18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Južna Kitajska vlagatelje svari pred nezakonitimi žetonskimi platformami

Južna Kitajska vlagatelje svari pred nezakonitimi žetonskimi platformami

Kitajska provinca na jugu Hainan je zadnja, ki vlagatelje opozarja pred kripto zasnovanimi shemami zbiranja sredstev.

6068 Skupaj ogledov

5 Skupaj delnice

Southern China warns investors against illegal token platforms

Po največji kitajski regulativni represiji nad kriptovalutami naj bi finančni regulatorji v najmanjši provinci v državi Hainan izdali opozorilo pred nezakonitimi shemami zbiranja sredstev, osredotočenimi na kripto- in blockchain.

Po lokalnih poročilih je hainanska podružnica Ljudske banke Kitajske – centralne banke države – in lokalni organ za finančni nadzor sta bila med regulatorji, ki so objavili napoved.

Regulatorji so vlagatelje opozorili na nezakonite kampanje zbiranja sredstev, ki uporabljajo digitalno valuto ali verigo blokov kot promocijski material, in navedli, da so prepovedane nedovoljene dejavnosti izdajanja in financiranja žetonov.

“Nobena tako imenovana platforma za financiranje žetonov ne sme opravljati poslov izmenjave med zakonitim plačilnim sredstvom in žetoni ali navideznimi valutami,” so opozorili regulatorji, kar pomeni zgolj financiranje žetonov platforme ni mogoče uporabiti kot fiat-to-crypto prehode. Poročilo pravi, da je omenjenim platformam prepovedano kupovati, prodajati ali delovati kot posrednik za nakup ali prodajo žetonov.

Opozorilo zajema tudi finančne in plačilne institucije, ki jim prepovedujejo »neposredno ali posredno storitve, povezane z navideznimi valutami. ”

Prejšnji mesec so Kitajsko združenje za internetne finance, Kitajsko bančno združenje in Kitajsko združenje za plačila in kliring izdali skupno izjavo o tveganjih trgovanja s kriptovalutami.

Po velikem izpadu električne energije v kitajskem rudarskem vozlišču Xinjiang sredi aprila so se oblasti v Pekingu osredotočile na porabo energije v podatkovnih centrih za kripto rudarstvo. Od takrat je več velikih rudarjev Bitcoinov (BTC) objavilo svoje načrte za prenehanje delovanja v državi.

Obvestilo o strožjem nadzoru rudarjenja Bitcoinov je usklajeno z obračanjem Elona Muska o plačilih Bitcoinov za Teslo, kar povzroča zrušitev cen za BTC in kripto trge na splošno. Povečana nestanovitnost kriptovalut je sprožila vrsto opozoril centralnih bank in finančnih institucij po vsem svetu.

Prejšnji članekTu so trije načini, kako lahko indeks relativne moči (RSI) uporabimo kot signal prodaje
Naslednji članekEthereum ima močne temelje, zakaj torej profesionalni trgovci medvedajo na ETH?

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments