18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Južnokorejska ministrstva "ne želijo" prevzeti odgovornosti za kripto-povezano ureditev, trdi uradnik

Južnokorejska ministrstva “ne želijo” prevzeti odgovornosti za kripto-povezano ureditev, trdi uradnik

No South Korean Ministries Want to Take Care of Crypto-Related Regulation Problems, Claims Official

Kriza regulacije kriptografije je v teku požar v Južni Koreji, saj so se politiki trudili doseči dogovore z najvišjimi vladnimi uradniki, da bi olajšali odločitve. Lokalni medij razkriva, da južnokorejska ministrstva po več sestankih v zadnjih dneh “nočejo” prevzeti nadzora nad urejanjem digitalnega premoženja države.

Premier se je udeležil “kripto vrha”

Po poročanju SBS so zakonodajalci nekaj sestankov konec tedna v pisarni premierja Kim Bu-gyeoma v okviru “kripto vrhov” za reševanje regulativnih vprašanj.

Neimenovani vladni uradnik, ki ga je citiral medij, je dejal, da so pogovori z Vodja vladajoče demokratične stranke Song Young-gil, Yoo Young-min, sekretar urada Modre hiše in premier Kim niso imeli optimističnega zaključka:

Večina ministrstev noče prevzeti odgovornosti za težavo. Rešitev se bo pojavila šele po opredelitvi odgovornosti ministrstev.

Udeleženci srečanja so govorili o virtualni valuti predlogi zakonov, ki jih predlaga državni zbor, vključno s prihodnjim kripto davkom, ki bo začel veljati z začetkom 2022. SBS je poudaril, da je deset vladnih institucij in ministrstev v določenem razmerju s temami, povezanimi s kriptovalutami.

Kriptografije so v Južni Koreji še vedno “virtualna sredstva” brez finančne vrednosti

Vendar vlada še vedno nerada kriptovalutam dodeli izraz »virtualne valute«, namesto da bi jih še naprej imenovala kot »virtualna sredstva«, kar pomeni, da takšna sredstva ne morejo

Demokratična južnokorejska vladajoča stranka je razmišljala o preložitvi kripto davka, ko se obetajo nacionalne volitve. Mlajši volivci, ki so vse večje prebivalstvo v smislu sprejemanja digitalnih sredstev, so navadno na strani Demokratske stranke.

Vendar se zdi, da vlada nadaljuje svoj načrt za uporabljati obdavčitev za dejavnosti, povezane s kripto. Kot so Bitcoin.com News poročale v začetku maja, naj bi uradniki južnokorejskega ministrstva za strategijo in finance uporabili novo pravilo za rudarje virtualnih valut, ki zaslužijo žetone nad 2 USD, 220 letno z uvedbo 20% Davčna stopnja.

Kakšne misli imate o poročilu? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Restrictions on Crypto Trading to Deprive Nation of Opportunities, Iranian Fintechs Warn

Spanish Regulator Issues Guidelines for Fund Managers Planning to Invest in Cryptocurrencies

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments