19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Južnoafriški regulatorji naj bi pospeševali kripto regulativni okvir

Južnoafriški regulatorji naj bi pospeševali kripto regulativni okvir

Južna Afrika je prejela več kot poročilo nakazuje, da se regulatorji na ta izziv odzivajo s hitrim sledenjem postopku ustvarjanja novega regulativnega okvira. Posledično regulatorji zdaj pričakujejo, da bo ta postopek, pred katerim je bila »objava predlogov v juniju« končan, »v treh do šestih mesecih«

Priznavanje tveganj, povezanih s kripto

V skladu s poročilom je v skladu z zahtevami prihodnjega regulativnega režima igralci v južnoafriškem finančnem sektorju naj bi se zavedali tveganj, povezanih s kriptovalutami. Pričakuje se tudi, da bodo ustrezno tvegali ta tveganja.

V poročilu je medtem citiran tudi Kuben Naidoo, izvršni direktor pri Prudential Authority, regulatorju bančnega sektorja, ki je pojasnil, kako se proces naj bi se razvil. Generalni direktor je dejal:

Poskušamo hitro vzpostaviti regulativni okvir. Pomembno je opredeliti to kot finančni produkt in nato razviti regulativni okvir.

Premagati prevare prek uredbe

Medtem pa se povečan občutek nujnosti regulatorjev v Južni Afriki pojavlja, ko se država spopada z debaklom Africrypt, najnovejšo odmevno platformo za naložbe v kriptovalute

Kot že poročajo Bitcoin.com News, je Africrypt propadel kmalu po tem, ko sta njegova direktorja Raees in Ameer Cajee pobegnila z BTC vlagateljev, za katero se je sprva štelo, da je vredna milijarde. Od takrat vlagatelji s pomočjo ene od južnoafriških odvetniških družb poskušajo najti in izterjati pogrešani BTC.

Pred spektakularnim propadom Afriypta je bila propad Mirror Trading International (MTI) manj kot šest mesecev prej. Tako kot Africrypt je tudi MTI propadel, potem ko je njegov izvršni direktor Johann Steynberg izginil s sredstvi vlagateljev. Od takrat poskušajo vlagatelji MTI podobno izterjati svoja sredstva.

Naidoo, ki je tudi namestnik guvernerja Južnoafriške rezervne banke (SARB), razkriva nekaj začetnih koraki, ki jih nameravajo sprejeti regulatorji, ko se želijo izogniti ponovitvi MTI in Africrypt vrste prevar z naložbami v bitcoin. V skladu s poročilom bo eden od teh korakov vključeval določitev pravil za poznavanje kupcev za kripto izmenjave. Poleg tega se od borz pričakuje, da bodo “ustvarile sisteme za nadzor razreda premoženja, da se prepreči pranje denarja iz države.”

Po tem smernice za zaščito vlagateljev in po Naidoo naj bi začela veljati pravila za upravljanje kapitalskega tveganja v bančnem sektorju.

Ali verjamete, da bo oblikovanje regulativnega okvira uspelo zaustaviti širjenje prevar bitcoinov v Južni Afriki? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

Fed Vice Chair Quarles Says Digital Dollar Could Pose Significant Risks to US Banking System

US Congressman Calls for Law Allowing Government to Reverse Cryptocurrency Transactions

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments