17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Južna Afrika za revizijo stališča nacionalne politike glede kriptovalut

Južna Afrika za revizijo stališča nacionalne politike glede kriptovalut

Južnoafriški finančni regulatorji postavljajo temelje za „fazno in strukturirano“ regulacijo kriptovalut. Ta poteza predstavlja preobrat v pretežno sedemletnem pristopu, ki je bil sprejet v zadnjih sedmih letih, k temu pa so vplivale vse večje stopnje maloprodajnega zanimanja za kripto v državi.

V petek je medvladna delovna skupina Fintech (IFWG) pod okriljem regulativne delovne skupine Crypto Assets pripravila načrt za uvedbo regulativnega okvira, ki bo osredotočen na ponudnike storitev kriptoaktive.

Prvotna nacionalna politika Južne Afrike do kriptografije je bila doslej previdnost, a tudi nevmešavanje. Že leta 2014 je Državna zakladnica izdala javno izjavo, posvečeno tej problematiki, skupaj z Južnoafriško rezervno banko in državnim finančnim regulatorjem ter finančnimi obveščevalnimi in davčnimi agencijami. Njegov ton je bil previden, a nevsiljiv in je javnost opozarjal, da lahko s kripto trguje na lastno odgovornost in mu v primeru težav ne bo ponujena pravna zaščita ali pravna sredstva.

Komentatorji so ugotovili, da je več dejavnikov, vključno z zaradi naraščanja južnoafriškega kripto trga, ki je v začetku letošnjega leta preseglo 2 milijardi randov 147 milijonov dolarjev na dan, je ta nekdanja politika postala nevzdržna.

V novem dokumentu IFWG je poudarjeno, da kljub postopnemu uvajanju strukturiranega regulativnega okvira kripto premoženje ostaja “samo po sebi tvegano in nestanovitno”, finančne izgube, ki jih povzročajo dejavnosti kripto trgovanja, pa ostajajo visoke.

Šest splošnih načel bo prispevalo k razvoju pristopa države. Ti vključujejo sprejemanje „perspektive na podlagi dejavnosti“, ki bo zagotovila, da bo načelo „enaka dejavnost, enako tveganje“ usmerjalo odločitve regulatorjev; izvajanje ukrepov, sorazmernih s tveganjem; sprejetje skupnega pristopa k regulaciji kripto sredstev; spremljanje najboljših mednarodnih praks; in spodbujanje digitalne finančne pismenosti med potrošniki.

Prispevek vsebuje tudi 25 priporočila, kako urediti kripto v zvezi s tremi glavna zaskrbljujoča področja: preprečevanje pranja denarja in boj proti financiranju terorizma, čezmejna finančna zakonodaja in uporaba zakonov finančnega sektorja. To zadnje pomeni, da bo Južnoafriški organ za obnašanje finančnega sektorja zadolžen za preprečevanje zlorab trga – npr. Goljufij in tržnih zlorab ter ukrepanje proti ustreznim storilcem v industriji.

Povezano: Likvidacijski upravitelji iščejo razširjeno preiskavo domnevnega južnoafriškega sistema Bitcoin

Poleg objavljenega IFGW objavil sporočilo za javnost, v katerem je opisal svojo strategijo, ki je dala prostor zaskrbljenosti glede narave razreda premoženja in okoliškega ekosistema. IFGW je decentralizacijo izpostavil kot slabost in ne kot plus, zaradi česar potrošniki in trgovci nimajo dostopa do organa ali centraliziranega subjekta, ki bi lahko odpravil napake uporabnikov – npr. Z uporabo napačnega naslova kripto denarnice.

IFGW ostaja zaskrbljen tudi zaradi manipulativne narave velikega števila materialov za kripto trženje, nestanovitnosti cen premoženja in prevara, kot so Ponzijeve sheme. Dejansko je bila letos največja doslej shema Ponzi v državi vključena družba, ki je usmerjena na trgovce z Bitcoin (BTC), ki je zbrala 23, 000 BTC v deležih vlagateljev iz prijavljenega 26, 000 člani po vsem svetu.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments