19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Johannesburška borza zavrača uporabo Bitcoin ETF, navaja pomanjkanje regulativnega okvira

Johannesburška borza zavrača uporabo Bitcoin ETF, navaja pomanjkanje regulativnega okvira

Johannesburg Stock Exchange Rejects Bitcoin ETF Application, Cites Lack of Regulatory Framework

Južnoafriška borza v Johannesburgu ( JSE) je zavrnila zahtevo podjetja za upravljanje premoženja Sygnia za uvrstitev novega sklada, s katerim se trguje na borzi (ETF). V utemeljitev zavrnitve zadnjega predloga Sygnije JSE kot razlog navaja “pomanjkanje regulativnega okvira za kriptovalute.”

Nepričakovana zavrnitev

Medtem poročilo kaže, da medtem ko Sygnia ni pričakovala “takojšnjega sprejetja bitcoin ETF”, vodstvo podjetij še vedno ni predvideval takšne “hitre zavrnitve”. Namesto tega je v odzivu na odločitev JSE ustanoviteljica in izvršna predsednica družbe Sygnia Magda Wierzycka dejala:

Pričakovali smo, da bo JSE vanj vstavite ‘datoteko ‘ in če in kdaj so bili pripravljeni da bi bila Sygnia prva v čakalni vrsti.

Poleg tega Wierzycka pravi, da bi bitcoin ETF “pritegnil pozornost in nato denar JSE. ” Medtem isto poročilo razkriva, da je JSE že drugič zavrnil podobno prošnjo Sygnie. V 2017 je Sygnia neuspešno poskušala uvrstiti prvo kriptovaluto ETF na svetu na JSE. Takrat je nekdanji direktor borze John Burke predlagal, da JSE “ni bil pripravljen odobriti seznamov kriptovalut.”

Bitcoin’s Staying Power

V drugem poročilu je naveden Wierzycka, ki izraža svoje prepričanje o ohranjanju moči bitcoinov. Prav tako razpravlja o tem, kako je s ceno šifrirnega sredstva manipuliral “en zelo močan in vpliven posameznik”. Rekla je:

Volatilnost, ki smo jo opazili, je – očitno nepričakovana – funkcija tistega, kar bi Elon imenoval tržna manipulacija Mošus. Če se to zgodi podjetju, ki kotira na borzi, bi ga SEC preiskal in strogo sankcioniral.

Medtem pa je po jugu Afriška medvladna delovna skupina Fintech (IFWG) je objavila nov dokument o stališču o kriptovalutah, zdaj pa ni jasno, ali bo JSE-jeva zavrnitev bitcoin ETF obstajala. V novem dokumentu o kriptovalutah (ki je bil objavljen takoj po zavrnitvi predloga ETF na JSE) IFWG priporoča ureditev kripto ekosistema.

Če bo sprejeto, bodo priporočila IFWG videli, da Južna Afrika postaja ena prvih afriških držav, ki je regulirala kriptovalute. Regulacija kriptovalut pa bo JSE verjetno prisilila, da ponovno preuči svojo odločitev o zavrnitvi zahteve Sygnije.

Kaj menite o tem, da je JSE zavrnil uporabo Bitcoin ETF podjetja Sygnia? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

Swiss, French Central Banks to Trial Wholesale CBDC Settlements With BIS and Private Sector

Financial Giant State Street Launches Digital Finance Division - Unit’s Focus Aimed at Crypto and Defi

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments