19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Italijanski finančni nadzornik vzbuja zaskrbljenost zaradi neurejenega trga kriptovalut

Italijanski finančni nadzornik vzbuja zaskrbljenost zaradi neurejenega trga kriptovalut

Italy's Financial Watchdog Raises Concerns Over Unregulated Cryptocurrency Market

Predsednik italijanskega finančnega regulatorja je sprožil pomisleke glede trga kriptovalut brez ustrezne regulacije. “Brez ustreznega nadzora bi se lahko poslabšala preglednost trga, osnova zakonitosti in racionalne izbire za (tržne) operaterje,” je dejal.

Predsednik italijanskega regulatorja za vrednostne papirje se ukvarja z neurejenim trgom kriptovalut

Predsednik Commissione Nazionale per le Società e la Borsa ( Consob), Paolo Savona, je v ponedeljek izrazil pomisleke glede kriptovalut. Consob je italijanski državni organ, pristojen za urejanje italijanskega trga vrednostnih papirjev. Ob predstavitvi letnega poročila nadzornika je dejal:

Brez ustreznega nadzora bi lahko prišlo do poslabšanja preglednosti trga, osnova zakonitosti in racionalne izbire za (tržne) operaterje.

Predsednik Consob je ugotovil, da obstajajo 4, 000 – 5, 000 kriptovalute v obtoku brez kakršne koli dejanske regulacije.

Nadaljeval je je dejal: “Če k temu dodamo nedavne Consobove lastne izkušnje z zaprtjem na stotine spletnih mest, ki nezakonito zbirajo prihranke, je slika, ki se pojavi, zaskrbljujoča,” pojasnjuje:

Če na evropski ravni traja predolgo, da bi našli rešitev, bo morala (Italija) sprejeti lastne ukrepe.

Savona je tudi opozoril, da se lahko kriptovalute uporabljajo v kriminalnih dejavnostih, kot so utaja davkov, pranje denarja ng, financiranje terorizma in ugrabitve.

Številni zakonodajalci po vsem svetu so izrazili podobne pomisleke kot Savona, vključno s predsednico Evropske centralne banke (ECB) Christine Lagarde, ki je prej omenjene kriptovalute so bile v veliki meri uporabljene pri nedovoljenih dejavnostih, zlasti pranju denarja.

Kaj menite o komentarjih predsednika Consoba? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Tunisian Minister Says He Plans to 'Decriminalize' the Buying of Bitcoin

Latin American Countries Eye Bitcoin Adoption After El Salvador Passed Bitcoin Law

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments