19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Južnokorejski kripto borzi je bilo prepovedano ravnati s kovanci, ki so jih...

Južnokorejski kripto borzi je bilo prepovedano ravnati s kovanci, ki so jih sami izdali

Borzni žetoni so pod nadzorom južnokorejskih regulatorjev.

677 Skupaj ogledov

3 Skupaj delnice

South Korean crypto exchanges banned from handling coins they issued themselves

Zdi se, da se je večji regulativni nadzor, ki je v zadnjem času prizadel južnokorejski prostor kriptovalut, razširil na žetone za izmenjavo.

Menjalni žetoni so žetoni, ki jih izda borza kriptovalut, ki običajno ponujajo nekaj koristi imetniku bodisi z znižanjem provizij za trgovanje, rednimi opeklinami žetonov ali drugimi sredstvi.

Glede na poročilo Ariranga v četrtek je borzi kriptovalut prepovedano ravnati s kovanci ali sredstvi, ki so jih izdali sami. Zakon velja tudi za vsa premoženja, ki jih izdajo družinski člani, zakonci ali daljni sorodniki in naj bi začel veljati junija 26.

Podjetjem, ki ne upoštevajo novih predpisov, bi lahko prenehali poslovati in jim grozi globa do $ 88, 000.

Južnokorejska enota za finančni nadzor (FIU) je pred kratkim stopila v stik 33 platforme za trgovanje s kriptovalutami, da jih obvestijo o prihajajočem posvetovanju na terenu, ki bo predvideno najkasneje do septembra 24. Približno v tednu dni je ena korejska borza Upbit izbrisala peščico kovancev in izdala ostra opozorila o naložbah na drugo 25 premoženje, ki predstavlja 14% vseh kovancev, navedenih na borzi.

V prihodnosti Upbit ne sprejema več vhodnih vlog za kovanci 20, omenjeni v opozorilu, in je dejal, da bo nadalje pregledal sredstva in se odločil, ali jih bo v celoti odstranil. Rok za končno odločitev o žetonih je petek, junij 18.

Povezano: Korejske banke bodo morale stranke kripto izmenjave razvrstiti med „visoko tvegane

Poskusi Južne Koreje, da bi okrepila svoj oprijem na kriptovalutno industrijo znotraj na njenih mejah so regulatorji od platform za kripto trgovanje zahtevali certifikate sistema za upravljanje varnosti informacij, ki v bistvu delujejo kot dovoljenje za delovanje. Od 14 izmenjav s certifikatom, 11 že imajo izbrisanih žetonov ali izdanih opozoril, podobnih Upbitovim.

Glede na to, da veliko izmenjevalnih žetonov ne deluje na lastniškem blockchainu, je pravna opredelitev, kaj pomeni “ravnati” z žetoni ki jih izda borza, se lahko v prihodnjih dneh in tednih podaljša, saj se čiščenje kovancev v Južni Koreji nadaljuje.

Prejšnji članekKriptovaluta Flexa AMP je dosegla nov vrh na seznamu Coinbase – leta 2021 se je povečala za 1.700%
Naslednji članekHongkongsko posredništvo Futu ustavi kripto terminske pogodbe zaradi regulativnih vprašanj

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments