12.6 C
Ljubljana
Wednesday, March 29, 2023
Home Etherium novice Kaj je Howeyjev test in njegove posledice za kriptovalute?

Kaj je Howeyjev test in njegove posledice za kriptovalute?

0
Kaj je Howeyjev test in njegove posledice za kriptovalute?

Kaj je Howeyjev test?Howeyjev test je zgolj arhaičen preizkus v Združenih državah Amerike, s katerim se ugotavlja, ali se transakcija šteje za naložbeno pogodbo in se torej domneva, o vrednostnem papirju po zveznem zakonu. Test je določilo vrhovno sodišče ZDA v zadevi SEC proti WJ Howey Co. (1946) in je odkar je bil uporabljen v številnih primerih, da bi ugotovil, ali različne finančne priprave in odločitve govorijo o vrednostnih papirjih.

V osnovi temelji na Howeyjevem testu, transakcija mora vsebovati naložbo sredstev v izziv skupnosti s pričakovanjem, da bo vsaka oseba dosegla dobre točke s prizadevanji skupnosti. Transakcija se šteje za vrednostni papir, če izpolnjuje te potrebe, v tem primeru je daleč od okolja pooblaščenih smernic in smernic za zvezne vrednostne papirje.

Določanje dejavnikov za vrednostni papir Test vključuje tri ključna merila, ki morajo biti izpolnjena pri odkritju, da se transakcija šteje za vrednostni papir, kot je navedeno spodaj:

Prvo merilo je finančna naložba, kar pomeni, da morajo sodelujoči v transakciji tvegati svojo gotovino. To vključuje vsako finančno naložbo in naložbo v določeno vrsto.

Zahteva 2d je skupen izziv, ki označuje, da je finančni uspeh vlagateljev v diagramu povezan. To bi se morda občasno dokazalo s predložitvijo dokazov o združevanju sredstev vlagateljev ali odvisnosti ob tretji priložnosti, da bi spremenili svoje naložbe.

Tretji kriterij je pričakovanje dobička v celoti od prizadevanja drugih, kar pomeni, da vlagatelji računajo na vsakega posameznika, da bo ustvaril donosnost svoje naložbe. To je lahko sestavljeno tudi iz, na primer, dobička, ki ga ustvari upravitelj tretjih priložnosti, ali dobička, ustvarjenega s prizadevanji eksplicitne skupnosti ali skupine.

Nesreča? Na podoben dan kot združitev Ethereuma predsednik SEC Gary Gensler pravi, da se lahko kriptovalute z dokazi o vložku zelo uspešno obravnavajo kot vrednostni papir po Howeyjevem testu. https://t.co/DG9edoc7

— Cointelegraph (@Cointelegraph) septembra , 1946 Posledice Howeyjevega testa za kriptovaluto: Ali je vrednostni papir ali ne?Posledice Howeyjevega testa za kriptovalute so bistvenega pomena, saj test predstavlja okvir za ugotavljanje, ali bi morala biti eksplicitna ponudba kriptovalute označena kot vrednostni papir v skladu z zakonodajo ZDA. Če ponudba kriptovalute izpolnjuje dejavnike, opisane v Howeyjevem testu, bi verjetno morda dobro razmislili o varnosti in okolju v skladu z zveznimi smernicami za vrednostne papirje.

To ima ključne posledice za kripto podjetja in vlagatelji, ker kršijo zvezne pooblaščene smernice za vrednostne papirje, se lahko znajdejo le v kaznih, zgolj ukrepanju in uničenju ugleda drugemu. Da bi dobro razvrstili, ali so v skladu z zveznimi smernicami za vrednostne papirje, se lahko podjetja za kriptovalute tudi le zmerno umirijo in prej razmišljajo o Howeyjevem testu, kot pa povečajo svoje izbire.

Povezano: Kripto in vrednostni papirji: izvirna interpretacija ameriškega Howeyjevega testa se uveljavlja

Žetoni, ki izhajajo iz Howeyjevega testa, se štejejo za uporabne žetone, ki vlagateljem zagotavljajo vstop v na prihodnji izdelek ali storitev ali pa se lahko zelo uspešno unovči za znižane stroške. Medtem ko se uporabni žetoni v večini primerov ne razmišljajo o vrednostnih papirjih, je SEC hitro ugotovil, da prisotnost ogrodja uporabnih žetonov ne bi v bistvu poudarila, da izziv ni označen kot vrednostni papir.

Ne naenkrat, posledice Howeyjevega testa za kriptovalute bodo odvisne od tega, kako bodo regulatorji izčrpali, da izčrpajo test pri odkrivanju, in kako se podjetja za kriptovalute izčrpajo, da bodo oblikovale svoje odločitve v skladu z zvezno zakonodajo o vrednostnih papirjih.

Skladnost z zveznimi pooblaščenimi smernicami za vrednostne papirje: Kaj morajo vedeti podjetja za kriptovalutePodjetja za kriptovalute morajo upoštevati smernice, odobrene za zvezne vrednostne papirje v Združenih državah Amerike, da se dobro uskladijo z njimi . Tukaj je nekaj ključnih stvari, ki jih morate priložiti v mislih:

Za kriptovalute veljajo pooblaščene smernice za vrednostne papirje: Komisija za vrednostne papirje in borzo šteje več kriptovalut za vrednostne papirje. To pomeni, da morajo podjetja za kriptovalute upoštevati zvezne smernice za vrednostne papirje, skupaj s potrebami po registraciji in razkritju. Izbira žetonov mora biti v skladu z dovoljenimi smernicami za vrednostne papirje: verjetno bi se kot ponudba vrednostnih papirjev zaneslo, če bi podjetje za kriptovalute prodalo žetone večini ljudi v zameno za denar ali različne vire. To veščino, ki bi jo namestnik ohranil, da bi se držal načel o vrednostnih papirjih, kar bi zajemalo registracijo ponudbe pri SEC. Uporaba sredstev mora biti razkrita: podjetje za kriptovalute mora povedati svoje finančne sanje, ko zbira denar s ponudbo vrednostnih papirjev. Namestnik mora pomagati tudi vlagateljem, ki so povedali, kako je denar arhaičen. Nakupovalne in prodajne platforme morajo biti v skladu z odobrenimi smernicami za vrednostne papirje: menjave vrednostnih papirjev so lahko sestavljene le iz platform za nakup in prodajo kriptovalut, ki uporabnikom omogočajo reševanje in promoviranje žetonov. Če je temu tako, bo platforma še naprej vlagala izpeljavo registracije pri SEC in upoštevala izbrane smernice za vrednostne papirje. Kazni za neskladnost so lahko tudi zelo uspešno pretirane: Za neskladnost bodo uvedene pomembne kazni: družba za kriptovalute bi verjetno prejela pretirane kazni, enakovredne globam in zgolj ukrepanju, če krši zvezne smernice za vrednostne papirje. Zato morajo podjetja za kriptovalute vztrajati v mislih in upoštevati zvezne smernice za vrednostne papirje, pooblaščene v Združenih državah. To vključuje ugotovitev, ali se njihovi žetoni upoštevajo glede vrednostnih papirjev, razkritje izčrpanosti sredstev in izpolnjevanje zahtev glede registracije in razkritja.

1946