14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Južnoafriške kripto borze potrjujejo prejem zahteve za podatke o strankah od organa...

Južnoafriške kripto borze potrjujejo prejem zahteve za podatke o strankah od organa za pobiranje davkov

South African Crypto Exchanges Confirm Receiving Request for Client Data From Tax Collection Body

Tri vodilne borze kriptovalut z juga Afrika je nedavno potrdila prejem zahteve za podatke o strankah od državnega zbiralca prihodkov. V skupni izjavi so borze (in sicer Altcointrader, Luno in Valr) dejale, da je bila ta zahteva, ki cilja na „izbiro strank“, podana „v smislu oddelka 46 (južnoafriškega) zakona o davčni upravi. ”

Podatki, potrebni za prihodnje ukrepe

V obrazložitvi poteze davkarja za dostop do osebnih podatkov trgovcev s kripto-storitvami v izjavi piše, da južnoafriška davčna služba (SARS) te informacije želi “kot del izvajanja ocene davčnega tveganja za prebivalce, ki sodelujejo pri” rudarjenju, špekulacijah in / ali naložbah v kripto-sredstvih. ” Pobiralnik prihodkov pravi, da bodo zbrani podatki “obveščali o potrebi po nadaljnjih ukrepih v zvezi s kripto-sredstvi.”

Vendar pa je v skladu s poročilom eden od Valr je od takrat izrazil zaskrbljenost z davkarjem. Njen soustanovitelj in izvršni direktor Farzam Ehsani je pojasnil:

Zavezani smo tudi k spoštovanju zakonov in drugih predpisov ki urejajo naše poslovanje. S Sarsom smo sodelovali, da bi izrazili zaskrbljenost zaradi zasebnosti podatkov naših strank, prav tako pa smo poiskali pravni nasvet glede obveznosti izpolnjevanja zahteve SARS.

Borze pravijo, da bodo upoštevale

Podobno je Marius Reitz, generalni direktor za Afriko v Lunu, dejal, da bo njegovo podjetje izpolnilo zahtevo po informacijah o strankah, saj je to zakonska zahteva. Altcointrader, ki je “svetoval, da zagotovi, da so vse informacije, ki jih zahtevajo regulatorji, v naši pravni obveznosti”, pravi, da bo sodeloval s SARS.

poročilo o tem, da SARS išče pomoč borz, prihaja nekaj tednov po tem, ko so davčni strokovnjaki opozorili, da je zbiralec prihodkov ničel trgovalcem s kripto. Podobno je davčni strokovnjak David Lesperance v svojih pripombah med klicem za Bitcoin.com News pozval južnoafriške imetnike kripto, da pristopijo k SARS, preden se ta spusti nanje.

Vendar je za tri južnoafriške borze kriptovalut so rekle, da “bodo (bodo) vsem strankam omogočile, da si naložijo svojo zgodovino transakcij in pripravijo vse potrebne davčne napovedi.”

Ali se strinjate s stališčem, ki so ga zavzele kripto borze? Povejte nam, kaj mislite v oddelku za komentarje.

Brazilians Who Held $1,000 in Crypto Last Year Must Report It on Tax Returns by End of May

Australian Tax Office to Prompt 400,000 Crypto Holders to Report Their Gains

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments