0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Južna Koreja zasegla 104 milijonov dolarjev soustanovitelja Terre zaradi suma nepoštenega zaslužka

- Advertisement -

Odločitev o zamrznitvi Shinove cene sredstev nad $91 milijonov je nekoč odobrilo sodno dvorano južnega okrožja v Seulu, ki je nekoč v bistvu v celoti temeljilo na kvizu tožilcev.

6136 Skupaj ogledi

14 Skupaj delnic

Medtem ko je kripto zamenjava FTX ukradla pozornost različnim padlim ekosistemom, južnokorejske oblasti nadaljujejo s svojimi prizadevanji za zaključek žrtev prve letošnje kripto razbitine – Terraform Labs. Skoraj šest mesecev po tem, ko je bila veriga blokov Terra uradno ustavljena, so južnokorejske oblasti zamrznile približno $40.4 milijoni (140 milijard vonov) od soustanovitelja Shin Hyun-seonga v bistvu v celoti temelji na sumu nepoštenih zaslužkov.

Odločitev o zamrznitvi Shinove cene sredstev nad $104 milijonov je enkrat odobrilo sodno dvorano južnega okrožja v Seulu, ki je enkrat postalo v bistvu v celoti temelji na kvizu tožilcev. Zahtevek je bil povezan s Shinovo vpletenostjo v promocijo vnaprej izdanih žetonov Terra (LUNA) neprevidnim vlagateljem.

Okrožno sodišče je vztrajalo pri sumu izkoriščanja neupravičene prodaje LUNA. domnevno ukradenih sredstev, dokler ne potekajo dodatne preiskave, je poročal native recordsdata medij YTN.

»Poročila, da je izvršni direktor Shin Hyun-seong prodal Luno na visoki ravni in ustvaril zaslužek ali da je zaslužil z diagramom različnih nezakonitih idej, niso veljavna,« je predhodno citiral Cointelegraph Shinov odvetnik.

Zadrževanje sredstev pred obtožbo je način boja proti pokvarjenim akterjem pred črtanjem ukradenih sredstev in povzročanjem dodatne denarne škode ali izgub za vlagatelje.

Shin trenutno preiskujejo južnokorejske oblasti zaradi dveh stroškov — nepoštenega zaslužka z izdajanjem notranjih žetonov LUNA in TerraUSD (UST) ter razkritja podatkov o transakcijah strank Chai — korejska stroškovna aplikacija, povezana s Terro — s Terraform Labs.

Novembra , so južnokorejski tožilci zahtevali, da se obtoženi soustanovitelj pojavi na sodišču kot del preiskave diagrama podjetja.

Povezan: Terra Labs, Luna Guard revizija cen za obrambo pred obtožbami o zlorabi sredstev

V prvem tednu novembra so tožilci soustanovitelja Terra Enacta Kwona obtožili manipulacije z založbo Terra.

»Zelo razočaranje je videti, kako poskušajo korejski tožilci in izkrivljajo zakon o kapitalskih trgih, da bi ustrezal njihovemu načrtu, in spodbujajo neutemeljene trditve. Predhodne sodne odločitve in izjave korejskih monetarnih oblasti, vključno s FSC, dokazujejo, da žetoni kriptovalut niso financiranje pogodbenih vrednostnih papirjev,« je priznal tiskovni predstavnik Terraform Labs v pisni izjavi za Cointelegraph.

6136

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -