17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Izkoriščanje Alchemix 'Reverse Rug' rešuje primanjkljaj v višini 6,5 milijona dolarjev

Izkoriščanje Alchemix 'Reverse Rug' rešuje primanjkljaj v višini 6,5 milijona dolarjev

V nenavadnem preobratu najnovejšega podviga DeFi so bili uporabniki tisti, ki so se oddaljili od dobička.

207 Skupaj ogledov

5 Skupaj delnice

Alchemix patches ‘Reverse Rug’ exploit, address $6.5 million shortfall

Tako čudežno je, kot da je Aladdin vzletel na čarobno preprogo: najprej je bilo mogoče, da so nekateri uporabniki decentraliziranega finančnega protokola danes imeli koristi od podviga, ki je zasnoval koncept “rugpull”.

Pogovor, ko se iz projekta odteče likvidnost (pogosto brezvestni ustanovitelj ali razvijalec, ki sam črpa sredstva), so vlagatelji in uporabniki DeFi najpogosteje tisti, ki imajo slab dolg / ali ničvredni žetoni – prepuščamo si upanje za odškodninske načrte, ki lahko trajajo mesece ali celo leta, da si jih popolnoma zagotovite.

V današnjem podvigu pa so uporabniki tisti, ki morajo za spremembo vleči po šivih.

Danes zjutraj je Alchemix sporočil, da je pri pogodbah za eno od njihovih sintetičnih sredstev alETH prišlo do “incidenta”.

Prišlo je do incidenta s pogodbami Alchemix alETH. Skupaj s fantastično ekipo pri @iearnfinance smo ugotovili napako in delamo na obdukciji in rešitvi težave.

Sredstva so na varnem.

– Alchemix (@AlchemixFi) junij 16, 2021

V poročilu o incidentu, objavljenem pozneje tega dne, je razvijalec Alchemixa “n4n0” dejal, da “težava skripta za razmestitev trezorja alETH je pomotoma ustvaril dodatne trezorje, “nekatere protokol uporablja za nepravilno izračun neporavnanih dolgov, kar pomeni, da se sredstva protokola uporabljajo za” odplačilo dolgov uporabnikov. Posledično so uporabniki lahko za kratek čas dvignili zavarovanje z ETH s še vedno neporavnanimi posojili alETH, kar je skupnost znašalo 6,5 milijona dolarjev.

– ⟠ toast.eth (@intocryptoast) junij 16, 2021

Po poročilu o incidentu ekipa dve uri in pol po odkritju podviga ustavil pogodbo o kovnici za alETH. Poročilo ugotavlja, da noben uporabnik ni izgubil sredstev zaradi izkoriščanja, in da Yearn.Finance, katerega donosni trezorji samodejno odplačujejo sintetična posojila Alchemixa, prav tako ni izgubil. Poleg tega je “konzervativna” začetna zgornja meja dolga preprečila, da bi bila izguba protokola bolj ekstremna.

Zdi se, da ekipa, vključno z avtorjem poročila o incidentu n4n0, izgubo sprejema počasi:

Prekleto ta dogodek alETH ustvarja najzanimljivejše meme ngl. Zasluga za @alibyte pic.twitter.com/brk5gUfpST

— n4n0 (@ n4n 084191635 )) Junij 16, 2021