2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Japonske megabanke se pridružijo konzorciju, ki lansira digitalno valuto, ki temelji na...

Japonske megabanke se pridružijo konzorciju, ki lansira digitalno valuto, ki temelji na jenu

Japonski velikani zasebnega sektorja raziskujejo digitalne valute kot način za poenostavitev velikih prenosov sredstev in poravnav.

1930

Skupni ogledi

37

Skupni deleži

Japanese megabanks join consortium launching yen-based digital currency Japanese megabanks join consortium launching yen-based digital currency Japanese megabanks join consortium launching yen-based digital currency Japanese megabanks join consortium launching yen-based digital currency

Konzorcij približno 00 japonskih podjetij , vključno z največjimi finančnimi institucijami v državi, so združili moči, da bi preizkusili in uvedli novo digitalno valuto, ki temelji na jenu v fiskalnem 2022, ki pošilja močan signal, da zasebni sektor sprejema plačilne sisteme, ki temeljijo na blockchainu.

Nova digitalna valuta, imenovana »DCJPY«, bo podprta z bančnimi depoziti in se bo zanašala na skupno platformo za pospešitev prenosov velikih sredstev in poravnav med sodelujočimi podjetji, pravi Kazuhiro Tokia, izvršni direktor borze kriptovalut DeCurret.

DeCurret vodi konzorcij, ki vključuje banke Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group in Sumitomo Mitsui Financial Group. Konzorcij sestavljajo tudi Japan Post Bank Co Ltd., Nippon Telegraph and Telephone Corp, East Japan Railway Co in Kansai Electric Power Co Inc. Po poročanju Reutersa se skupina redno sestaja od 2020 za razpravo o ustvarjanju nove platforme za poravnavo za digitalna plačila.

Glede na skupne vloge so Mitsubishi, Mizuho, ​​Sumitomo in Japan Post Bank med petimi največjimi finančnimi institucijami na Japonskem.

Znotraj javnega sektorja je Banka Japonske dala prednost razvoju digitalne valute centralne banke ali CBDC, s poudarkom na zagotavljanju nemotenih plačilnih kanalov med t.i. digitalni juan in elektronske plačilne storitve. Medtem ko BOJ vodi ta prizadevanja, je končni cilj spodbuditi zasebni sektor k prevzemu CBDC. Kot je poročal Cointelegraph, naj bi bili pilotni testi Bank of Japan CBDC zaključeni do marca 2022.

Povezan: