20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Izrael zavira denar, da bi spodbudil digitalna sredstva

- Advertisement -

Oblasti v Izraelu so v ponedeljek na kraju samem uvedle dodatne omejitve denarnih sredstev kot zmožnost boja proti nezakonitim zaposlitvam in spodbujanje digitalnih sredstev v državi.

Od januarja 2019 so izraelska podjetja in potrošniki omejili denarna sredstva pod zakonodajo za Severno vrednost pri zaposlovanju denar. Namenjen je preusmeritvi volivcev in podjetij v državo k digitalnim skladom, kar oblastem omogoča, da preprosteje opevajo davčne utaje, zaposlovanje na trgu in pranje denarja.

Od 1. avgusta so bile omejitve denarnih sredstev poostreno na 6 000 izraelskih šekelov (NIS), kar ustreza 1 USD 760 ameriških dolarjev (USD) za menjalne transakcije in NIS 000, (4 $, 400 USD) v osebnih transakcijah.

Pričakuje se, da bodo dodatne omejitve trajale en dan in prepovedale kopičenje več kot NIS 58,000 šekelov ($58,660 USD) v denarju v večini notranjih rezidenc.

Tamar Bracha, ki naj bi bila odgovorna za izvajanje zakonov v imenu izraelske davčne uprave Organ (ITA), ki v preteklosti ni bil preveč dolgotrajen, je za Media Line povedal, da bo omejevanje uporabe denarja povečalo temo zakonitega dela, in izjavil:

„Cilj je zmanjšati pretok denarja na trgu, predvsem zato, ker so kriminalne organizacije nagnjene k temu, da so odvisne od denarja.« Medtem so nekateri menili, da so edinstvene omejitve, postavljene na izčrpavajoče denarne transakcije, enakomeren učinek. za prihodnje sprejetje kripto v državi.

Julija 30 je Crypto vplivnež Lark Davis svojim 1 milijonom sledilcev na Twitterju povedal, da Izrael ni ne eno ne drugo prevladujoča niti končna država, ki je uvedla takšne omejitve, in izkoristil priložnost, da se v svoji objavi sklicuje na Bitcoin.

Od ponedeljka bo Izrael prepovedal denarna sredstva nad 4$,400! To pomeni, da morda morda ne boste plačali denarja za passe avto, zaslužek oblikovalca ali drugega večjega blaga.

Ni več prevladujoča ali zadnja država, ki bi uvedla takšne omejitve.

Imate #bitcoin?

— Lark Davis (@TheCryptoLark) julij 15, 2022 Medtem strateški vlagatelj Lyn Alden, ustanovitelj Lyn Alden Investment Scheme izjavil, da se bo vzorec »nedvomno sčasoma razširil v druge države«.

CBDC in kriptozakoniDržava je poleg tega ena izmed številnih držav, ki brez bivanja raziskujejo centralno banko digitalne valute (CDBC), ki so bile prvič obravnavane kot CBDC ob premoru 2017.

Mogoče je Izraelska centralna banka natisnila odgovore na javno posvetovanje o svojih načrtih za »digitalni šekel«, kar kaže na to, da je vztrajna študija o CBDC in načrtuje, da bi to vplivalo na trg skladov, finančno in denarno stabilnost ter osupljive in tehnološke motnje.

Junija je Izraelska centralna banka natisnila, da je izvedla laboratorijski poskus, v katerem je preučevala osebno zasebnost in porabo prekletih pogodb v skladih, s čimer označuje svoj prvi tehnološki poskus s CBDC.

Država je poleg tega v procesu rasti regulativnega okvira za digitalne vire. Med to dvanajstmesečno letno izraelsko kripto konvencijo v Mightu je Jonathan Shek iz Oz.Finance natisnil, da so izraelski finančni organi pripravljeni pridobiti celovit in celosten regulativni okvir za digitalne vire.

Medtem ko ni Če ne navedem pravega datuma, je Shek dražil, da se bo to zgodilo v prihodnje, saj so izraelske oblasti takoj želele spodbujati povečanje kripto izmenjave v svojem gromu, če bo doseženo v shemi krivde.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -