3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Južnoafriški finančni minister želi preprečiti, da bi pokojninski skladi vlagali v kriptovalute

Južnoafriški finančni minister želi preprečiti, da bi pokojninski skladi vlagali v kriptovalute


Južnoafriški finančni minister Enoch Godongwana je predstavil predloge, ki pokojninskim skladom prepovedujejo vlaganje v kriptovalute, in je določil tudi november

kot rok za javno obravnavo.

Kriptovalute sivo območje

Glede na poročilo Business Insider SA, Godongwana časovni okvir, v katerem lahko javnost komentira osnutke predlogov, kaže, da želi, da spremembe začnejo veljati pred koncem leta.

Pred predlogi Godongwane so južnoafriški pokojninski skladi šteli za kriptovalute sivo območje, kjer je bila dovoljena naložba do 2,5 % sredstev v lasti. A kot pojasnjuje Business Insider, bo ta dvoumen del predpisov, ki jih pokojninski skladi uporabljajo za zakonito vlaganje v kriptovalute, odstranjen, ko bodo ministrove predlagane spremembe dobile potrditev.

“A sklad ne sme vlagati v kriptopremoženja neposredno ali posredno,« pojasnjuje poročilo in citira nova pravila, objavljena v vladnem dokumentu.

Medtem osnutek predlogov ministrstva za finance predlagajo, da si Godongwana prav tako prizadeva razširiti definicijo kriptovalut, da bi vključevala izvedene finančne instrumente, kot so nezamenljivi žetoni (NFT), kot tudi vsa digitalna sredstva, ki jih ne izdajo centralne banke. V poročilu je Godongwana predlagana definicija kriptovalut glasila:

‘[C]rypto- sredstvo“ pomeni digitalni prikaz vrednosti, ki ga ne izda centralna banka, vendar ga lahko fizične in pravne osebe elektronsko trgujejo, prenašajo ali shranijo za namene plačil, naložb in drugih oblik uporabnosti; uporablja kriptografske tehnike in tehnologijo porazdeljene knjige.

Južnoafriški Regulatorji, ki si prizadevajo najti pravi okvir

Kot ugotavlja poročilo, je odločenost Godongwane, da prepreči vlaganje pokojninskih skladov v kriptovalute, posledica tega, ko južnoafriški regulatorji poskušajo najti ustrezen okvir za upravljanje industrije blockchain. Junija 2021 je južnoafriška medvladna delovna skupina za finančno tehnologijo (IFWG) objavila svojo novo stališče, ki poziva k ureditvi ekosistema kriptovalut v državi.

Podobno je Bitcoin.com News julija poročal, da je južnoafriška davčna služba spremenila svoj spletni sistem davčne prijave v potezi, ki je bila usmerjena na arbitražne trgovce s kriptovalutami.

Tako kot drugi južnoafriški regulatorji, ki so uporabili pomisleke o varstvu potrošnikov, da bi upravičili svoja dejanja proti kriptovalutam, ministrstvo Godongwana uporablja tudi podobne argumente v podporo osnutku predlogov. Zatrjuje, da bodo predlagane spremembe zagotovile zaščito z omejevanjem obsega, do katerega lahko pokojninski skladi vlagajo v določeno premoženje ali posebne razrede sredstev.

Kaj menite o tej zgodbi? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

Apple Co-Founder Steve Wozniak Warns Governments Will Never Allow Crypto to Be Out of Their Control Apple Co-Founder Steve Wozniak Warns Governments Will Never Allow Crypto to Be Out of Their Control

Apple Co-Founder Steve Wozniak Warns Governments Will Never Allow Crypto to Be Out of Their Control Apple Co-Founder Steve Wozniak Warns Governments Will Never Allow Crypto to Be Out of Their ControlApple Co-Founder Steve Wozniak Warns Governments Will Never Allow Crypto to Be Out of Their Control

Apple Co-Founder Steve Wozniak Warns Governments Will Never Allow Crypto to Be Out of Their Control

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments