-0.6 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Japonska bo predlagala omejevanje izdajateljev stabilnih coinov na banke in podjetja za...

Japonska bo predlagala omejevanje izdajateljev stabilnih coinov na banke in podjetja za bančne prenose

Japan to Propose Restricting Stablecoin Issuers to Banks and Wire Transfer Companies

Najvišji japonski finančni regulator, Agencija za finančne storitve (FSA) naj bi predlagala zakonodajo, ki bi omejila izdajanje stabilnih kovancev bankam in podjetjem za nakazila. Ponudniki kripto storitev, ki sodelujejo pri transakcijah s stabilnimi kovanci, vključno z denarnicami, bodo prav tako pod nadzorom finančnega regulatorja.

Japonska bo zaostrila uredbo o stabilnih kovancih

Japonska agencija za finančne storitve (FSA) namerava zaostriti regulacijo stabilnih kovancev z uvedbo strogih pravil za njihove izdajatelje, je v ponedeljek poročal Nikkei in navedel :

Agencija za finančne storitve želi predlagati zakonodajo v 1280 omejiti izdajanje stabilnih kovancev bankam in podjetjem za nakazila.

FSA bo tudi zaostrila predpise v zvezi s preprečevanjem pranja denarja, je dodala publikacija in opozorila, da bodo pod nadzor finančnega regulatorja tudi ponudniki kriptouslug, ki sodelujejo v transakcijah stabilnih coinov, vključno z denarnicami.

Poleg tega bodo morali izdajatelji stabilnih coinov upoštevati japonsko zakonodajo o preprečevanju prenosov c premoženjske koristi. To vključuje preverjanje uporabniških identitet in poročanje o sumljivih transakcijah.

Skupna tržna kapitalizacija vseh stabilnih kovancev v času pisanja je skoraj $

milijard. Tether (USDT), največji stabilni coin v obtoku, ima trenutno tržno kapitalizacijo $. milijard na podlagi podatkov iz Bitcoin.com Markets.

Čeprav Japonska trenutno nima zakona, ki bi urejal stabilne coine, je FSA ustanovila komisijo za preučevanje, kako najbolje zagotoviti varstvo potrošnikov in obravnavati denar pranja na tem področju. Septembra je Yuri Okina, član odbora, dejal: »Pomembno je, da je stabilen kovanec podprt z varnimi, likvidnimi sredstvi. Vendar je vprašljivo, ali je določitev tako močnih splošnih pravil, kot so trenutno veljavna za banke, pravi pristop.«

Japonska ni edina država, ki namerava uvesti stroga pravila za izdajatelje stabilnih kovancev. Julija je ministrica za finance Janet Yellen pozvala regulatorje, ki nadzorujejo kripto sredstva v ZDA, naj “hitro ukrepajo” pri regulaciji stabilnih kovancev. Predsednikova delovna skupina za finančne trge (PWG) je nato priporočila uvedbo predpisov, podobnih bankam, za izdajatelje stabilnih kovancev.

Vendar se vsi ne strinjajo s tem regulativnim pristopom. Novembra je guverner centralne banke Federal Reserve Christopher Waller nasprotoval priporočilu PWG. Pojasnil je, da je v redu, če dovoli bankam izdajati stabilne coine, vendar se ne strinja s tem, da bi jih smele izdajati samo banke.

Kaj menite o Japonskem, ki namerava dovoliti samo bankam in podjetjem za bančna nakazila, da izdajajo stabilne coine? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Bancolombia to Offer Crypto Trading in Financial Regulator's Pilot Program

Bancolombia to Offer Crypto Trading in Financial Regulator's Pilot Program

Indian Crypto Bill: Exchange CEO Discusses What to Expect Bancolombia to Offer Crypto Trading in Financial Regulator's Pilot Program

Bancolombia to Offer Crypto Trading in Financial Regulator's Pilot Program

Bancolombia to Offer Crypto Trading in Financial Regulator's Pilot Program Bancolombia to Offer Crypto Trading in Financial Regulator's Pilot Program Bancolombia to Offer Crypto Trading in Financial Regulator's Pilot Program

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments