15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Južnokorejsko tožilstvo obljublja, da bo ‘pregledalo’ kripto sektor, ko se škandal stopnjuje

- Advertisement -

Ponudba: Alexey Novikov/AdobeJužnokorejski tožilec-Total je obljubil “temeljit pregled” kripto sektorja sredi naraščajočega “javnega suma” glede politikov in njihovih kripto imetij.

Po Yonhapu je tožilec-Total Lee Obtained-seok izjavil, da bo njegovo podjetje “zvesto raziskalo” področje.

In obljubil da bi “razrešili javne sume glede kriptosredstev.”

Zakonodajalci in tožilci se poskušajo zoperstaviti valu negodovanja, ki ga je sprožil škandal Coin Gate.

V začetku tega meseca se je vodilni poslanec spremenil v domnevno naučil trgovati z gotovino z “notranjimi informacijami” o prihajajočih kriptopravilih.

Različne obtožbe so bile podane tudi o poslancu Kim Nam-kuku.

Lee se je distanciral od kriptovalute in izgovoril:

»I in dejansko zaupajo, da nikoli niso imeli delnic ali kriptosredstev. To ne bi moglo nadomestiti enega dne. Urad okrožnega tožilstva v Suwonu, Lee je izjavil, da bodo tožilci obravnavali točke, ki so enakovredne “uvrščanju žetonov na borze.”

Različni vodilni nadomestni uradniki za kriptovalute verjamejo v to dvanajst mesecev obtožen manipulacije z oznakami.

Izkazalo se je, da so domnevno izmenično prejemali podkupnine za objavo žetonov na svojih platformah.

V Južni Koreji so stroški altcoinov nagnjeni k strmemu skoku, ko so predstavljene novice o kotaciji na pomembni domači platformi.

Nekateri domnevajo, da so te skoke umetno ustvarili tako, da so plačali uradnikom, da hitro zabeležijo njihove postopke kotiranja gotovine.

Nabava in prodaja količin na Bithumb, eden med Južnimi Korejske najbolj priljubljene kripto borze. (Ponudba: CoinGecko)Južnokorejsko tožilstvo se odzove na kripto škandal?Lee se je zavezal, da bo raziskal »naložbo«, povezano s kripto vprašanja.« In izjavil je, da bo rešil vrsto »špekulacijskih vprašanj«, povezanih s kripto.

Seul so pretresle tudi obtožbe, da so visoki zakonodajalci nadzirali “nakazila” na kriptovalute strankam, povezanim s Severno Korejo.

Lee je trdil, da ga bodo najverjetneje vodili “dokazi”, ki so lahko dostopni, in se bo “ukvarjal” z možnimi trdnimi kršitvami “pri ohranjanju zakonodaje.”

Dodatno tožilec-Total je trdil, da bodo tožilci še naprej obravnavali “razlago drog.”

Predsednik Yoon Seok-yeol je prejšnji mesec razglasil “vsesplošno vojno” proti trgovini z drogami na kripto-pogon, saj je bilo vse več otrok, ki so pridobivali in prodajali mamila, obsojenih na zaporne kazni.

Javne osebnosti so samozavestno pozvale vse zakonodajalce in regulatorje, da predstavijo razlago za svoja kripto imetja.

Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne vsakodnevne e-novice

Hitro 3-minutno branje o današnjih kripto novicah!

1661411546663198721

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -