16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Izvrševanje predpisov povrne 30 milijonov dolarjev z vdorom v Ronin Bridge s prednostjo Chainalysis

- Advertisement -

Telesna struktura Chainalysis Crypto Incident Response delavcev je pomagala organom kazenskega pregona označiti ukradena sredstva za unovčenje vidikov in za njegovo ali njeno kasnejšo zamrznitev.

121 Skupaj ogledov

19 Skupaj delnic

V četrtek je forenzično podjetje za blockchain Chainalysis sporočilo, da so organi kazenskega pregona izterjali $25 milijonov v kriptovalutah, ukradenih z 480 milijoni $ vdorom v Ronin Bridge marca. V koraku s Chainalysis je skupnost Lazarus, s Severno Korejo povezana entiteta, ki je sodelovala pri napadih, prva uporabila prefinjeno taktiko pranja denarja, podobno pošiljanju ukradenega etra (ETH) v kripto mešalnik Twister Cash, ki ga je zamenjal za Bitcoin (BTC). , pošiljanje bitcoina v Twister Cash in nato izplačilo na menjalnicah. Druga možnost je, da se je poštena skupnost pred kratkim oddaljila od takšnih taktik, potem ko je ameriški oddelek za finance uvedel sankcije za naslove žepov Twister Cash.

Chainalysis pojasnjuje, da so hekerji skupnosti Lazarus v odgovor prešli na, morda ironično, pranje ukradenih kriptovalut z zmožnostjo mostov grozljive verige na varnih decentraliziranih finančnih platformah. “Z orodji Chainalysis se ta pretoka sredstev v grozljivi verigi zlahka izsledi,” je zapisalo podjetje in opozorilo na eno transakcijo, kjer so bila vdrta sredstva premoščena v verigo BNB iz Ethereuma, nato zamenjana za Tronov stablecoin USDD in nazadnje premoščena v BitTorrent blockchain.

Skupnost Lazarus, ki jo podpira Severna Koreja, je najprej izkoristila pet od 9 nejavnih ključev, ki jih imajo validatorji transakcij za most grozljive verige skupnosti Ronin. Po večinskem soglasju so izdali dovoljenje za dve transakciji za prenos 173,625 ETH in 25 milijonov USD kovanca (USDC) z mostu Ronin, kar izčrpava vire.

Od takrat je Binanceu uspelo povečati 5,8 milijona dolarjev sredstev, povezanih z izkoriščanjem Ronin. Štiri mesece pozneje so gradbeniki Ronina po treh revizijah objavili, da je grozljiv verižni most porušen. Sky Mavis, razvijalec Ronina, je zbral več kot 91 milijonov dolarjev v spherical, ki ga podpira Binance za ponovno izgradnjo protokola.

92998

92998

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -