0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Južnokorejski regulator predlaga stroga nova pravila za izdajatelje žetonov

Južnokorejski regulator predlaga stroga nova pravila za izdajatelje žetonov

FSC želi vzpostaviti sistem, ki bi izterjal nezakonito pridobljena sredstva, razdelil kazenske sankcije in zaščitil vlagatelje pred prihodnjimi zlorabami.

992

Skupni ogledi

56

Skupaj delnice

South Korean regulator proposes strict new rules for token issuers South Korean regulator proposes strict new rules for token issuers South Korean regulator proposes strict new rules for token issuers South Korean regulator proposes strict new rules for token issuers

Južnokorejska komisija za finančne storitve (FSC) je izdala poročilo, v katerem je opisala svojo novo definicijo kriptovalut, skupaj s predlaganimi postopki za izdajatelje žetonov in kaznimi za neskladnost.

Spremenjena pravila lahko nalagajo obremenjujoče predpise posameznikom ali platformam, ki ustvarjajo neumetnostne NFT, namenjene trgovanju, ter med drugim tudi decentralizirane finančne projekte.

Nov. poročilo FSC s podrobnostmi o postavkah, ki jih je predlagala v Zakonu o varstvu uporabnikov kriptovalut, ki je bilo poslano v obravnavo Državnemu zboru.

Določa pravila za izdajatelje žetonov, ki želijo, da se s svojimi žetoni trguje na korejskih borzah, in predlaga kazni za tiste, za katere FSC meni, da ustvarjajo “neupravičen dobiček s tržnimi manipulacijami ali trgovanje z nerazkritimi informacijami.«

Poročilo se najprej nanaša na podjetja, ki izdajajo žetone, ki vključujejo operaterje ICO, decentralizirane avtonomne organizacije (DAO) in storitve kovanja nezamenljivih žetonov (NFT) ( in potencialno drugi.)

FSC bi od teh subjektov zahteval, da predložijo belo knjigo, pridobijo ugodno oceno priznane službe za ocenjevanje žetonov, pridobijo pravni pregled projekta, in uporabnikom razkrivajo redna poslovna poročila.

Prej FSC ni priznal NFT kot sredstva, ki jih je treba regulirati, vendar se je ta odločitev spremenila v začetku tega tedna. Prav tako meni, da so žetoni zasebnosti, kot je Monero (XMR), in stabilni kovanci, kot je Tether (USDT), kriptovalute, medtem ko digitalne valute centralne banke (CBDC) niso.

Povezan:

Mešana sporočila o davčnih pravilih za kriptovalute povzročajo zmedo v Južni Koreji