2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Islamska organizacija v Indoneziji izdaja fatvo proti kriptovaluti

Islamska organizacija v Indoneziji izdaja fatvo proti kriptovaluti


Islamic Organization in Indonesia Issues Fatwa Against Cryptocurrency

Pokrajinska veja ene največjih islamskih organizacij v Indoneziji je kriptovaluto razglasila za “haram” ali za prepovedano po verski zakonodaji. Odločitev je prišla po “vriti razpravi”, ki se ji je pridružil strokovnjak za kripto, ki je bil povabljen, da podrobno razloži prakso uporabe digitalnih kovancev.

Kriptovaluta, ki se v Indoneziji šteje za “haram”

Lokalna veja indonezijske verske organizacije Nahdlatul Ulama v Vzhodni Javi je pred kratkim izdala fatvo o statusu kriptovalut po islamskem pravu. Po nezavezujočem mnenju se digitalne valute, ki so zavarovane s kriptografijo in se uporabljajo kot transakcijski instrument, štejejo za “haram”, kar pomeni prepovedane.

Odločitev je bila posledica o »bahtsul masail«, razpravi, ki jo je organizirala organizacija v nedeljo, oktobra 10, je poročal indonezijski portal Tempo. Člani, ki so sodelovali v razpravi, ki jo članek opisuje kot “dinamično” in “ogreto”, so ugotovili, da bi uporaba kriptovalute lahko spodkopala zakonitost finančnih transakcij.

Še ena točka na srečanju je bilo izpostavljeno, da bi kriptovalute lahko služile kot orodje za goljufije. Sporočilo, objavljeno na spletni strani podružnice East Java Nahdlatul Ulama, citira Kiaija Azizija Chasbullaha, “certifikata za razpravo”, ki pravi:

Udeleženci bahtsul masaila so si oblikovali stališče, kljub temu, da jih vlada že priznava kot blago, da jih ni mogoče legalizirati v skladu z .

Med sestankom , so se tudi odločili, da »kriptovaluta nima nobenih koristi s šeriatskega vidika, kot je omenjeno v fikhu« ali islamske sodne prakse. Po navedbah indonezijske publikacije je to stališče potrdil “strokovnjak za kriptovalute”, ki je sodeloval v verski razpravi, da bi pojasnil “pravilno prakso pri uporabi digitalne valute.”

Fatva islamske organizacije prihaja po tem, ko je vlada v Džakarti nedavno nakazala, da Indonezija ne namerava uvesti široke prepovedi kriptovalut. Državni minister za trgovino Muhammad Luthfi je v pogovoru z lokalnimi mediji izjavil, da izvršilna oblast ne bo šla po stopinjah Kitajske, ki je letos ponovila prepoved vseh kriptotransakcij in začela zatiranje rudarjenja in trgovanja z bitcoini.

Priljubljenost kriptovalut raste v Indoneziji, ki je država z največjo muslimansko populacijo na svetu. Trgovanje s kriptovalutami se je letos močno povečalo in podatki iz domače borze, ki jih je odobril nadzorni svet terminskih borz države, kažejo 24 % povečanje transakcij v prvih petih mesecih 2021. Lani je skupni obseg dosegel 65 trilijone rupij (4,5 milijarde dolarjev ).

Mnenja o decentraliziranem digitalnem denarju so se z leti med islamskimi učenjaki, strokovnjaki in navadnimi muslimani razlikovala. Maja je odločitev uglednega verskega telesa v ruski republiki Ingušetija, da prepove poslovanje s kriptovalutami, povzročila negativne odzive na družbenih omrežjih. Oktobra lani je vodilni strokovnjak za skladnost šeriata v Maleziji dejal, da so kriptovalute zakonito blago.

Ali menite, da bodo fatvo Nahdlatul Ulame o kriptovalutah podprle druge islamske organizacije v Indoneziji? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

El Salvador Buys More Bitcoin: 420 BTC Added to Treasury

El Salvador Buys More Bitcoin: 420 BTC Added to Treasury

Matt Damon Stars in Global Crypto Ad 'Fortune Favours the Brave' to Air in 20 Countries

Matt Damon Stars in Global Crypto Ad 'Fortune Favours the Brave' to Air in 20 Countries Oznake v tej zgodbi

Kripto, strokovnjak za kripto, kriptovalute, kriptovalute, razprava, digitalne valute, digitalna valuta, razprave, strokovnjak, fatwa, haram, Indonezija, indonezijski, islam, islamski, islamski zakon, pravni, muslimanski, muslimani, Nahdlatul Ulama, mnenje, organizacija, verski, šeriat

El Salvador Buys More Bitcoin: 420 BTC Added to Treasury

Zasluge za slike80765: Shutterstock, Pixabay, Wiki Common s

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

80765

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments