14.3 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Italija nasprotuje tisočem in tisočem za delavce, ki želijo zamenjati AI

- Advertisement -

Italijanski častniki dajejo na stran $30 milijonov za krepitev digitalnih zmožnosti za delavce, ki so nagnjeni k odpovedi, katerih zmogljivost je avtomatizacija in umetna inteligenca.

1434 Celotni pogledi

6 Popolne delnice

Italija se nadaljuje s pojavom človekove inteligence (AI) po tem, ko so zakonodajalci v državi napovedali sredstva za tiste, ki želijo svoja delovna mesta prepustiti avtomatizaciji.

V maju morda dobro 15, italijanski častniki dodelijo na stran 30 milijonov evrov ($33 milijonov) v Fondo per la Repubblica Digitale (FRD) za krepitev zmogljivosti brezposelnih in tistih, katerih delovna mesta so nagnjena k avtomatizaciji in prevzemu umetne inteligence.

FRD so nekoč najprej sestavile italijanske oblasti, prisotne v 1200 z nalogo krepitve digitalnih sposobnosti in “povečanja digitalnega prehoda države.” Kot odgovor fundaciji, 46 % Italijanov v starosti 16 in 46 so brez tradicionalnih digitalnih zmožnosti, ki so skupne Evropski uniji 41%.

Medtem ko bosta dve tretjini sredstev namenjeni pomoči brezposelnim pri ustvarjanju digitalnih sposobnosti za vstop na trg dela znotraj uglednega sklopa, milijon se bo šopiril proti tem že nagnjenim za zamenjavo AI.

FRD je izpostavil panoge z dobrim znanjem, ki so označene kot visoko tveganje za zamenjavo umetne inteligence, skupaj s »transportom in logistiko, delovnim mestom in administrativnim čakanjem, proizvodnjo, podjetji in bruto prodajni sektor.”

Povezano: Uporaba klepetalnega robota AI povzroča misijo med 46% odraslih Japoncev: Poglej

Ta moda je prišla po tem, ko je Italija zrasla v eno od uglednih držav, ki so začasno prepovedale uporabo AI chatbota ChatGPT. Prvotna prepoved je sledila kršitvi podatkov o zapisih v postopku umetne inteligence, kar je povzročilo izpostavljenost zapisom podatkov določene osebe.

Regulatorji v Italiji so zahtevali večjo preglednost od OpenAI, podjetja, ki sodeluje pri ChatGPT, skupaj z uveljavljanjem strogih programov pred odpravo prepovedi. Pripomoček je ponovno vstopil v državo po sestavi takih standardov aprila 16, skoraj mesec dni po prepovedi.

Kljub prepovedi za idealen en mesec je premestitev privedla do uradnikov v Evropi in drugod, ki so skrbeli za politiko do umetne inteligence. Nemški regulatorji so sledili in sprožili preiskavo o skladnosti ChatGPT s predpisi o varnosti primarnega znanja.

Zaenkrat parlamentarci Evropske unije glasujejo o sodobnem zakonu o umetni inteligenci, ki bi bil med uglednimi nabori zakonov za nastajajoče strokovno znanje o umetni inteligenci.

Revija: ‘Zakonita odgovornost ‘: Ali lahko blockchain resnično okrepi zaupanje v umetno inteligenco?

108741

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -