19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Je tehnologija DeFi dovolj enostavna za prilagajanje nefinančnim panogam?

Je tehnologija DeFi dovolj enostavna za prilagajanje nefinančnim panogam?

Uquid

Decentralizirano financiranje je daleč najbolj vroča tema v kripto, ki jo promovirajo kot način, kako zaslužiti bogastvo s podporo pravega žeton, ampak tudi orodje za jemanje kripto, ki ste ga hodili v hladni denarnici, in ga pripravili tako, da je zaslužil obresti po izrednih cenah.

Obstaja razlog, da se je DeFi tako hitro povečal, da upočasnil je verigo blokov Ethereum, kjer večina projektov živi, ​​in poslal cene plina za transakcije, ki narastejo na $ 10, $ 50, včasih celo $ 100.

O DeFiju se večinoma govori v smislu prevzema bančnih in posredniških funkcij, pri katerih uspevajo velike finance, vendar je s to tehnologijo mogoče revolucionirati številna druga podjetja, od energetike do e-poslovanja .

Ta razlog je preprost: v svojem bistvu je pri decentraliziranih financah odprava posrednika.

Zakaj bi banki dali svoj denar – za pičlo del 1% obresti – za izposojo, kdaj ga lahko izposodite za več vrst preko spletnega mesta za posojanje kripto?

Ali pa ga naložite v likvidnostni sklad, ki z avtomatiziranim tržnim ustvarjalcem ustvari skupni lonec žetonov, ki kriptovalute trgovci lahko prodajajo ali kupujejo pri njih, namesto da čakajo, da najdejo trgovca, ki želi kupiti tisto, kar prodajajo, po želeni ceni. Načini likvidnostnih združenj delujejo tako, da ponudniki likvidnosti zaklenejo sredstva v skupine v zameno za provizije, plačane za vsako transakcijo – ki se običajno plačajo v izvornem žetonu borze. , institucije, ki olajšujejo te transakcije – človek, ki ga je Janezu odvzel in dal Janezu – nadomešča s pametnimi pogodbami, ki avtomatizirajo uvajanje in menjavo valut. Z drugimi besedami, transakcijo med enakovrednimi podjetji spremeni v transakcijo med enakovrednimi podjetji.

Razlika je v nespremenljivi naravi blockchaina, kar onemogoča stran za goljufanje. Ker je nezaupljiv, vam za to ni treba plačati zaupanja vrednega posrednika.

Poleg financ

Finančne transakcije so za družbo DeFi slabo poznane, saj so zelo pogoste in vrednost valute, s katero se trguje, je tako velika. Kljub temu lahko DeFi v svojih oblikah trgovanja, vložka in kmetovanja postane precej zapleten. Ampak to je predvsem zato, ker so ljudje pripravljeni na zelo tvegane stvari, kot je stava na maržo z izposojenim denarjem.

Vendar DeFi deluje za skoraj vse podatke, ki jih potrebujete za prenos iz ene stranke v drugo. . To je lahko e-poslovanje, zavarovanje, digitalna identiteta in celo električna energija – možnosti je nešteto. In v večini primerov so dokaj preprosti.

Decentralizirana energija vzbuja dovolj zanimanja, da je dobila svoj vzdevek – DeEn namesto DeFi – čeprav uporablja tudi DApps in pametne pogodbe, in na splošno živi na blokovni verigi Ethereum. Razen odstranjevanja posrednikov – posrednikov in javnih služb – edina resnična razlika so kilovati namesto kilobajtov.

Pred letom dni je nemško podjetje za trajnostno energijo Lition ustanovilo svojo decentralizirano peer-to, ki temelji na blockchainu. izmenjava energije, ki posameznim potrošnikom omogoča, da natančno izberejo, kateri vir bodo kupovali svojo energijo pri poceni ali zelenih ali lokalnih proizvajalcih električne energije – karkoli bodo izbrali.

Deluje in deluje v skladu z potrošniki publikacij v elektroenergiji prihranijo v povprečju 20% pri komunalnih storitvah, medtem ko proizvajalci električne energije prihodke povečujejo 30%.

Decentralizirano e-poslovanje

Elektronsko poslovanje je še eno področje, ki ga je DeFi zrel za motnje, in eno od podjetij, ki to počne, je Uquid, katerega cilj je vzpostaviti most med DeFi in e-poslovanjem.

Enosmerno to počne prek svoje podružnice Defito Finance, ki se osredotoča na programe zvestobe kupcev z uporabo žetonov, pridobljenih z vsakim s pivo ali nakup.

Spletno mesto vključuje tri tehnike, ki se običajno uporabljajo pri trgovanju, posojanju in rudarjenju DeFi in jih prilagodi potrebam spletnega mesta za e-poslovanje.

Nakupovanje je program zvestobe, ki ustvarja in nagrajuje novo pridobljene žetone z vsakim nakupom v številnih spletnih trgovinah Uquids, ki ponujajo vse, od video iger in glasbe do naročnin na pretočne storitve, kot sta Spotify in Xbox Live. Ta uporablja enega od Defitovih izvornih žetonov, DeFi Shopping Stake (DSS). Ko so ti žetoni izkopani, se naložijo v pametno pogodbo, ki jim omogoča uporabo za prihodnje nakupe na spletnih mestih Uquid ali za vložke v likvidnostne bazene.

Drugi žeton Defito je DTO, žeton upravljanja, ki ga je mogoče zaslužiti s prispevanjem likvidnosti v nakupovalni likvidnostni sklad. Namesto da trgovci kriptovalut omogočajo nakup in prodajo žetonov, združbe Defito predstavljajo digitalno blago na spletnih mestih za elektronsko poslovanje podjetja Uquid, od iger in poslovne programske opreme do darilnih kartic in mobilnih kartic za dopolnitev. Avtomatiziran izdelovalec nakupov povezuje skupine blaga različnih dobaviteljev, kar imetnikom žetonov omogoča iskanje in sledenje najboljših cen za količino blaga, ki ga želijo kupiti. Ta spletna mesta sprejemajo kriptovaluto v plačilo.

Za vložke in plačila se lahko uporabljata tako DTO kot DSS, vendar DTO prinaša glasovalne pravice upravljanja, vključno s tem, ali je treba žetone DSS zapisati, da bi povečali njihovo vrednost ali uporablja se za razvoj sistema nagrad.

Drug žeton DeFi je Uquid (UQC), decentraliziran ERC – 20 žeton, ki ga je mogoče uporabiti za številne bolj tradicionalne storitve DeFi, vključno z vložki, posojanjem, izposojo in zamenjavami žetonov, pa tudi z blagom, vključno z uporabnimi, živilskimi in lekarniškimi kuponi iz verig po vsem svetu.

Končno je Uquid nedavno dodal četrti žeton za novo tržnico NFT, NFTD. Nezamenljivi žetoni so v središču trga digitalnih izdelkov, kjer se z njimi lahko kupcem digitalnega blaga zagotovijo jasne lastniške pravice. Gre za pripomoček Binance Smart Chain, namenjen stvarem, kot so vsebine v družabnih omrežjih od TikTok-a in videoposnetkov v YouTubu do fotografij in glasbe ter druge digitalne vsebine podjetja Uquid.

Nauči se več o Uquid

Izjava o omejitvi odgovornosti. Cointelegraph na tej strani ne podpira nobene vsebine ali izdelka. Čeprav vam želimo zagotoviti vse pomembne informacije, ki bi jih lahko pridobili, bi morali bralci opraviti lastne raziskave, preden sprejmejo kakršna koli dejanja, povezana s podjetjem, in v celoti prevzeti odgovornost za svoje odločitve, niti tega članka ni mogoče šteti za naložbeni nasvet.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments