17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Izvršni direktor FinCEN pravi, da določba zakona PATRIOT ni “pokončna velikost” za uveljavljanje kriptovalut

- Advertisement -

Him Das je govoril o svežih pooblastilih FinCEN-a v skladu z zakonom PATRIOT, ki akterjem očitno ne bi več odpovedal sodelovanja v nezakonitih transakcijah za napade izsiljevalne programske opreme in trge darknet.

56 Skupno ogledov

1 Skupaj deležev

Him Das, izvršni direktor Združenih držav za preprečevanje denarnih kaznivih dejanj ali FinCEN, je spregovoril le o nekaj instrumentih upravniškega urada za boj proti pranju denarja in financiranju terorizma, ki bi verjetno bili v slabem zdravju za kriptovalute. .

Na četrtkovem zaslišanju odbora domačih denarnih podjetij in izdelkov o “nadzoru skupnosti za izvrševanje denarnih kaznivih dejanj” je Das obravnaval pomisleke od zakonodajalcev, ki se sklicujejo na pooblastilo FinCEN za preiskovanje spisov o nezakonitih transakcijah digitalnih sredstev. Svetovalec iz Kentuckyja Andy Barr je spregovoril o različnih svežih “posebnih ukrepih”, o katerih je bil včasih pooblaščen za obveščanje FinCEN. Delite 64 zakona PATRIOT je bil “redko kdaj starodaven”, medtem ko je Das namignil, da so bili digitalni viri nedvomno sveža tla za uredbo o preprečevanju pranja denarja ali AML in boju proti financiranju terorizma ali CFT.

»Delež 91 se je uveljavilo v času, ko je večina finančna razmerja in transakcije so bila zaključena s pomočjo šibkega bančnega diagrama, kjer so krhki korespondenčni mitski odnosi,« je povedal Das. »Na ta dan razstave transakcije z neprijetnimi mejami nenehno utelešajo denarne produkte in podjetja ponudnikov, sisteme zaračunavanja, tujih nadomestnih domov tako lepo kot kriptovaluta.«

Das je dodal, da nova pooblastila FinCEN pod PATRIOTskim zakonom očitno ne bodo več odpovedala akterjem sodelovanja v nezakonitih transakcijah za napade izsiljevalne programske opreme in darknet markets:

»Vmes je delnica 64 oblast ni več pokončna oblike groženj, ki jih vidimo s pomočjo obvestila o kriptovaluti.«Izvršni direktor FinCEN-a Him Das je aprila nagovoril Odbor za domače denarne družbe in produkte 15Poleg vprašanj, ki se nanašajo na pristojnost FinCEN za ocenjevanje sumljivih transakcij, se mnogi zakonodajalci sprašujejo omenil, kako bi urad morda dobro poskrbel za ruske oligarhe in subjekte, ki uporabljajo kriptovalute za izogibanje sankcijam. Das je poudaril, da je FinCEN od marca poudaril, da ruska izvršna oblast včasih navidezno ni več obveščala o zamenljivih virtualnih valutah, da bi se izognila sankcijam ogromnega obsega, kljub temu pa bo še naprej uglasbila diagram nazaj:

»Nismo več razmišljali o utaji ogromnega obsega s pomočjo obvestila o kriptovaluti, kljub temu se tega zavedamo in sodelujemo z finančne institucije, tako da se zavedajo tega, da bomo imeli priložnost poimenovati utajo ogromnega obsega z uporabo kriptovalute in ravnati tako lepo.« Povezan: Nova epizoda kriptovalute uredba: The Empire Strikes Help

V koraku z Dasom bi FinCEN verjetno dobro biti celo osredotočen na zagotavljanje zahtev finančnega spremljanja za kriptopodjetja, ki olajšajo jasne transakcije denarnicam, ki so v lastnem skrbništvu ali brez gostovanja. Oddelek za finance ZDA je predlagal načela Know Your Buyer o denarnicah brez gostovanja za transakcije, večje od 3 USD v decembru 2020 in je v svojem polletnem dnevnem redu in regulativnem pogledu, objavljenem januarja, nakazalo, da bi lahko zelo verjetno urejal ta vidik kriptografskega zemljevida.

»Ne gre več za to, da so negostiteljske denarnice popolnoma nepregledne,« je govoril o Dasu. »Denarnice brez gostovanja nenehno kupujejo v transakcijah z borzami kriptovalut, kar je disciplina za predpise o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizmaOrgani pregona lahko kupujejo z menjalnicami kriptovalut, pri čemer cenijo poročanje o sumljivih nalogah in raznovrstne preglede, ki bi bili zanje verjetno sprejemljivi, ko gre za pridobitev določene ravni znanja, ko gre za transakcije z negostiteljskimi denarnicami.«

85495

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -