24.4 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Izumitelj svetovnega spleta Tim Berners-Lee je prodal NFT za 5,4 milijona dolarjev...

Izumitelj svetovnega spleta Tim Berners-Lee je prodal NFT za 5,4 milijona dolarjev – Napaka kodiranja v “neprijetni” situaciji v NFT

World Wide Web Inventor Tim Berners-Lee Sells NFT for $5.4M — 'Embarrassing' Coding Error Spotted in NFT

Sir Timothy John Berners-Lee , angleški računalničar, ki je znan po tem, da je izumil svetovni splet, je na spletni dražbi, ki jo je gostila dražbena hiša Sotheby’s, prodal nezamenljiv žeton (NFT). NFT je v bistvu video posnetek izvorne kode svetovnega spleta, ustvarjene v Pythonu, in zbirateljske predmete, prodane za 5,4 milijona dolarjev.

Tim Berners-Lee in Sotheby’s Auction NFT za 5,4 milijona dolarjev

Ta teden je Sotheby’s razkril, da je Tim Berners-Lee prodal NFT originalne izvorne kode za svetovnem spletu za neverjetnih 5,4 milijona dolarjev. Pred dražbo NFT je Berners-Lee za publikacijo Guardian povedal: »Ne prodajam spleta – za sledenje povezavam vam ne bo treba začeti plačevati denarja. Niti ne prodajam izvorne kode. Prodam sliko, ki sem jo ustvaril s programom Python, ki sem ga napisal sam, kako bi bila videti izvorna koda, če bi bila zataknjena na steni in podpisana od mene. «

World Wide Web Inventor Tim Berners-Lee Sells NFT for $5.4M — 'Embarrassing' Coding Error Spotted in NFT
Sir Timothy John Berners-Lee, angleški računalničar, ki je izumil svetovni splet.

Berners-Lee je splet izumil leta 1989 in pred prodajo NFT je dejal: “Osnovne kode in protokoli v spletu so brezplačni, tako kot vedno.” Predstavnik podjetja Sotheby’s je dejal, da je dražba nenamenljivih žetonov zbirateljskih umetnin zgodovinska, dejstvo, da je Berners-Lee potrdil NFT, pa je še bolj dragocena.

“Simbolika, zgodovina , dejstvo, da prihajajo od ustvarjalca, je tisto, zaradi česar so dragoceni, in veliko ljudi zbira stvari ravno iz teh razlogov, «je v izjavi pojasnila Cassandra Hatton, vodja znanosti in popularne kulture pri Sotheby’s. »Postavili smo ga na javni forum, prodali smo ga v bistvu brez rezerve in prepustili trgu, da določi, kakšna bo njegova vrednost. Več ponudnikov se je strinjalo, da je dragocen. «

Berners-Lee je zelo spoštovan zaradi njegovega prispevka k današnjemu spletnemu napredku in v je napovedal projekt, namenjen decentralizaciji spleta. “Za vse dobro, kar smo dosegli,” je takrat dejala Berners-Lee. »Splet se je razvil v gonilo nepravičnosti in delitve; močne sile, ki ga uporabljajo za svoje cilje, “je dodal. Izumitelj spleta je v najzgodnejših letih kriptoaktiva ob različnih priložnostih poročal tudi o bitcoinih.

Opažena napaka kodiranja – Raziskovalec pravi, da so že bile razprave o napaki napačnega tiska

po Berners-Leeju V prodaji NFT je bila v videoposnetku NFT opažena napaka pri kodiranju, ki je bila prodana za 3,9 milijona funtov (5,4 milijona dolarjev). Raziskovalec, ki je v videoposnetku opazil napako, je za BBC News dejal, da je videti kot “preprosta napaka”. Mikko Hypponen pojasnjuje, da so bili nekateri simboli prevedeni v označevalni jezik HyperText (HTML), in meni, da je šlo za napako.

World Wide Web Inventor Tim Berners-Lee Sells NFT for $5.4M — 'Embarrassing' Coding Error Spotted in NFT
Napako je opazil raziskovalec – posnetek zaslona BBC News, operativnega poslovnega oddelka British Broadcasting Corporation.

Razpravljalo se je že o tem, ali bi s tem NFT postal dragocenejši – na primer poštna znamka z napako pri tisku, «je dejal Hypponen.

Poleg tega je ustvarjalec spletnih strani Mark O’Neill za BBC dejal, da “kdor je naredil video za spletno mesto, je izvirno besedilno datoteko vodil skozi nekaj, kar jo je pretvorilo v HTML. Za Sotheby’s je neprijetno, vendar verjamem, da nihče ni storil enako z originalno kodo, “je dodal O’Neill.

Poročilo BBC-ja ugotavlja, da je tiskovna služba stopila v stik s Sotheby’s Tim Berners-Lee za komentar.

Kaj menite o tem, da je Tim Berners-Lee z napako prodal NFT za 5,4 milijona dolarjev? V spodnjem oddelku za komentarje nam sporočite, kaj mislite o tej temi.

NBA Star Spencer Dinwiddie's Crypto-Fueled Social Media App Raises $7.5 Million

NBA Star Spencer Dinwiddie's Crypto-Fueled Social Media App Raises $7.5 Million

Legendary Hip-Hop Artist Jay-Z Enters the NFT Sphere — Rapper Lauds Blockchain and Smart Contracts

Oznake v tej zgodbi

BBC , HTML, Mark O’Neill, Mikko Hypponen, Misprint, nft, dražba NFT, dražba NFT Sotheby’s, prodaja NFT, nezamenljiva umetniška dela, nezamenljivi žeton, raziskovalec, dražbe Sotheby’s, Tim Berners-Lee, splet, svetovni splet , Izumitelj svetovnega spleta, www, izumitelj svetovnega spleta

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, BBC, Vanity Fair,

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments