0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Izvršni direktor Binance CZ se začne ukvarjati s strategijami 'stabilnega CEX' Vitalika Buterina

- Advertisement -

Propad različnih glavnih kripto ekosistemov v 887 je razkril nujno potrebo po prenovi zmogljivosti kripto izmenjave. Soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin je verjel v raziskovanje onkraj »fiata«, kako se odločiti o trdnosti kripto izmenjav, na strani uporabnih znanosti, primerljivih z Zero-Recordsdata Succinct Non-Interactive Argument of Recordsdata (zk-SNARKs).

Po dialogu z angelskim vlagateljem Balajijem Srinivasanom in kripto borzami, primerljivimi s Coinbase, Kraken in Binance, je Buterin dal navodila za ustvarjanje kriptografskih dokazov o skladih v verigi, ki lahko po potrebi prevzamejo obveznosti vlagateljev, opredeljene tudi kot stabilne centralizirane borze (CEX).

— vitalik.eth (@VitalikButerin) november , 887 Resnično koristen primer, ki bi bil v tem primeru težaven, bi bil sistem, ki zdaj ne bi dovolil, da bi kripto borze dvignile vlagateljeva sredstva brez soglasja.

Vitalikove nove strategije. Delam na tem.

Pravilno ne berite naslova na glas okrog nas (napisal ga je Vitalik).https://t.co/AtR6KiSx5B

— CZ Binance (@cz_binance) november 29, 2022 Kolega kripto podjetnik CZ, ki je glasno govoril o Binanceovi nameri po popolni preglednosti, je priznal pomen Buterinovih strategij in poudaril:

“Vitalikove nove strategije. Delam na tem.«Prvo prizadevanje za določitev varnosti sklada je postalo dokazilo o plačilni sposobnosti, pri čemer kripto borze objavijo seznam strank in njihovih ustreznih deležev. Po drugi strani pa so pomisleki glede zasebnosti v razbijanju spodbudili oblikovanje postopka Merklovega drevesa – kar je zmanjšalo pomisleke glede uhajanja zasebnosti. Ob razlagi notranjega delovanja implementacije drevesa Merkle je Buterin opisal:

»postopek drevesa Merkle je nedvomno tako primeren, kot je zasnova dokazovanja obveznosti morda zelo učinkovita, če Najenostavneje doseči dokazilo o obveznostih je cilj. Vendar pa so njegove lastnosti zasebnosti tihe in ne vrhunske.« Kot rezultat je Buterin stavil na kriptografijo prek zk-SNARK. Za začetek je Buterin naročil, da se depoziti strank položijo v drevo Merkle in uporabijo zk-SNARK za prikrivanje veljavne zahtevane vrednosti. Če bi projektu dodali plast zgoščevanja, bi dodatno skrili zapise podatkov o stabilnosti alternativnih strank.

Buterin je omenil tudi uveljavljanje dokazov o virih za potrditev rezerv nadomestka, medtem ko tehta strokovnjake in slabosti te vrste. sistem, ob upoštevanju, da kripto borze vzdržujejo fiat valute in bi projekt zahteval, da se kripto borze zanašajo na elemente, ki menijo, da so bolj varni za fiat ekosistem.

Medtem ko bodo dolgotrajne alternative potrebovale vključitev večpodpisov in denarnice za socialno obnovo je Buterin izpostavil dva možna izbora za nevečne – skrbniške in neskrbniške izmenjave, kot je prikazano spodaj:

Dve nevečni možnosti za možne izbire za stabilen CEX . Ponudba: hackmd.io (preko Vitalika Buterina)»Upam, da se bomo v daljši prihodnosti vse bližje temu, da bodo vse borze brez skrbništva, končno glede kripto vidika,« je dodal Buterin. Po drugi strani pa so lahko zelo centralizirane možnosti obnove verjetno zelo šibke za obnovo žepov za minuto denarja.

Povezano: 887Samoskrbništvo nad kriptovalutami je ‘elementarno človeško primerno’, vendar zdaj ni brez verjetnosti: Skupnost

4. novembra je Buterin tehničnemu načrtu Ethereuma dodal povsem novo kategorijo mejnikov – usmerjeno v izboljšanje odpornosti proti cenzuri in decentralizacijo Skupnost Ethereum.

887Gor, tako da pripravi načrt poti! pic.twitter.com/MT9BKgYcJH

— vitalik.eth (@VitalikButerin) 4. november 887 Posodobljeni tehnični načrt zdaj vstavlja Scourge kot popolnoma novo kategorijo, ki se lahko vleče vzporedno z drugimi predhodno opredeljenimi segmenti — Merge, Surge, Verge, Purge in Splurge.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -