22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Južnokorejski tožilci ščitijo orodja za analizo veriženja blokov v razlagi za prekinitev “pranja kripto gotovine”

- Advertisement -

Ponudba: sezerozger/Adobe Južnokorejsko tožilstvo bo kupilo svežo programsko opremo za analizo verige blokov – in jo želi porabiti za nakup ljudi, ki mednarodno perejo kriptovalute.

Po domača medijska hiša Economist, bodo novi instrumenti po vsej verjetnosti uporabljeni za pregled na enaki ravni nadzora mednarodnih borz, kot se trenutno uporablja za domače borze.

Misija je zamisel spletne strani podjetja vrhovnega tožilca.

Bivališče dela je odprlo razpis za za misijo.

Misijo je poimenoval “Izboljšani kibernetski preiskovalni stroj” (dobesedni prevod).

Potek zbiranja ponudb bo po vsej verjetnosti zaključen ta mesec, zmagovalnemu izvajalcu pa bo po vsej verjetnosti razen novembra letos dano, da pošlje nove instrumente.

Enotedenski obseg transakcij na južnokorejskem trgu – glavni kripto nadomestni Upbit. (Ponudba: CoinGecko)Kako južnokorejski tožilci upajo, da bodo našli ‘pralce kripto gotovine?’ Policija in sodstvo sta dobila obsežna pooblastila za preučevanje podatkov o kripto transakcijah na domačih borzah.

Podatki o nakupu in prodaji so bili v celoti deanonimizirani z zakonodajo, ki od vseh prebivalcev, ki uporabljajo kripto borze, zahteva, da svoje denarnice povežejo z računi denarnih institucij, preverjenih s pravim imenom.

Policiji in sodstvu je bila dana tudi energija, da prisilita borze, da zamrznejo denarnice.

Prav tako jim je dovoljeno preiskati borze kot dodelitev njihovih preiskav.

Policisti menijo, da se številni kriminalci skušajo izogniti preiskovalcem z uporabo mednarodnih kripto alternativnih platform.

Spletna stran podjetja vrhovnega tožilca upa, da bodo njegovi novi instrumenti podprli alternativo.

Organi kazenskega pregona in sodna ekipa so uporabljali programsko opremo za spremljanje, ki je bila aprila prvič nameščena v tožilstvih po vsej državi 2021.

Vendar pravi, da ta programska oprema trenutno ne more »imenovati naslovov virtualnih valut, ustvarjenih z mednarodnimi menjavami.«

Bivališče dela je trdilo, da bo sveža programska oprema po vsej verjetnosti pripravljena premagati to vrzel.

Prav tako je trdil, da bo programska oprema omogočala “sledenje in brisanje nezakonito posnetih videoposnetkov” in “zatiranje pornografskih spletnih strani.”

In delovno bivališče je trdilo, da bo vsako priložnost pripravljeno slediti nezakonitim internetnim stranem “kljub dokazanemu dejstvu, da občasno zamenjajo naslove položaja, da se izognejo blokadam.”

Stroški bitcoina v primerjavi z južnokorejskim vonom prejšnji mesec. (Ponudba: XE.com)Poraba organov pregona in pravosodja za analitične instrumente blockchain v Južni Koreji narašča.

Policija in tožilci so ob postopnem zaključku leta predstavili, da bodo početverili svojo porabo za instrumente, ki jim podpirajo sledenje kripto transakcijam.

Poleg boja proti denarju zaradi pranja denarja se policija in tožilstvo trenutno borita proti temu, čemur je predsednik rekel “vojna” proti preprodaji mamil na kripto pogon.

276527 Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne vsakodnevne novice

Priročna e-knjiga, groba 3-minutna študija o današnjih kripto podatkih!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -