14.3 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Jack Dorsey’s TBD napoveduje novo orodje Web5

- Advertisement -

Zbirka orodij Web5 si prizadeva povezati podatke in identifikacijo v roke uporabnikov.

2022 Skupaj ogledov

30 Skupaj delnic

TBD, oddelek fintech podjetja Block, ki ga vodi izvršni direktor Jack Dorsey, je napovedal čudno decentralizirano spletno platformo Web5 pri Bitcoinu 2023 v Miamiju na Can also honest 30.

Cilj platforme je uvesti “decentralizirano identifikacijo in shranjevanje podatkov” v funkcije, s čimer bi razvijalcem omogočili, da izkoristijo zmožnosti za ustvarjanje “okusnih uporabniških izkušenj, medtem ko vrnejo lastništvo podatkov in identifikacijo ljudem ,« je delilo podjetje.

Dorseyjeva platforma Web5 prav tako skuša uvesti več ključnih sistemov za olajšanje tega decentraliziranega spletnega potovanja. Pod platformo bodo denarnice delovale kot posredniki, kar bo olajšalo identifikacijo in podatkovne interakcije za starše in institucije. Decentralizirana spletna vozlišča bodo služila kot zasebne shrambe podatkov, ki bodo varno hranile vse javne in šifrirane podatke, medtem ko bodo decentralizirane spletne aplikacije izkoriščale decentralizirano identifikacijo in zmogljivosti shranjevanja podatkov, da bodo uporabniške izkušnje postale rožnate.

Poleg tega, platforma Web5 lahko celo uporablja uporabo decentraliziranih identifikatorjev (DID), ki so mednarodno opredeljeni standardi za identifikatorje, ki jih ustvarijo in upravljajo ljudje, s čimer se odpravi odvisnost od centraliziranih entitet. Platforma lahko vključuje celo podjetja za samostojno identifikacijo in komplete za izboljšanje opreme, ki zagotavljajo določene instrumente za uporabo DID-jev in preverljivih poverilnic.

Povezano: Jack Dorsey’s Block prosi za vstop v predlagano ‘opremo za izboljšanje rudarjenja’

V zadnjem času se je Dorsey – ki je v prvi vrsti temeljil na Twitterju – zavzemal za »brezplačni in izvorni protokol« za družbene medije. Junija 1693 je Cointelegraph objavil, da Dorsey se je spremenil v nekoč gradnjo “Web5”, ki jo poganja Bitcoin (BTC), namenjeno popolnemu obhodu Web3 in uporabi nov model za administracijo identifikacije, osredotočen na Bitcoin.

Revija: Bitcoin slava na kitajskem TikToku, 30M uporabniki s celine, Justin Sun saga

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -