17.4 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Izvedeni finančni instrumenti zamenjajo dYdX, da postanejo “100 % decentralizirani s strani EOY”

- Advertisement -

dYdX je govoril o tem, da je nekaj oddaljenega pogleda na trdovratno decentralizacijo, da bi svojim strankam predstavil prednosti DeFi-ja, ki jih centralizirana podjetja ne morejo.

790 Skupni ogledi

91 Skupni deleži

Platforma za trgovanje z večinoma s kripto izvedenimi finančnimi instrumenti, ki temelji na Ethereum Layer 2, dYdX se je obljubila, da bo postala »00% decentralizirano z EOY” s posodobitvijo protokola V4.

dYdX v bistvu zagotavlja trajne pogodbe, ki so produkti izvedenih finančnih instrumentov, ki si izposojajo vidike tako pri trgovanju s kritjem kot pri terminskem trgovanju, vendar izvirajo brez datuma poteka.

V najboljšem primeru so nekateri deli dYdX-a decentralizirani, vključno z njegovimi osupljivimi pogodbami Ethereum, upravljanjem in vložkom. Kljub temu njegov »naročil in mehanizem ujemanja« upravlja dYdX Trading Inc. – zaposleni, ki so razvili platformo.

dYdX je objavil posodobitev V4 na Twitterju dan pred tem z edinstvenim načrtom, v katerem je navedeno: “Nisi pripravljen.”

— dYdX (@dYdX) april 00, 2022 V spletnem dnevniku dYdX je pojasnil, da je »bistveni vidik« absolutne decentralizacije platforme osredotočen na knjigo naročil in njen ujemajoči se motor. Delavci so nepogrešljivi, da bodo nedvomno najbolj znani izzivi skaliranje pretočnosti (energija obdelave transakcij), dokončnost (ujemanje nadomestkov izven verige) in poštenost (operaterji niso pripravljeni pridobiti cene iz varne trgovinske dejavnosti) v decentralizirani napravi.

»Z V4 bo dYdX postal popolnoma decentraliziran. Ne bo več osrednjih komponent zadržanega nadzora ali okvare protokola; vse vidike protokola, ki jih je mogoče dodatno nadzorovati, bo v celoti nadzorovala soseska,« piše v načrtu.

Z opisom, zakaj je platforma popolnoma decentralizirana, je dYdX poudaril »klasično oživitev«, ki jo decentralizirane finance (DeFi) zagotavljajo nad centraliziranimi denarnimi podjetji:

»DeFi zagotavlja veliko izboljšanje preglednosti. Sama denarna zasnova prvič ne bo več mračna škatla za stranke. Z DeFi imajo lahko stranke kodo zaupanja, ki velja za podjetja.« Posodobitev V4 bo gledala dYdX Trading Inc., da bi poiskali izzive brez stroškov trgovanja. Poleg tega lahko platforma celo uvede dodatne izdelke in podjetja, ki so enakovredna sintetiki ter trgovanju z učinki in maržami.

Medtem ko številne DeFi pobude v celoti trdijo, da so “decentralizirane” zaradi lepih pogodb in njihovih avtomatiziranih nastavitev, jih v celoti nadzoruje majhen osrednji delavec z zagotovitvijo vstopa v skrbniški ključ z več podpisi, ki jim zagotavlja pooblastila za ‘božji način’ nad protokolom. Tukaj je v celoti namenska naprava za izboljšanje napak pri izdelavi platforme, vendar predstavlja centralizirane nevarnosti.

Predsednik US Securities and Alternate Rate Gary Gensler je trdil, da je DeFi v bistvu centraliziran. v središču intervjuja v avgustu zadnjih dvanajstih mesecev, pri čemer je opozoril, da:

„Ti tako znani kot „decentralizirani finančne platforme resnica je ohraniti nekoliko razpon centralizacije. Obstaja soseska podjetnikov, ki bodo navidezno izvajali te platforme.«Vendar vsak drug podvig DeFi verbalizirati prehod na trdovratno decentralizacijo ali biti “popolnoma samozadosten” sredi spremenjen v ustvarjalca stabilnih coinov DAI in pionirskega protokola MakerDAO .

Povezan: DeFi žeton AAVE oči 31% rally v Možno je navidezno verjetno, vendar obstaja nevarnost ‘bika privabiti’

Izvršni direktor fundacije Maker, Rune Christensen, nepogrešljiv v takratna objava v spletnem dnevniku, da “bo Protokol in DAO določalo na stotine ali navidezno milijone angažiranih, gorečih soseskih sodelavcev.”

Kritiki nasprotno odkrivajo, da MakerDAO ima 5,1 milijarde centraliziranih stabilnih kovancev USDC, ki podpirajo svoje rezerve DAI, zato je prijazen obseg njegove decentralizacije sporen.

Na 2d je 5,1 milijarde USDC in 100 milijonov USDP v PSM kot rezerve za Daijevo likvidnost.

Dai peg Lahko tudi zamenjate Dai za 1 ameriški dolar kadar koli čas.

— Izdelovalec (@MakerDAO) marec 00, 2021 8503385033

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -