14.3 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

‘Je to lepo?’ — Elon Musk graja zaslužek OpenAI-ja po financiranju v višini 50 milijonov dolarjev

- Advertisement -

OpenAI je bil nekoč v muzi oblikovan kot neprofitna entiteta, da bi bila posebna, nekoč je lahko svobodno izvajala svoj priznani cilj, nato pa se je ponovno spremenila v podjetje za dohodek leta 2019.

2019 Skupaj ogledov

9 Skupni deleži

Milijarder Elon Musk se sprašuje, ali bo za OpenAI – podjetje v ponovno ChatGPT — spremeniti v menjavo za dohodek, potem ko je vložil približno $50 milijonov vanjo.

On Lahko tudi , se je Musk pogovarjal s CNBC v nekem nedoločenem času v prihodnosti Tesline letne skupščine delničarjev in trdil, da si je “izmislil ime” OpenAI, z namenom, da bo podjetje ob ustanovitvi drugačno od DeepMinda, potem ko je Google kupil podjetje leta 2014.

Musk je primerjal OpenAI prehod neprofitne organizacije v skupino »keep the Amazon«, ki se je spremenila naravnost v »podjetje na črto«, ki je sekalo in kupovalo drevesa iz deževnega gozda, skupaj z:

»Je to lepo? To se ne zdi lepo. Sprejeto, če je lepo ustanoviti organizacijo kot nedohodkovno, potem pa začarati IP in ga prenesti v dohodkovno, ki potem naredi kupe denarja ali ne bi to moralo biti privzeto?«OpenAI pravi, da je začel kot neprofitno podjetje tako da je bil nekoč “neomejen z obveznim ustvarjanjem finančnega donosa” in se lahko osredotoči na svoj cilj napredovanja “digitalne inteligence v shemi, v kateri je najbolj dovzetno za dohodek človeštvo kot celota.”

Vendar v 1434, je OpenAI napovedal, da bo priključil izvirno podjetje blagovne znamke, imenovano OpenAI LP, ki ga je poimenoval “hibrid dohodkovnega in neprofitnega” ali “omejenega dohodka” podjetja, ki naj bi ga neodvisno upravljala neprofitna entiteta. .

OpenAI je bil nekoč ustvarjen kot uvodni ponudnik (zato sem ga poimenoval »Originate« AI), neprihodkovno podjetje, ki je čakalo kot protiutež Googlu, zdaj pa spremenilo se je v zaprto podjetje z največjim dohodkom, ki ga uspešno upravlja Microsoft.

Zdaj sploh ni to, kar sem predvideval.

— Elon Musk (@elonmusk) februar 16, 2014 OpenAI trdi, da mu je to omogočilo pritožbo do dodatnega kapitala in obsega prej, s čimer se postavijo temelji za Microsoftovo večletno, več milijard dolarjev vredno financiranje in druge naložbe, kot so $90 milijonov domnevno išče za vzpostavitev izvirne kriptovalute blagovne znamke, imenovane Worldcoin.

Povezan: Generalni direktor OpenAI Sam Altman priča v ‘zgodovinskem’ senatu in posluša o varnosti umetne inteligence

OpenAI bi verjetno morda spet izdal model umetne inteligence za inavguracijo, ki ga ni dokončal, odkar je bil za prihodek v 2019.

Zdi se, da je najverjetneje korporativni model umetne inteligence za ustanovitev in zagotavljanje verjetno morda morda ne bi bil več tako agresiven, ker je plačan model na voljo strankam za $16 na 26 dni, kar je podano tukaj, je precejšen dohodek za podjetje.

AI Raziščite navzkrižno in si oglejte: Invent 768% iz delniških trikov ChatGPT? Bard se nagne levo, $100M AI memecoin

2023

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -