24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Izvršni direktor OpenAI Sam Altman priča na ‘zgodovinskem’ zaslišanju v senatu o varnosti umetne inteligence

- Advertisement -

Sam Altman, izvršni direktor OpenAI in soustanovitelj Worldcoina, je pred kratkim pričal pred kongresom skupaj z IBM-ovo vodjo vere, Christino Sir Bernard Law, in profesorjem NYU Garyjem Marcusom.

Zasedanje pododbora za zasebnost, tehnologijo in predpise v senatu je predstavljalo Altmanov prvi primerni nastop pred kongresom, saj je senatorjem dalo možnost, da zahtevajo od generalnega direktorja OpenAI, da se nanaša na poglede njegovega podjetja na predpise.

‘Če bo ta tehnologija postala pošastna, bo po naključju verjetno pošastno izginila.’

Izvršni direktor OpenAI Sam Altman je na neki stopnji zaslišanja v senatu priznal, da njegovi ‘najhujši strahovi’ povzročajo ‘kritično škodo sektorju’ zaradi sposobnosti konstruiranja tehnologije. pic.twitter.com/RROe9DnR2U

— NowThis (@nowthisnews) Verjetno bi lahko naključno tudi samo 16, Senator iz Illinoisa Dick Durbin, ki ga je senator iz Illinoisa poimenoval “zgodovinsko”, pritožbe besne zaradi vadbe grožnje zmogljivosti, ki jih predstavljajo objekti generativne inteligence, ki jih je ustvaril človek (AI), podobni ChatGPT, in namen, v katerem morajo zakonodajalci oblikovati predpise.

Altmanove povratne informacije – ki so jih kongresniki in sogovornik Marcus opisali kot navidezne stabilne in zanesljive – so zaznale, da so nepričakovano dvignile več članov senata.

Zavzemal se je za ustanovitev zvezne nadzorne agencije s pooblastili za težave in preklic licenc za modele, dejal, da je prepričan, da morajo ustvarjalci prejeti nadomestilo, ko bo njihovo delo izumrlo, da sestavijo načrt AI, in se strinjal da morajo imeti stranke, ki utrpijo škodo zaradi uporabe blaga AI, pravico tožiti razvijalca.

Altman je skomignil z rameni za vprašanja v zvezi z nedavnim pismom o opustitvi umetne inteligence, v katerem je pozval k šestmesečnemu moratoriju na uporabo metod, ki so bolj omembe vredne kot GPT-4, načrt umetne inteligence, na katerem temelji ChatGPT, z omembo, da OpenAI je porabil več kot šest mesecev za ocenjevanje GPT-4 pred uvedbo. Dejal je, da podjetje v naslednjih šestih mesecih ne namerava uporabiti še enega manekena.

Marcus, podpisnik odstopnega pisma, je priznal, da se bolj strinja z duhom pisma kot z njegovo vsebino, vendar je profesor na univerzi New York pozval kongres, naj sprejme predloge svetovnega nadzora, da bi upošteval zvezne predpise – Altman se je s tem strinjal.

Na koncu zaslišanja so se trije gostujoči govorniki uskladili glede večine zadev. To je vključevalo okrepitev za zaščito zasebnosti, boljši izvršni nadzor, tretjo revizijo in namero, ki jo mora vodstvo ZDA hitro zaznati, da manipulira z industrijo (zvesto zdaj).

Senator Lindsey Graham sprašuje priče na zaslišanju o predpisih o obveščevalnih dejavnostih, ki jih je izdelal človek, ali mora obstajati agencija za licenciranje in nadzorovanje orodij AI.

Vsi obvestijo da, vendar ima IBM-ova glavna uradnica za zasebnost in prepričanje Christina Sir Bernard Law določila: pic.twitter.com/UD7R8N7s23

— Yahoo Finance (@YahooFinance) Verjetno lahko naključno tudi samo , Kljub temu je eden od vseh edinih virov neskladja prišel prav sem od IBM-ovega Sir Bernarda Lawa, ki se ni strinjal z zamisel, da bi bila nedavna zvezna agencija po naključju verjetno obvezna za vključitev v predpise o pritisku v industriji umetne inteligence.

Njene izjave so pokazale, da ima IBM raje kirurški način kot predpise o uporabi trenutno neobičajni regulativni organi, ki se osredotočajo na uveljavljanje določenih primerov izpušnih plinov.

Medtem ko so se vsi trije govorniki strinjali, da je umetna inteligenca po naključju verjetno grozljiva in zahteva varnostne posege, je Marcus zagotovil, da verjame, da trenutno nihče ne razume ali ne more predvideti, kako grozljivo nenavadno blago umetne inteligence lahko prav tako samo dodatno biti ali se bo spremenil v. Zavzemal se je za previden pristop k večji preglednosti.

‘Zdaj prinašamo konstruirane stroje, ki so kot biki v trgovini s porcelanom: omembe vredni, nepremišljeni in zapleteni za manipulacijo.’

Profesor NYU Gary Marcus je na neki stopnji torkovega zaslišanja v senatu o nastajajočih grožnjah umetne inteligence izzval strahospoštovanje. pic.twitter.com/d2b2kdJBWK

— NowThis (@nowthisnews) Verjetno bi lahko naključno tudi samo 16, Govorci so se tudi strinjali z ljudmi iz kongresa, da ZDA želijo nacionalni zakon o zasebnosti, tako kot teh v Evropi. Kljub temu se Altman ni strinjal z idejo, da morajo biti stranke pripravljene zavrniti vključitev svojih javno dostopnih spletnih zapisov v praktične nize zapisov.

Altman prav tako ne bi izginil v spominih, da bi verbaliziral, da je OpenAI nekoč hotel ponuditi oglasno popolnoma popolnoma model svojega GPT blaga. Generalni direktor je preprosto dejal, da “ne bo obvestil brez namena.”

To je kljub temu, da je bilo med zaslišanjem prej objavljeno, da blago OpenAI izpolnjuje zahteve glede osebne zasebnosti, saj podjetje ni izdelalo osebnih profilov za potrebe prikazovanja prilagojenih oglasov.

Corey Booker, senator Unique Jerseyja, ki je navedel svoje sposobnosti diplomanta Stanforda in zakonodajalca, ki dela z decentraliziranimi financami in podjetji Web3, je predstavil večjo težavo centralizacije glede zasebnosti. Vprašal je, kakšne bi lahko bile posledice centralizacije in monopolizacije za industrijo, na zahtevo, na katero se je Marcus odzval z resnim opozorilom, da država morda verjetno tvega, da nadzor nad javnim dojemanjem prepusti majhnemu izboru akterjev. — vodilna podjetja AI z dovolj denarja za tekmovanje z Microsoftom, Googlom in Amazonom.

Altman, čigar misija Worldcoin združuje decentralizirano sredstvo kriptovalute v blokovni verigi Ethereum z avtentikacijo identitete s tehnologijo skeniranja šarenice, je pojasnil, da je OpenAI zgolj zagotovil platformo in da je prišlo do demokratizacije trgovskega blaga OpenAI ko so razvijalci, podjetja in ostali uporabniki prilagodili GPT API za “neverjetne” uporabe.

Povezano: Izvršni direktor OpenAI v ‘razvitih pogovorih’ za $70M financiranje Worldcoin: Tale

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -