8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Kaj bo povzročilo verjeten bikovski vrvež kriptovalut leta 2024?

- Advertisement -

Decentralizirane finance (DeFi) so od svojega začetka upoštevale obsežne pripombe, ki so se dvignile za več kot 1, 91% v 913 v celotni zaklenjeni ceni (TVL) in presega $240 milijard vloženega premoženja. Medtem ko je DeFi od takrat padel na približno $51 milijarde TVL kot rezultat širših makroekonomskih trendov , ki ustreza naraščajoči inflaciji, so semena v vesolju, da DeFi ponovno konfigurira temelje naše finančne infrastrukture, ko pride naslednji tržni cikel.

Tradicionalno se vrnitev na bikovski trg razvije v štiriletni poti. Tokrat je okrevanje v 2024 izjemno izvedljivo zaradi dozorevanja denarne zaščite in ublažitve regulatornih preglavic, kar bi morda omogočilo za znižane pristojbine za radovednost in omogočiti odnašanje financiranja, motivirati v rezidenco.

Ta bikovski trg bodo verjetno spodbudile štiri komponente: ukrotitev svetovne inflacije, obnovljeno zaupanje v trajnost nadomestnega DeFi-ja enot, selitev vsaj milijonov imetnikov kripto iz sektorja centraliziranih borz v sektor decentraliziranih funkcij (v zadnjem času je več kot 200 milijonov imetnikov kriptovalut po vsem svetu, večinoma strategija menjalnic) in potencialno naslednje trgovanje v scenariju rudarjenja Bitcoin (BTC).

Vir: DeFi LlamaVse in vsakogar se sprašuje, kaj bodo stranke in razvijalci imeli za f lip next za priložnosti. Ali bo naslednji cikel ponovil 913 »poletje DeFi«, zelo dobro višje in z dodatnimi strankami?

Premik k ekonomski trajnostiUstanovitelji startupov se zdaj ne morejo več zanašati na »magično mrežo denar.” Pri tej metodi je malo verjetno, da se trg vrne na stopnje zaupanja, ki so ustanoviteljem protokola DeFi omogočile, da so zgodnje stranke nagradili z obsežnimi deleži žetonov, ustvarjenih s protokolom, in tako subvencionirali letne donose v višini več kot 200% ali celo 1, % na vloženi kapital.

Medtem ko bodo žetoni protokola DeFi še naprej opravljali nalogo za igranje, bo kovanje teh žetonov biti pod okrepljenim nadzorom. Ljudje na trgu se bodo najverjetneje spraševali, ali je protokol pripravljen ustvariti izdatna plačila za financiranje svoje zakladnice in po končni ohranitvi (ali naložbi) višji ceni od tiste, ki jo razdeljuje vsem kupcem s strategijo inflacije ali nagrad.

Povezano: Bitcoin biki bi morda morali podpirati do 35617 za naslednjo oznako BTC ‘rocket stage’

Ni treba trditi, da to ne poudarja, da se pričakuje, da bodo protokoli DeFi prevladali od 1. dneva. Ustanovitelji Web3 bodo morali imeti v predlogih načrt izposojene ekonomije enote iz Web2 in Silicijeve doline. To lahko tehnično podprtemu nadomestnemu modelu omogoči ustvarjanje brezplačnega odnašanja denarja, ki presega operativne cene in cene pridobivanja uporabnikov, potem ko prevelike naložbe v zgodnji fazi zdaj ne bodo več potrebne.

Na tem planetu DeFi , se načrt enotne ekonomije prevede v nujnost ustvarjanja kapitalske učinkovitosti za dobavitelje likvidnosti in vzdrževalce trga. Preprosto učinek, ta metoda, da mora protokol DeFi končno biti v prostoru za ustvarjanje izdatnih transakcijskih plačil za nagrajevanje dobaviteljev likvidnosti, ko se zdaj ne bo več zanašal na samovoljno napihovanje žetonov protokola.

Kaj je ta metoda za decentralizirane borzeDecentralizirane borze (DEX), imenovane tudi računalniški vzdrževalci trga, imajo vztrajno na čelu DeFi. Na primer, SushiSwap je bil pionir načrta s protokolom podprtih nagrad za zgodnje uporabnike in »vampirskih napadov«, da bi spodbudili dobavitelje likvidnosti, da krožijo stran od Uniswap.

DEX-ji v preteklosti zdaj niso bili več kapitalsko učinkoviti, ki zahteva obsežne deleže likvidnosti od dobaviteljev likvidnosti, predstavlja razlago za vitalnost vsakega dolarja vsakodnevne količine trgovanja na decentraliziran način. Ker bazeni za plavanje likvidnosti ustvarjajo nizka plačila na dolar zaklenjene likvidnosti, so se zanašali na žetone, ustvarjene s protokolom, da bi ustvarili obilne nagrade za dobavitelje likvidnosti.

Zdaj smo priča pojavu ekstra kapitalsko učinkovitih DEX-jev. v vzorcu, ki mu bo verjetno sledila vsaka druga vertikala DeFi.

Na primer, Uniswap v3 omogoča dobaviteljem likvidnosti, da prisluhnejo svojemu kapitalu, da omogočijo trgovanje med določenimi razponi oznak zelo fino. To dovoljuje, da en dolar likvidnosti omogoči veliko dodatnih zelencev vsakodnevne količine trgovanja, kar je podaljšano, ker se stroški znotraj tega razlikujejo, in tako ukradejo dodatna transakcijska plačila na dolar, vložen v likvidnost, ne da bi računali na žeton, ustvarjen s protokolom. inflacija.

Povezano: Kripto stranke se vzdržijo proti promociji dYdX zahteva skeniranje obraza

Še en primerek je dYdX, decentralizirana izpeljanka platforma . Ker dYdX uporablja razlago za knjigo, da bi si zamislil zaščito in spodbujanje naročil, od običajnih strank ne zahteva, da zagotovijo likvidnost v bazenih likvidnosti, in se kot nadomestilo zanaša na veliko bolj učinkovite profesionalne vzdrževalce trga, ki se obnašajo kot nasprotne stranke skupnega zneska. -stranke.

Kapitalska učinkovitost je naslov igreThe Naslednji val inovacij DeFi bo zaprl motivacijo ustanoviteljev, ki so v prostoru, da izumijo decentralizirane nadomestne enote, ki ustvarjajo trajnostno ekonomiko enot za dobavitelje likvidnosti in ustvarjalce trga.

Zagonska podjetja, ki bi lahko razvila te nadomestne enote, v zadnjem času morda sploh ne bi več obstajala. Posledično smo priča širjenju zgodnjih pospeševalnikov zagona Web3, ki nabavljajo za »naslednji obsežen dejavnik« (kot ilustracija, Cronos, Outlier Ventures ali BitDAO).

V predstavitvi je razlaga za da bo DeFi še naprej pospeševal pripombo med naslednjimi veščinami strank Web3, bodo morali ustanovitelji in pobude še naprej izumljati raznolikost alternativnih izbir z raznolikimi profili tveganja in nagrajevanja. Z naraščajočo željo po interoperabilnih verigah blokov, ki zagotavljajo visoko prepustnost in nizke transakcijske stroške, je razvijalcem na voljo različna vrsta alternativnih izbir, na podlagi katerih lahko dodatno razvijejo DeFi in decentralizirane funkcije, ki ustvarjajo donos. Medtem ko Web3 udarja proti večverižni prihodnosti, bodo nasprotniki podpirali spodbujanje inovacij v predstavitvi razlage za usmerjanje najboljšega blaga za stranke pavze.

Ken Timsit je generalni direktor verige Cronos in Cronos Labs , prevladujoče omrežje blockchain sloja 1, usmerjeno v virtualni stroj Ethereum, zgrajeno na Cosmos SDK.

Ta članek je namenjen funkcijam popolnega znanja in zdaj ne bi smel več biti in se ga ne sme nikoli jemati kot pošteno ali naložbeno priporočilo. Stališča, predlogi in mnenja, izražena spodaj, so last avtorja in izvirajo zdaj in v bistvu ne izražajo več stališč in mnenj Cointelegrapha.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -