20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Južnoafriška rezervna banka začne s študijo izvedljivosti maloprodaje CBDC

Južnoafriška rezervna banka začne s študijo izvedljivosti maloprodaje CBDC

South Africa Reserve Bank Commences Retail CBDC Feasibility Study

Južnoafriška rezervna banka ( SARB) pravi, da je začela študijo izvedljivosti digitalne valute centralne banke za male banke (CBDC) za splošno uporabo. Študija, ki jo bo SARB predvidoma zaključil 2022, se bo osredotočila na izdajo domači CBDC, ki ga potrošniki v Južni Afriki lahko uporabljajo za splošne maloprodajne namene.

Študija za osredotočanje na maloprodajo CBDC

V izjavi, objavljeni maja 25, 2021, centralna banka pravi, da bo študija izvedljivosti vključevala praktično eksperimentiranje na različnih nastajajočih tehnoloških platformah. Študija bo upoštevala različne dejavnike, vključno s političnimi, regulativnimi, varnostnimi in obvladovanjem tveganj.

Kljub temu izjava pojasnjuje, da bo ta najnovejša študija ločena od prejšnji. Izjava pojasnjuje:

Treba je opozoriti, da se študija izvedljivosti CBDC sicer razlikuje od projekta Khokha, ki se osredotoča na pri poravnavi transakcij z visoko vrednostjo med poslovnimi bankami in drugimi zainteresiranimi stranmi na veleprodajni ravni naj bi obe študiji privedli do boljšega usklajevanja in usklajevanja politik.

Vendar je SARB zmanjšal možnost, da bo v bližnji prihodnosti uvedel digitalno valuto. Rekel je, da se “ni odločil za izdajo CBDC za maloprodajo.”

CBDC in SARB-ji Mandat

V 2017, je SARB ustvaril simulacijo (Project Khokha), da bi ocenil, ali so z uporabo tehnologije Ethereum blockchain možni uspešnost, obseg in zaupnost plačil. Ta simulacija naj bi “presegla ciljno vrednost transakcije na 70, 000 transakcije v manj kot dveh urah. “

Poleg tega je simulacija dosegla” 95% časa širjenja bloka v manj kot 1 sekundi in 99% širjenja v manj kot 2 sekundah. ” Rezultati so pokazali, da je “sprejemljiva zmogljivost dosegljiva kljub geografski porazdelitvi strojne opreme bank.” Glede najnovejše študije izvedljivosti SARB pravi, da se bo upoštevalo tudi, kako se bo izdaja splošnega CBDC upoštevala v političnem položaju in mandatu centralne banke.

Kakšna so vaša razmišljanja o zadnji študiji izvedljivosti SARB za CBDC? Svoje poglede lahko delite v spodnjem oddelku za komentarje.

Fed's Daily Tapering Increases by 23%- Tuesday's Reverse Repo Removes $432 Billion from Market

Bank of Korea Seeking Technology to Develop Digital Currency

Oznake v ta zgodba

digitalne valute centralne banke, digitalna valuta, centralna banka digitalne valute, ekonomija, veriga blokov Ethereum, študija izvedljivosti, transakcije z visoko vrednostjo, projekt Khokha, Južna Afrika, Južnoafriška rezervna banka, uspešnost transakcij

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay , Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments