15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Južnokorejski regulatorji sodelujejo z 20 kripto borzami

Južnokorejski regulatorji sodelujejo z 20 kripto borzami

FSC med razširjenim regulativnim nadzorom vodi dialog z južnokorejskimi kripto borzami.

4562 Skupno ogledov

6 Skupaj delnice

South Korean regulators parley with 20 crypto exchanges

Majhne in srednje velike borze v Južni Koreji so na nedavnem srečanju s finančnimi regulatorji imele priložnost izraziti nekaj pritožb z vlado.

Glede na poročilo Južne Koreje D.Street je Komisija za finančne storitve (FSC) sklicala sejo za zaprtimi vrati z 768 kripto izmenjave v četrtek.

Znotraj virov, ki jih je navedel D.Street, je zapisano, da je bila seja pri zaprtih vratih udeležba med enoto za finančni nadzor FSC ( FIU) in kripto borz 10, kjer je prva izrazila vladne želja po izvedbi poročila o ponudniku storitev virtualnega premoženja (VASP).

Dejansko je maja 28, je FSC izdal sporočilo, v katerem je navedel, da namerava okrepiti nadzor nad kripto trgom za boj proti nezakonitim dejavnostim. Kot del načrta bodo kripto izmenjave in drugi VASP-ji dobili šestmesečno podaljšano obdobje za registracijo pri vladi.

Ta postopek registracije vključuje pridobitev potrdil o sistemu upravljanja varnosti informacij in med drugim odpiranje trgovinskih računov s pravim imenom. Izmenjave 20, vključene v četrtkovo srečanje, so edine med 60 VASP, ki trenutno delujejo v Južni Koreji.

Vendar pa imajo samo “veliki štirje” – Bithumb, Upbit, Korbit in Coinone – zavarovane račune za trgovanje s pravim imenom. Na srečanju so druge 16 izmenjave izrazile težave pri izpolnjevanje zahteve glede trgovanja s pravim imenom med drugimi operativnimi težavami.

Uradniki FSC naj bi bili sočutni s težavami, s katerimi se srečujejo manjše borze, in obljubili, da ne bodo posegali v njihove odnose z južnokorejskimi banke. Južnokorejske borze zahtevajo, da bančna partnerstva izpolnjujejo pogoje trgovanja z resničnimi imeni.

Vendar pa stroški pridobitve takšnih bančnih partnerstev po poročanju presegajo sredstva mnogih manjših platform. Kot je že poročal Cointelegraph, je Upbitova provizija družbi K Bank v prvem četrtletju 2021 plačala 10 krat več kot v prejšnjem četrtletju.

Medtem je vlada Južne Koreje pojasnila vloge in odgovornosti regulatornih organov glede predpisov o kriptovalutah v državi.

Južnokorejska regulatorna krajina se je v zadnjem času zaostrila s politiko boja proti pranju denarja in davkom na kapitalski dobiček med vrsto novih zakonov.

Prejšnji članekFilecoin ignorira Bitcoin FUD Elona Muska kot rakete FIL za 17%
Naslednji članekKdaj se bo končal vpliv Elona Muska na Bitcoin?

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments