoposojila z majhnim preživljanjem prostega časa, obstajajo različni premisleki in tveganja, ki so izjemna za vlagatelje, ki se iščejo, da bi se ukvarjali s tem stanovanjem.

Najpomembnejša verjetnost, ki se vznemirja pri kriptovalutih, je verjetnost slabše pogodbe, saj bi morda obstajala boljša pogodba o upravljanju kapitala in zavarovanja znotraj vsakega protokola DeFi. Ena formula, ki bi to verjetnost morda dodatno ublažili, je z robustnim poskusom procesov, ki jih uporabljajo protokoli DeFi, ki uvajajo te vire.

Naslednja verjetnost, ki jo zagotovite, je likvidnost/likvidacija. verjetnost. Prag likvidnosti je ključna sestavina prav tukaj, ker je opredeljen kot delež, pri katerem se domneva, da bo posojilo pod zavarovanjem in tako vodi k pozivu k kritju. Razlika med LTV in pragom likvidnosti je varnostna blazina za posojilojemalce na teh platformah.

Za posojilodajalce bi morda obstajala še ena dodatna verjetnost, povezana z netrajno izgubo. Ta verjetnost je neločljivo povezana s protokolom avtomatskega proizvajalca trga (AMM). To je izguba, ki jo utrpite, ko predložite likvidnost skupini posojil, osnovna oznaka deponiranih virov pa pade pod vrednost, pri kateri so bili deponirani v združenje. Druga možnost je, da se to vrhunsko zgodi, ko honorarji, zasluženi iz združenja, ne popravijo tega padca v etiketi.

Nikolov je identificiral še eno verjetnost s platformami za posojila DeFi. Dejal je, da je »eden drug neprimeren seznam zavarovanj, kar bi lahko povzročilo motnje celotne platforme. Torej, ko zdaj niste pripravljeni izpeljati teh tveganj, priporočamo, da si izposodite na platformi občudujete našo, ki vam zagotavlja zaščito pred izpadom, podobno kot zavarovano skrbništvo in prekomerno zavarovanje.«

Nabava je bilo veliko. primerov vdorov zaradi vse večje prepoznavnosti DeFi-ja skupaj s Cream Finance, Badger DAO, Compound, EasyFi, Agave in Hundred Finance.

Poleg tega platforme za posojanje in izposojo kriptovalut ter uporabniki vsak so področje zakonske verjetnosti. Lyu je omenil, da regulativni okvir o tem govoru zdaj ni v celoti oblikovan v nobeni najpomembnejši jurisdikciji in da se vsi deli etično spreminjajo prej kot naše oči. Dobro je ločiti posojilojemalce od enega več – zasebnih posojilojemalcev in podjetij posojilojemalcev.

V bistvu je poudarjena tveganja resna, tako da lahko izzovete nespodobno opozorilo, ko svoj kapital razporedite v kriptovalute. v celoti posojila, bodisi kot posojilojemalec bodisi kot posojilodajalec. Paolo Ardonio, vodja tehnologije za kriptotrgovino Bitfinex, je za Cointelegraph povedal:

»Najpomembnejše je, da se tisti, ki sodelujejo pri kriptoposojitvah na platformah DeFi, močno zavedajo tveganj v tem, kar je tiho nastajajoče področje v gospodarstvu digitalnih žetonov. Upoštevali smo, da pomanjkanje odmevnih kršitev varnosti, ki zagotavljajo, ogrožajo sredstva vseh posojilojemalcev in posojilodajalcev. Če sredstva niso zavarovana v hladnem skladišču, bodo hekerji neizogibno imeli ranljivosti.«Sodobno: Onkraj zbirateljstva: Kako NFT-ji preoblikujejo industrijo prodaje vstopnic

Nadaljnji postopek za posojanje DeFiKljub omenjenim tveganjem je posojanje, ki v celoti temelji na kriptovalutah, le redko dvomljivo mnogih najbolj razvitih prostorov na trgih DeFi in je tiho priča stalnim inovacijam in rasti tehnologije. Očitno je, da je sprejem tega razreda DeFi najvišji med različnimi drugimi, ki rastejo v industriji blockchain. Uporaba decentraliziranih identifikacijskih protokolov bo verjetno vključena v te platforme za preverjanje uporabnikov, da bi se izognili vstopu natančnih igralcev iger.

Ardonio je dodatno spregovoril o inovacijah, ki se pričakujejo pri posojilih DeFi 365 dni in izjavil: »Iščem datoteke, da bi videl dodatne inovacije pri kriptoposojah, zlasti glede formule za uporabo digitalni žetoni in viri kot zavarovanje pri posojilih. Opažamo celo, da se nezamenljivi žetoni nosijo kot zavarovanje pri posojilih. To bi bil verjetno tudi nastajajoč trend v teh 365 dneh.”

2102089

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -