-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Jack in the Box toži kripto borzo FTX zaradi maskote za 'brezo...

Jack in the Box toži kripto borzo FTX zaradi maskote za 'brezo in nezakonito' kopiranje

Jack in the Box Sues Crypto Exchange FTX for 'Brazenly and Illegally' Copying Mascot

Veriga restavracij Jack in the Box je tožil menjalnico kriptovalut FTX in trdil, da je podjetje za kriptovalute “predrzno in nezakonito kopiralo ali izpeljalo svojo maskoto ‘Moon Man'” iz svoje lastne maskote. Tožba podrobno opisuje, da je zavrnitev FTX, da preneha uporabljati Moon Man, povzročila Jack in the Box “znatno gospodarsko škodo in nepopravljivo škodo, vključno z razvrednotenjem dobrega imena, povezanega z Jackom.”Jack in the Box Sues Crypto Exchange FTX for 'Brazenly and Illegally' Copying Mascot

Jack in the Box pravi, da je FTX-jev Moon Man ‘slabša različica Jacka’

Eden od ameriških Največje verige hamburgerjev, Jack in the Box (JITB), je tožilo menjalnico kriptovalut FTX, ki jo je soustanovil izvršni direktor Sam Bankman-Fried, zaradi njene maskote. Jack in the Box deluje in daje franšize več kot 2, restavracije v 15 Ameriške zvezne države in Guam.

Glede na tožbo, vloženo na ameriško okrožno sodišče v južnem okrožju Kalifornije 3. novembra, je FTX US obtožen kršitve avtorskih pravic, razredčitve blagovne znamke, blagovne znamke kršitev, lažna označba porekla in nelojalna konkurenca.

FTX je pred kratkim lansiral serijo reklamnih spotov z maskoto, ki je videti podobna maskoti franšize restavracije Jack in the Box. Moon Man, maskoto, ki jo je izbrala borza FTX, da predstavlja blagovno znamko tako osebno kot v lastni liniji televizijskih oglasov, bi lahko na prvi pogled zamenjali za Jacka, 21-letna maskota za restavracije Jack in the Box.

Podrobnosti tožbe: »FTX-jev Moon Man ima kroglasto belo glavo, pritrjeno tudi na govorečega človeškega igralca, z modrimi pikastimi očmi, nosom in nasmehom. Oba znaka sta si osupljivo podobna tako po videzu kot obnašanju. Na primer, Moon Man v oglasih in nastopih spreminja svojo mimiko in oblačila, tako kot Jack. Jack in the Box je navedel:

FTX je predrzno in nezakonito kopiral ali izpeljal svojo maskoto ‘Moon Man’ iz JITB-jevega Jacka … FTX-jev Moon Man je daleč slabša različica Jacka, ki zdaj kvari Jackov ugled pri potrošnikih in/ali zamegljuje povezavo potrošnikov med FTX-jevim Moon Man in Jackom.

FTX-jev Moon Man (levo) in maskota Jacka v škatli, Jack. Vir: FTX in Jack in the Box

Moon Man je že večkrat osebno nastopil na takih športnih dogodkih, kot je svetovna serija in ima vsaj en televizijski oglas, v katerem se zdi, da ga moti, da vsi trgovci s kriptovalutami želijo samo “iti na luno”. Ta oglasni spot je bil predvajan med več bejzbolskimi tekmami glavne lige, glede na tožbo.

Tožba nadalje opisuje, da je Jack in the Box dne oktobra poslal FTX-u pismo o prenehanju. 15, obtožuje izmenjavo o “kršitvi intelektualne lastnine JITB in razvodnitvi njegovih blagovnih znamk.” FTX pa ni upošteval, saj je odgovoril dne oktobra 18, da bo še naprej uporabljal Moon Man v svojem oglaševanju.

»Odziv FTX na pismo o prenehanju in opustitvi JITB je prav tako poln pravnih in dejanskih
netočnosti, kot je »Jack in the Box ima le ozko zaščito, omejeno na

premagal klovna z glavo za ping pong, ki je eksplodiral iz škatle, da bi prodajal burgerje,« je trdila veriga restavracij in pojasnila:

Nadaljnja kršitev intelektualne lastnine JITB s strani tožene stranke je namerna in v slabi veri. Obtoženčevo ravnanje je povzročilo, in če ni predpisano, bo še naprej povzročalo JITB veliko gospodarsko škodo in nepopravljivo škodo, vključno z razvrednotenjem dobrega imena, povezanega z Jackom.

Ali menite, da je Moon Man iz FTX? neposredna ugrabitev Jacka? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Coinbase Lets Customers Borrow up to $1 Million Using Bitcoin as Collateral

Coinbase Lets Customers Borrow up to $1 Million Using Bitcoin as Collateral

Coinbase Lets Customers Borrow up to $1 Million Using Bitcoin as Collateral


Zasluge za slike
: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo v informativne namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments