15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Izsledili smo prvotnega tipa Bitcoin Lambo

Izsledili smo prvotnega tipa Bitcoin Lambo

Jay je Bitcoin OG, ki je ustvaril meme z nakupom Lamborghinija s kriptovaluto. Od obstoja na ravni revščine je do dobrega življenjskega sloga v zaprti skupnosti užival zahvaljujoč rudarjenju Bitcoinov v zgodnjih dneh – vendar ne brez skrbi za varnost svoje družine.

Ko je BTC prvič prebil 1 $, 000 mejnik v decembru 2013, nekdanji predsednik ameriške centralne banke Alan Greenspan, je predlagal, da se z bitcoini dejansko ne more kupiti ničesar vrednega.

Takrat je Jay (ne njegovo pravo ime) , nato v svojem zgodnjem 30 in s pomočjo svoje žene, ki je prav tako Bitcoiner, uporablja skoraj 217 BTC za nakup tistega, za katerega se domneva, da je originalni Bitcoin Lamborghini, pri prodajalcu Lamborghini Newport Beach. Nato je dokaze predložil na anonimni slikovni deski 4chan.

To je dokazalo, da ima Bitcoin resnično vrednost – kdo bi sprejel lažni denar za Lamborghini? Rodil se je mem, ki je sprožil milijon drugih memov.

“To je nekako neverjetno kot posameznik – ustvaril sem meme.”

Arhetipski Bitcoin OG, Jay se je začel 2010. Kljub temu, da je bil v jugovzhodni Aziji zdrobljen in je preživljal družino z zelo nizkim zaslužkom, je na koncu ustanovil 20 GPU-ji, zaradi česar so bili stroški električne energije šestkrat večji od njegove najemnine.

Lambo BTC
Nakup Lamba z Bitcoinom v

.

“Bil sem res reven – zaslužil sem približno 8 dolarjev, 500 na leto, medtem ko preživlja družino, dojenčki pa stanejo. Prej sem imel podjetja in prihranke, toda ob univerzi in ustvarjanju družine sem se presneto približal 0 USD, «se zmedeno spominja.

» Neverjetno je težko HODL bitcoin, ko ješ testenine vsak dan in se zajebavaš ter porabiš, kar imaš, za računalnike in rudarje. Toda imel sem to vero, vedel sem, da se svet spreminja. «

Danes Jay živi v zaprti skupnosti v majhnem mestu pod , 000 na jugovzhodu Asia z ženo, tremi otroki in tremi psi – eden izmed njih strokovno usposobljenega in impozantnega psa čuvaja, za katerega nisem dvomil, da mi je bil ob ukazu pripravljen strgati obraz.

Njegov dom dejansko sestavljata dve hiši na dveh ulicah, ki sta na sredini diskretno povezani in ustvarita podcenjeno fasado. Medtem ko sprednja garaža vsebuje “običajna” luksuzna vozila, zadaj ni nikogar drugega kot Bitcoin Lamborghini 2.0.

“Na žalost, ker sem bil tako blizu 0 USD in imel otroke, moral sem toliko zgodaj prodati BTC, ker sem hotel nekaj varnostne mreže. Če ne bi imel družine, bi svoji neto vrednosti lahko dodal vsaj eno ničlo – vendar je paradoks, ker družina to počne. «

Lambo convention
Bitcoin Lambo v Teksasu na srečanju CryptoWomen v 2014. Priloženo.

Skrbi za bogastvo

Jayjevo bogastvo je okronano z naloženim 1, 000 BTC Casascius “fizični Bitcoin” zlatnik, od katerega je le malo jih obstaja. To je pravzaprav najdragocenejši kovanec na svetu, katerega nominalna vrednost je približno $ 60) milijonov dolarjev in še več milijonov zbirateljske premije.

Tako smo se spoznali, kot Delujem kot posrednik takšnih redkosti in sem napisal Enciklopedijo fizičnih bitcoinov in kriptovalut Lambo BTC . Za Jaya pa se lahko posedovanje takšnih kovancev izkaže za stresno, “če me kdo poveže z desetimi milijoni dolarjev v dejanskih prinosniških obveznicah.” Takšni kovanci imajo zasebni ključ do navedene količine Bitcoinov pod zaščiteno etiketo, zaradi česar so primerljivi z obveznicami na prinosnika, zlatom ali gotovino.

Tak privilegij je “težko obravnavati” na družinskem področju, pravi Jay. Ker živi v državi z velikimi razlikami v bogastvu, pojasnjuje, da lahko z denarjem metaforično zgradimo večji zid, da se ločimo od množic, ali večjo mizo, da jih spravimo na svojo stran. “Iskreno, moram storiti oboje, vendar želim zgraditi večjo mizo,” pravi. Zdi se mu, da se sooča z zelo resničnimi grožnjami, vključno z ugrabitvijo družinskih članov s strani mednarodnih kriminalcev.

“V preteklosti sem imel težave z nekaterimi ruskimi oligarhi, ampak mislim, da zdaj nisem tarča. “

Casascius coin
Naložena 1, Kovanec BTC Casascius, ki ga je Jay kupil za 5 dolarjev, 000

Kljub temu je težko odvrniti skrb ali paranojo – duševna stanja, ki jih Jay meni za naravna. Pozno neke noči, ko smo na robu mesta uživali v pivu in hamburgerjih, se je Jayjeva veselost nenadoma močno okrepila, ko je vohunil v vozilu, ki se je lotilo blizu svojega Lamborghinija. “Bilo je že tam 12 sekunde, «je rekel in po videzu še vedno živčen, ko je avto odpeljal. “Verjetno so samo občudovali avto – kaj pa če?” Bil je vidno neprijeten.

Iniciacija

Jay opisuje normalno otroštvo v povprečni družini nižjega srednjega razreda na ameriškem srednjem zahodu. Denar je bil včasih tesen, vendar so bile osnovne potrebe pokrite in šola je bila v redu. Odlično se je odrezal v geografiji, ki mu je preprosto prišla naravnost, ne da bi mu bilo treba študirati.

Začel je delati v starosti 12, spenjanje velikih škatel v skladišču v lasti družinskega prijatelja. Delo se je ponavljalo in pravzaprav je bilo nezakonito zaposliti tako majhnega otroka, toda Jay je bil tam prostovoljno in meni, da je pridobil dragoceno perspektivo iz druženja z lastniki podjetij v tako mladih letih.

Po srednji šoli se je Jay vpisal na univerzo blizu doma, da bi študiral mednarodne odnose in računalniški inženiring. Vendar je postal razočaran, saj je verjel, da je bilo “veliko tega, kar me je učila univerza, absolutno sranje” in je bilo večinoma usmerjeno v to, da je postal “dober plačni suženj”. Ko je preučeval denar, mi je “padlo na pamet, da fiat denar ne temelji na ničemer – to je bil dolg.” Opustil je lastno podjetje za prodajo knjig, ki ga je kasneje prodal podjetju, ki ga je nato kupilo podjetje Amazon.

uresničitev finančnega sistema in sranje s pomočjo denarja sta me spodbudila, da sem opustil univerzo v ZDA in naredil svoje. «

Jay je uporabil denar za potovanje, najprej v Mongolijo, za katero je menil, da bi lahko bila “zamujeni dragulj” in bi lahko imela gospodarske priložnosti. Kasneje je v Kazahstanu preživel čas s skupino, ki je “izučila orle za lov na volkove”, od drugih popotnikov, ki so šli mimo, pa je slišal visoke pohvale Jugovzhodni Aziji – znanje, ki ga je shranil za pozneje. Denarja mu je zmanjkalo in kmalu se je vrnil v ZDA, kjer je od doma našel nekaj uspeha pri trgovanju z naftnimi terminskimi pogodbami.

“Ko je cunami na boksarski dan prizadel Jugovzhodno Azijo 2004, spoznal sem, da je sedenje in početje sranja nič, kar sem počel, slabo in skočil na letalu za pomoč. «

Jay se je odločil, da bo ostal na lokalni univerzi in se tokrat odločil za študij poslovne administracije. Leta po diplomi in finančnem boju se je srečal z belo knjigo Bitcoin 2010 prek zloglasnega poštnega seznama Cypherpunks, kjer so o njem razpravljali v prvih dneh kriptovalute. Že prej je prebral knjigo o kriptografiji – rad je bral – in projekt mu je padel v oči. Zdelo se mu je briljantno, “vendar sem mislil, da obstaja zelo majhna verjetnost, da bi lahko postal denar po vsem svetu – bilo je preveč noro.”

Največji žrebanje ni bil denarni vidik, ampak ideja da “to ruši cenzuro.” Spominja se, da je nekdo že zgodaj v verigo blokov vstavil biblijske verze – za vedno neizbrisne. Z Bitcoinom je lahko vsak prosto pisal na steno večnosti.

Praznovanje bitcoinov, ki lomijo $ 100 1. aprila 2013. Priloženo.

Forumi Bitcointalk

Forum Bitcointalk je bil zelo zgodaj zanimiv kraj 2010, čas, ko se Jay spomni zbirke na videz “naključnih ljudi z naključnimi idejami.” Bitcoin je bil takrat predvsem intelektualno prizadevanje in je poleg libertarcev, ki so se bolj povezali z zgodovino gibanja, pritegnil še socialiste in komuniste.

Ena od razpravljanih takratnih idej je vključevala preklic in ponovno izdajo kovancev po dveh do petih letih neaktivnosti na naslovu, medtem ko so drugi predlagali, da bi lahko rudarske nagrade prilagodili glede na individualne potrebe ali nacionalni dohodek. Ker ni bilo trdno uveljavljene vrednosti, je bila ideja o bitkoinih precej voljna in ni nujno vgrajena v kamen – lahko postane kar koli.

Jay je bil v nekaterih besedah ​​zmeden. “Takrat nisem bil povsem dobro prebran v filozofiji, zato pravzaprav nisem razumel, kaj so v tej ideji videli levičarji,” se spominja.

Kultura foruma se je razvijala ko so valovi diskurza in novi uporabniki sledili poročanju o bitcoinih. Bila je ohlapna “osrednja skupina” navdušencev, ki so se med seboj šteli za blizu projektu; “Vsake toliko bi dodali nekaj novih ljudi, nekateri pa bi odšli.” Kultura pa je postala bolj strupena.

Čeprav je najprej razložil, da je toksičnost posledica “kulture divjega zahoda”, ki se naravno oblikuje v zlati mrzlici, Jay ugotavlja, da ljudje v sodobni skupnosti WallStreetBets, “se zdi neverjetno vljuden in prijeten.” Dodaja, da čeprav “nikomur ne želi reči nič slabega”, odgovornost za kulturo dodeli upravi foruma Bitcointalk.

“Mislim, da vodstvo skupnosti pomaga oblikovati. Oseba, ki je vodila Bitcointalk, je bila precej neizkušena in je precej padla v vlogo – sprašujem se, ali bi lahko bilo drugače. «

V nasprotju s tem se je zgodnja skupnost Ethereum v tistem času zdela prijaznejša, morda zaradi zaslug Vitalika Buterina, ki deluje kot vidni vodja skupnosti. Buterin se je Jay obrnil med postopkom lansiranja Ethereuma, vendar Jay ni bil navdušen.

“Vitaliku sem po Skypeu rekel, da Ethereum ne bo uspel, ker je bil preveč centraliziran. “

Kljub zaskrbljenosti je Jay lastnik Ethereuma in ni skrajni Bitcoin maksimalizem kot nekateri njegovi vrstniki.

“Ne sme biti ljudi, ki imajo ključe od interneta. V celoti bi moral temeljiti na matematiki, saj lahko, «razloži in se sklicuje na tisto, kar se mu zdi nepotrebna centralizacija in zanašanje na človeške figure v skupnosti Ethereum.

Prihodnja navodila

Že starodobnik, malo več kot desetletje po spotikanju glede Bitcoinov je Jay previden pri novejših dogodkih in DeFi imenuje “vsekakor tvegan”, saj ima vodstvo nekaterih projektov moč enostransko prevzeti nadzor nad vašimi sredstvi. Tudi on ima podobno stališče do NFT-jev, češ da “99% jih bo postalo ničvrednih, nekateri pa bodo morda postali kultne klasike, “razmišljanje, ki je bilo še posebej izrazito glede ICO-jev v 2017 boom.

Če upoštevam, Jayu gre dobro v življenju in je osredotočen na svojo družino, toda tudi pri njem obstaja določena nelagodje – nemir, celo nepovezan s fizično varnostjo.

Kot pri mnogih ljudeh, ki dosežejo svoj cilj, ima tudi on vse, o čemer je lahko kdaj sanjal, vendar ni ravno jasno, kaj naj naredi naprej, saj meni, da ima dovolj, da finančno pokrije svoje potomce do 4. generacije. Eno je zagotovo – slave ne išče. “Ta članek si res ne želim, toda na splošno mislim, da je pravičen in da je treba zgodbo povedati,” pravi.

” Dosegel sem svoj cilj, kaj pa zdaj? Dosegel sem svoje življenjske cilje, vendar nisem mrtev vendar moram nekaj storiti. Pojma nimam kaj – ampak nekaj … «

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments