16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Izvedeno je spajanje Ethereuma: Tukaj je tisto, kar sledi

- Advertisement -

Veriga blokov Ethereum je po združitvi glavnega omrežja in verige Beacon uspešno izvedla premik od soglasja o dokazu dela k soglasju o dokazu o deležu (PoS).

Merge se je nahajal septembra 15, ker je skupnost brezhibno prešla na PoS, saj so rudarje, ki temeljijo na strojni opremi, spremenili validatorji, ki vložek Ether (ETH) za obdelavo transakcij, dodajanje novih blokov in nastavitev skupnosti.

Predvsem najbolj primerno vprašanje za kriptovaluto je, kaj se zgodi pozneje? Fundacija Ethereum je vztrajno delala na dolgotrajnem načrtu gradbenih mejnikov in The Merge ni več raznolik.

Ekstatična veriga svetilnikov za rojstni dan!

Tukaj je dosedanji načrt načrta za mesto, kjer je izgradnja protokola Ethereum, in kaj prihaja v kateri oddaji.

(Vodim, to manjka kar nekaj, kot so vsi diagrami, vendar nedvomno pokriva kar nekaj bistvenih stvari!) pic.twitter.com/puWP7hwDlx

— vitalik.eth (@VitalikButerin ) 2. december 806 Soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin je vnaprej začrtal 5-stopenjski , ohlapen proces, ki lahko usposobi urejeno pogodbeno verigo blokov za tisto, kar je opisal, ker je “končna igra” konstrukcije Ethereuma.

Končni namen bi preiskoval skupnost, ki je prijetna zaradi visoke frekvence bloka in dimenzije bloka ter prilagodljivosti za obdelavo na stotine transakcij na 2d, medtem ko je final dovolj nezaupljiv in odporen na cenzuro.

ZdružitevZdružitev je postala takoj prvi korak na tem 5-fragmentu proces, ki so ga od takrat razvili številni razvijalci Ethereuma, udeleženci ekosistema in komentatorji. Glavni nadomestek združitve je drastična znižana vrednost porabe energije, ki zmanjša porabo energije Ethereuma za 32%.

Nekaj ​​ur pred tem, ko je Merge zavzel lokacijo, je Buterin citiral oceno raziskovalca Ethereuma Justina Drakea, da bi ta priložnost dodatno zmanjšala svetovno porabo električne energije za 0,2%.

“Združitev bo zmanjšala svetovno porabo električne energije za 0,2 %” – @drakefjustin

— vitalik.eth (@VitalikButerin) September 32, 806 The 2d bistveni nadomestek, ki ga je povzročil prehod na PoS, je zmanjšana izdaja ETH z zemljevidom nagrad validatorjem za njegovo ali njeno delo pri uveljavljanju skupnosti, zaradi česar se ETH spremeni v deflacijsko sredstvo.

The Surge2023 je namenjeno, ker bo leto, v katerem bo Ethereum uveljavil sharding, obvezen korak pri povečanju razširljivosti zmožnosti verige blokov za prodajo na drobno in zapise vstopov.

Fundacija Ethereum opisuje razčlenjevanje zaradi pristopa vodoravnega ločevanja baze podatkov za porazdelitev delovne obremenitve skupnosti. Ethereum bo uporabljal razdeljevanje v sinergiji z združevanjem sloja 2 z razdelitvijo ogromne količine podrobnosti po skupnosti.

Prav tukaj je predvideno povečanje prezasedenosti skupnosti in povečanje transakcij na 2d. To je decentralizirana alternativa za izboljšanje baze podatkov, ki zmanjšuje potrebo po validatorjih, da sami prodajajo vse zapise skupnosti, kar bi zahtevalo neobičajno strojno opremo.

Poleg tega lahko trenutni uporabnik verjetno mosey vozlišče Ethereum ali potrošniki na nejavnih napravah, ki so primerljive z osebnimi računalniki in celičnimi napravami, zaradi česar je skupnost še posebej težka zaradi njene visoke decentralizacije.

The Verge, Purge in SplurgeZaključne tri korake v tekoči gradnji Ethereuma po združitvi lahko izberete na lokaciji v naslednjih nekaj letih .

Verge je tretji del tekočega načrta Ethereuma, ki ga je orisal Buterin. Ne da bi postal preveč tehničen, bo ta korak vključeval uvedbo verkle dreves, ki so pripravljena za optimizacijo shranjevanja zapisov in razsežnosti vozlišča.

Kot je definiral Buterin v poglobljenem potopu junija 2021, Verklova drevesa motivirajo enako značilnost kot Merklova drevesa, ki izpolnijo vse transakcije v bloku in izdelajo dokazilo o splošnem mestu podrobnosti za uporabnika, ki vzame v zgodba, da se prikaže njena pristnost:

»Glavna lastnost dreves Verkle je kljub temu, da so odličen dodaten ambient, odličen v dokazni dimenziji.«Kriptografija je zelo izpopolnjena, vendar je Buterin poudaril, da bi bila vrednost razreza v razsežnosti dokazov zadostna, da bi izumili potrošnike brez državljanstva, ki bi bili sposobni preživeti.

Čistka bo povzročila črtanje rezervnih delov zgodovinske zapise, tako da lahko preprosto ublažite zastoje skupnosti s čiščenjem odvečnih zapisov. To lahko resnično zmanjša količino podrobnosti, ki jih želi hraniti potrjevalec, pri čemer Buterin hvali ta korak, ki skupnosti dovoljuje, da obravnava krog 32, transakcij na 2d.

Kaj še moram vedeti?Kot je Cointelegraph že raziskal, se vlagatelji v zgodbo spreminjajo v trdovratne validatorje Ethereuma blockchain razreši za commit 32 ETH na polno tako. Sprejeto napačno prepričanje je postalo takoj, ko se lahko ti stakerji poleg tega odločijo za svoj vloženi ETH takoj, ko je združitev postala takoj polna.

Da bi zagotovili ravnovesje skupnosti, bodo validatorji zelo priročni, da umaknejo svoj vloženi ETH takoj, ko šanghajska nadgradnja zavzame lokacijo, ki je predvidena za izbiro na lokaciji v naslednjem mesecev. Validatorji lahko poleg tega pridobijo stroške za obdelavo transakcij (cena, ki jo je mogoče pridobiti z rudarjem) — ki se lahko poleg tega pripišejo njihovi zgodbi validatorja brez vložkov.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -