2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Islamska oblast Indonezije razglasila kriptovaluto haram, prepovedano za muslimane

Islamska oblast Indonezije razglasila kriptovaluto haram, prepovedano za muslimane

Indonesia's Islamic Authority Declares Cryptocurrency Haram, Forbidden for Muslims

Najvišji islamski organ Indonezije, državni organ za skladnost s šeriatom

je domnevno razglasil kriptovaluto za haram, ki je po islamskem pravu prepovedano za muslimane. Svet indonezijskih ulem je pojasnil, da ima kriptovaluta elemente negotovosti, stav in škode.

Kriptovaluta je prepovedana za Muslimani po islamskem pravu v Indoneziji

Indonezijski svet ulem (Majelis Ulama Indonesia ali MUI), najvišji islamski organ v državi, ki ima pooblastilo za skladnost s šeriatskim zakonom, je menda izjavil uporaba kriptovalute kot haram valute, ki je muslimanom prepovedana po islamskem pravu.

Asrorun Niam Sholeh, vodja verskih odlokov, je v četrtek po strokovni obravnavi sveta pojasnil, da ima kriptovaluta elementov “negotovosti, stav in škode,” je poročal Bloomberg.

Vendar pa je opozoril, da če kriptovalute lahko spoštujejo šeriatska načela in lahko pokažejo jasno korist, potem lahko se trguje kot digitalno sredstvo ali blago.

Indonezija, država z največjim muslimanskim prebivalstvom, ima ocenjeno 86 milijonov muslimanov, kar je 53.7 % prebivalstva države.

Svet ulem svetuje ministrstvu za finance države in centralni banki o vprašanjih islamskih financ . Vključuje številne indonezijske muslimanske skupine, vključno z Nahdlatul Ulama (NU), Muhammadiyah, in manjšimi skupinami, kot so Syarikat Islam, Perti, Al Washliyah, Mathla’ul Anwar, GUPPI, PTDI, DMI in Al Ittihadiyyah.

Odlok MUI ni pravno zavezujoč in ne pomeni, da je kriptovaluta prepovedana v Indoneziji. Vendar bi to lahko muslimane odvrnilo od vlaganja, lokalne institucije pa od izdajanja ali zagotavljanja storitev v kriptovalutih.

Oktobra je provincialna podružnica ene največjih islamskih organizacij v Indoneziji, Nahdlatul Ulama je podobno razglasil za haram kriptovalute po verski zakonodaji.

Vendar pa je indonezijska vlada nakazala, da država ne bo uvedla popolne prepovedi kriptovalute, kot je to storila Kitajska. S kripto sredstvi je dovoljeno trgovati skupaj s terminskimi pogodbami na blago v Indoneziji, vendar jih ni mogoče uporabiti kot valuto. Medtem si vlada prizadeva za vzpostavitev kriptoborze do konca leta, Bank Indonesia pa raziskuje digitalno valuto centralne banke (CBDC).

Kaj menite o indonezijskem svetu ulem, ki je razglasil haram za kriptovalute za muslimane? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million Bank of England Governor Warns Crypto Is Providing Means of Payment for Criminals

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

Oznake v tej zgodbi

bitcoin prepovedan, bitcoin prepovedan muslimanom, bitcoin haram, kripto haram, prepovedano trgovanje s kriptovalutami, prepovedano kriptovaluto, haram kriptovalute, Indonezija, Islamsko pravo, islamsko pravo prepoveduje kriptovalute, muslimane, šeriat, skladnost šeriata, šeriat, skladnost šeriata

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

Zasluge za slike1280: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments