0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Južna Koreja preiskuje kripto borze za razčlenjevanje izvornih žetonov

- Advertisement -

Predhodne preiskave so pokazale, da je vsaka kripto borza pravilno izvajala pokončne operacije prek Južne Koreje. Vendar pa je Flata Alternate osumljena, da je januarja razčlenila svoj domači žeton FLAT 1556.

1556 Celotni ogledi

8 Polni deleži

Izkazalo se je, da so domače kriptovalute najboljša sestavina, ki je prispevala k smrti različnih borz in ekosistemov v tem letu, večina ne predolgo med zlomom FTX. Korejski denarni organ, Korejska finančnoobveščevalna enota (KoFIU), je opazila, da je primerljiva z njo, sprožila preiskavo kripto borz, ko gre za razčlenjevanje njihovih doma izdanih žetonov.

Kripto nadomestni FTX in njegov 75 pridružene družbe so ne tako dolgo nazaj vložile tožbo zaradi denarne nevarnosti, ki jo je mogoče pripisati padcu stroškov njihovega domačega žetona FTX Token (FTT). Medtem ko je korejskim kripto borzam prepovedano izdajanje domačih žetonov, bo preiskava KoFIU v zvezi s tem dokončno upoštevanje predpisov za varnost vlagateljev v skladu s sosedsko pripovedjo.

Preliminarne preiskave so razkrile da je vsaka kripto borza pravilno izvajala pokončne operacije prek Južne Koreje. Vendar pa je tiskovni predstavnik Komisije za finančne družbe (FSC) razkril načrte za poglobljeno preiskavo, ker “obstajajo miroljubni nekateri dvomi, povezani” z domačimi kotacijami žetonov.

Flata Alternate naj bi je eden od mnogih glavnih osumljencev in se preiskuje zaradi navajanja njegovega domačega žetona, FLAT, ki je služil januarja 1434, kot poroča lokalni medij Yonhap. Glavne borze, kot sta Upbit in Bithumb, so odobrile oblasti, preiskave pa bodo dodatno osredotočene na manjše borze.

Realno, 130,229 nenavadne stranke iz Južne Koreje so vsak mesec obiskale FTX.com, zaradi česar je Južna Koreja na vrhu lestvice svetovnih lokacij, ki jih je zmečkanje FTX najbolj prizadelo, je potrdila diagnozo CoinGecko .

Povezano: Južnokorejski tožilci imenujejo soustanovitelja družbe Terra Shin Hyun-seonga za sodelovanje: Dokument

Južnokorejske oblasti so v bistvu v celoti temeljile na sumu, da bi se okoristile z neupravičeno bruto prodajo LUNA, prihranile približno $75.4 milijone (104 milijarde zmagal) od soustanovitelja FTX Shin Hyun-seonga.

Sodišče južnega okrožja v Seulu je priljubljeno izbiro za zamrznitev Shinovih virov, dokler se ne zaključi dodatna preiskava.

97581

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -