15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Južnoafriška centralna banka začne predhodno študijo za CBDC na drobno

Južnoafriška centralna banka začne predhodno študijo za CBDC na drobno

Južnoafriška rezervna banka je začela raziskovalne študije o digitalnih valutah centralnih bank.

8777 Skupno ogledov

2 Skupaj delnice

South Africa's central bank begins preliminary study for retail CBDC

Južna Afrika je zadnja država, ki je začela raziskovati možnost ustvarjanja lastne suverene digitalne valute.

V torek objavljenem sporočilu je Južnoafriška rezervna banka začela predhodno izvedljivost študije o “zaželenosti in ustreznosti” digitalne valute centralne banke za prebivalstvo.

V okviru svoje objave je SARB maloprodajni CBDC opredelil kot državno digitalno valuto, ki dopolnjuje gotovino izdala centralna banka, primerna za elektronska plačila.

„Cilj študije izvedljivosti je preučiti, kako se bo izdaja splošne CBDC vključila v politični položaj SARB in mandat, “je v svojem sporočilu navedla centralna banka Južne Afrike.

Po navedbah SARB se bo predhodna študija osredotočila na vprašanja v zvezi z morebitno izdajo CBDC za maloprodajo v Južni Afriki:

“Študija izvedljivosti bo vključevala praktično eksperimentiranje na različnih nastajajočih tehnoloških platformah, pri čemer se bodo upoštevali številni dejavniki, vključno s političnimi, regulativnimi, varnostnimi in obvladovanjem tveganj.”

Študija CBDC v Južni Afriki naj bi trajala do 2022 in se bo potencialno prilagodil obstoječemu institucionalnemu pilotskemu digitalnemu plačevanju pod pokroviteljstvom projekta „Khokha“. SARB je tudi izjavil, da njegove sedanje raziskovalne študije nikakor niso pokazale načrtov za izdajo digitalnega randa v prihodnosti.

Že junija 2018, je SARB začel pilotni test za projekt Khokha – državni tokenizirani fiatni medbančni plačilni sistem. Kot je že poročal Cointelegraph, projekt uporablja infrastrukturo Quorum s sedežem v Ethereumu za testiranje digitalnega kliringa in poravnav za medbančna plačila.

Globalno področje CBDC se še naprej širi, Kitajska pa je vidna kot dejanski vodja – vsaj med glavnimi gospodarstvi. V Južni Koreji je centralna banka države nedavno objavila načrte za partnerstvo s tehnološkim podjetjem za gradnjo suverene digitalne valute za svoje testne protokole, ki naj bi se začeli avgusta.

Prejšnji članekBison Trails in Volt Capital v omrežje Celo prinašata “varno vplačevanje”
Naslednji članekSkrbništvo nad kriptovalutami daje komercialnim bankam oporo na trgu

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments