17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Izpusti iz zraka so široki, vendar zdržijo ob upoštevanju tveganj

- Advertisement -

Airdrops vzdrževanje se je pojavilo kot spektakularen instrument za distribucijo žetonov, pridobivanje uporabnikov in gradnjo soseske, ker je podjetje blockchain raslo. Pobudam dajejo posebno priložnost, da se izkažejo, spodbujajo želeno vedenje in spodbujajo dolgoročne odnose s svojim uporabnikom. Ne glede na to ostaja kviz: Ali dviganje airdropov deluje?

Po mojih predhodnih informacijah v Journal of Corporate Finance , je odgovor – vsaj glede na predloge do te točke – “gotov”. Kljub temu moje sveže učenje s Kristofom Lommersom in Lievenom Verbovnom poudarja, da je njihova učinkovitost odvisna od premišljenega razvoja, določenih ciljev in strateške izvedbe.

Srce uspešnega airdrop-a je skrbna izbira primernosti. zahteve in spodbude. Te zahteve se lahko razlikujejo od enostavnih (kot je ponosno posedovanje določenega žetona) do izjemno zapletenih (kot je razkazovanje določenega vedenja v verigi), vendar želijo biti usklajene s cilji airdrop-a. Kot ponazoritev, če je zasnova namenjena nagrajevanju veljavnih strank, bi lahko zahteve glede upravičenosti morda vsebovale celo stranke, ki imajo določen žeton za določeno dolžino. Podobno, če naj bi zasnova promovirala svež protokol blagovne znamke, bi lahko dejavniki morda celo vplivali nanj.

​ ​Povezano: Ali bi bili tihi vlagatelji Bored Ape morda zakonito upravičeni do povračil?

Spodbude pa imajo lahko različne oblike – od nagrad za razkritje žetonov do nenavadnega dostopa do svežih vidikov ali izdelkov in storitev. Bistvenega pomena je doseči ravnovesje med izjemno obsežnostjo za pridobivanje strank in vrhunsko ekonomsko vzdržnostjo za misijo. Blur airdrop na primer vključi v svoje zahteve glede upravičenosti vgrajeno dejavnost družbenih medijev. Namesto da bi preprosto zagotovil žetone obstoječim strankam ali imetnikom določenega žetona, je Blur spodbudil stranke, da delijo airdrop na platformah družbenih medijev in spodbudil napotitve med svojimi omrežji, da dodajo dodatne žetone. To žrebanje ni najbolj priročno razširilo dosega njegovega airdrop-a, ampak je dodatno spodbudilo eno žrebanje soseske, saj so stranke dejavno sodelovale pri širjenju odkritja o Blurju.

Čas je tudi resnično ključna funkcija. Zagon airdrop-a prezgodaj v življenjskem ciklu misije bi morda lahko vplival na distribucijo žetonov med uporabniki, ki nimajo prijetnega navdušenja, medtem ko bi počasna faza airdrop-a morda morda ne povzročila določenega hrupa. Optimalni čas nenehno sovpada z izvorom žetona misije, kar ustvarja predhodno distribucijo in likvidnost. Kot sta že poudarila Yukun Liu in Aleh Tsyvinski, ima zagon na trgu izjemno pomembno vlogo pri razlagi stroškov žetonov.

Druga možnost je, da airdrops običajno niso brez izzivov. Kljub temu, da je napad na Sybil eno od mnogih najbolj pretiranih tveganj, zlonamerni akterji razvijejo več kot eno identiteto za izdajo nesorazmernega deleža žetonov. Ublažitev te grožnje zahteva mešanico programov, poleg vnaprejšnjega seznama dovoljenih strank, dvigovanja meja za vstop in vsiljevanja mehanizmov za odkrivanje napadov Sybil.

Zlasti v zadnjih dveh letih morajo pobude upoštevati zgodbo regulativni ambient. Čeprav so bili nezamenljivi žetoni (NFT) v veliki meri izvzeti iz strogih regulatornih uveljavljanj s strani Securities and Alternate Charge, so bili zamenljivi žetoni posebej v njihovem nadzoru in distribucija žetonov skupaj s pričakovanjem prihodnjega dobička bi se morda lahko celo razširila ustrezno grožnjo. Glede na regulativno sivo cono okroglih žetonov se morajo pobude prepričati, da nenamerno ne izdajo vrednostnih papirjev. In ker je večina širokih omrežij blockchain javnih, bi se lahko morda celo preprosto pojavili pomisleki glede zasebnosti, ki bi lahko razkrili občutljive datoteke o prejemnikih airdrop-a.

Torej, kako nujno je, da žeton želi, da se razdeli zračni spust? Ni odgovora, ki bi ustrezal vsem. Posebni cilji in programi misije bi morda lahko celo preprosto zamolčali to odločitev. Druga možnost je, da učenje pomeni, da ekipe dodelijo 7,5 % svojih prisotnih žetonov zračnim spustom v soseski na način, kot je življenje.

Tudi ob enem od mnogih nenehno preseženih vidikov zračnih spustov je njihova izvedljivost za izkoriščanje vitalnosti rezultati omrežja. S spodbujanjem skupne rabe lahko airdrops povečajo svoj vtis, privabijo dodatne stranke v ekosistem misije in ustvarijo samookrepljujoč cikel petja in sledenja.

Povezano: Obstaja preprosta formula za dodajanje kripto v vaš portfelj

Zadnji dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je preprostost airdrop-a. Zapletene zahteve glede upravičenosti bodo zmedle druge ljudi – kljub resnici, da je inteligentno in racionalno zasnovan. Airdrop želi biti preprosta in slastna vožnja za stranke, zlasti za nekriptovalute. Sodelovanje z dobavitelji denarnic lahko takšnim strankam poenostavi delo, zaradi česar je airdrop bolj dostopen in oblikovan.

Pravilna analogija je v kontekstu finančne politike. Ko Zvezne rezerve Združenih držav Amerike jasno oblikujejo politična pravila o tem, kako bodo obravnavale inflacijo, in se jih nato držijo, se trgi odzovejo bolj pozitivno kot takrat, ko odstopa od pravil. Enako je primerno z airdrops: Izvedite jih hitro, vendar jih obdržite naravnost in pregledno.

Airdrops lahko zagotovo delajo čudeže, če so zasnovani in izdelani lepo. Omogočajo vznemirljivo pot za pobude, s katerimi se lahko soočijo v prenatrpani pokrajini blockchain, spodbujajo angažiranost uporabnikov in model soseske.

Kljub temu njihov uspeh ne bo predmet naključja – ustvarjen je iz obzirnosti razvoj, določene cilje in strateško izvedbo. Še posebej, ker se na obzorju pojavlja veliko izvedljivih airdropov s Sei Network, Sui, Aptos in nadalje, se bo zasnova in izkoriščanje vitalnosti airdropov spremenila v vse večje število obveznih pobud za uspeh v tej dinamični regiji.

Christos Makridis je ustanovitelj in izvršni direktor Dainamic, zagona finančne tehnologije ki skrbi za človeško izdelano inteligenco za izboljšanje napovedovanja in med drugim deluje kot pridruženi član na Stanford College in College of Nicosia. Ima doktorat iz ekonomije in menedžerske znanosti ter inženiringa na Stanford College.

To besedilo je za total files deluje in ne bo namenjen za to in ga preprosto ni mogoče jemati kot ustreznega ali naložbenega nasveta. Pogledi, misli in mnenja, izražena spodaj, so izključno avtorjevi in ​​niso nujno sprejeti kot resnični skupaj s stališči in mnenji Cointelegrapha ali jih simbolizirajo.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -