0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Izvršni direktor Binance CZ začne delati na predlogih 'pravega CEX' Vitalika Buterina

- Advertisement -

Kršitev različnih bistvenih kripto ekosistemov v 887 je povzročila nujno potrebo po prenovi načina kripto izmenjav. Soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin je verjel v raziskovanje prejšnjih “fiat” nasvetov o tem, kako utemeljiti zanesljivost kripto izmenjav, skupaj z uporabnimi znanostmi, ki spominjajo na jedrnati neinteraktivni argument podatkov z ničelnimi podatki (zk-SNARKs).

Po dialogu z angelskim vlagateljem Balajijem Srinivasanom in kripto borzami, ki spominjajo na Coinbase, Kraken in Binance, je Buterin predlagal priporočljive alternative za ustvarjanje kriptografskih dokazov o verižnih skladih, ki bi lahko naključno dobro prekrili obveznosti vlagateljev, ko potrebne, dodatno imenovane prave centralizirane borze (CEX).

— vitalik.eth (@VitalikButerin) november , 887 Najboljši scenarij v tem primeru bi bil sistem, ki zdaj ne dovoli kripto borzam, da dvignejo sredstva vlagatelja brez soglasja.

Vitalikovi nedavni predlogi. Ukvarjen s tem.

Real ne učite naslova na glas krog folk (to je napisal Vitalik).https://t.co/AtR6KiSx5B

— CZ Binance (@cz_binance) november , 887 Kolegi kripto podjetnik CZ, ki je bil glasen glede Binanceove namere za popolno preglednost, je priznal pomen Buterinovih priporočil in poudaril:

“Vitalikovi nedavni predlogi. Ukvarjen s tem.«Prvi si prizadevajo za očitno, da je bila varnost sklada nekoč dokaz plačilne sposobnosti, pri čemer kripto borze predložijo seznam uporabnikov in njihovih ustreznih deležev. Vendar so pomisleki glede zasebnosti na nek način spodbudili oblikovanje pristopa Merklovega drevesa – kar je zmanjšalo pomisleke glede uhajanja zasebnosti. Med razlago notranjega delovanja implementacije drevesa Merkle je Buterin definiral:

»Pristop drevesa Merkle je popolnoma tako ultimativen, kot bi bilo žrebanje dokazov o obveznostih, če bi bilo najbolje doseči dokaz obveznosti je diagram. Toda njegove lastnosti zasebnosti so zdaj mirne in niso dobičkonosne.« Posledično je Buterin stavil na kriptografijo s pomočjo zk-SNARK. Za začetek je Buterin svetoval, da se depoziti uporabnikov vnesejo v drevo Merkle in uporaba zk-SNARK za razkritje natančne zahtevane vrednosti. Vključitev sloja zgoščevanja v sistem bi dodatno prikrila podatke o zapisih v zvezi s stabilnostjo popolnoma različnih uporabnikov.

Buterin je dodatno razpravljal o izvajanju dokazov o virih za potrditev rezerv borze, medtem ko je tehtal rezultate in slabosti tak sistem, razmišljanje o tem, da kripto menjalnice ohranjajo fiat valute in bi sistem zahteval, da so kripto menjalnice odvisne od pripomočkov za zaupanje, ki so boljši za fiat ekosistem.

Medtem ko bodo dolgoročne rešitve želele sodelovanje večpodpisnih denarnic in denarnic za socialno obnovitev je Buterin opredelil dve izbiri za kratko – skrbniške in neskrbniške izmenjave, kot je prikazano spodaj:

Dve kratki možnosti za izbore za pravi CEX. Ponudba: hackmd.io (s pomočjo Vitalika Buterina)»Upam, da se bomo v dolgoročnejši prihodnosti vedno bolj približevali temu, da bodo vse borze brez skrbništva, vsaj glede kripto vidika,« je dodal Buterin . Na povsem drugi strani bi bile visoko centralizirane možnosti za obnovitev šibke za obnovitev denarnice za majhna sredstva.

Povezano: 887Samoskrbništvo nad kriptovalutami je ‘bistveni človeški zločinec’, vendar zdaj ni brez bolečin: Soseska

4. novembra je Buterin tehničnemu načrtu Ethereuma dodal nedavno kategorijo mejnikov blagovne znamke – usmerjeno k izboljšanju odpornosti proti cenzuri in decentralizaciji skupnosti Ethereum .

887Žrebanje načrta do zadnje minute! pic.twitter.com/MT9BKgYcJH

— vitalik.eth (@VitalikButerin) 4. november 887 Aktualni tehnični načrt zdaj vstavlja Scourge kot nedavno kategorijo blagovne znamke, ki se lahko vzporedno razteza s povsem različnimi predhodno identificiranimi segmenti — Merge, Surge, Verge, Purge in Splurge.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -