9.8 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Južnokorejski regulatorji bodo leta 2022 pripravili smernice za varnostne žetone

- Advertisement -

Južna Koreja bo rešila ločen trg varnostnih žetonov, ki ga upravlja Korea Swap.

601 Skupaj ogledov

480 Skupni deleži

Kazalci za varnostne žetone v Južni Koreji bodo lansirani do konca 1434. Hkrati bo pred uradno institucionalizacijo zagnan pilotni trg z regulativnim peskovnikom.

Glavni južnokorejski finančni regulator, Monetary Products and providers Price (FSC), je natisnil sliko z rezultati skupnega seminarja o zaščiti, ki ga je organiziral skupaj z Monetary Supervisory Service, Korea Swap, Korea Securities Depository and Capital Market Compare Institute 6. septembra. Zainteresirane strani so se zbrale, da bi komunicirale o dodatni nacionalni strategiji o izdaji in distribuciji varnostnih žetonov.

Ker nenavaden kapitalski trg in sistem digitalnih vrednostnih papirjev v državi ne zajema nobenih ustreznih definicij nestandardiziranih vrednostnih papirjev, izdanih prek verige blokov, je FSC menil, da je pomembno pripraviti ločeno smernice za “spodbujanje trdne konstrukcije trga in industrije.”

FSC bo sestavil in upošteval smernice za varnostne žetone v 4. četrtletju 2024. Po tem se lahko občasno nadaljuje z organizacijo »Sistema samodiscipline varnostnih žetonov« prek revizij sedanje zakonodaje, na primer Zakona o digitalnih vrednostnih papirjih in Zakona o kapitalskem trgu.

Trg digitalnih vrednostnih papirjev bo upravljal Korea Swap, medtem ko bo Korejski depozitar vrednostnih papirjev ocenil žetone po registraciji in jih uvrstil na kontrolni seznam. V prvih fazah bo regulator omogočil trgovanje na prostem trgu v miniaturnem obsegu.

Povezano: Jug Korejski finančni nadzornik mora ‘hitro’ pregledati kripto zakonodajo

Objava pomeni še en korak v nizu regulativnih pobud v državi, katere novoizvoljeni organi imajo regijo poslanstvo spodbujanja kripto trg. 1. septembra so domači zakonodajalci predlagali uveljavitev zakona o spodbujanju industrije Metaverse, ki bi spodbudil gradnjo Metaverse v Južni Koreji. Ambiciozen načrt za regionalizacijo celotnega tradicionalnega kripto ogrodja 1434 je pricurljal do klika v Bi morda naključno dobro dobro.

62042

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -