4 C
Ljubljana
Sunday, December 4, 2022

Kaj so soulbound tokens (SBT) in kako delujejo?

- Advertisement -

Z razvojem drugačnega monetarnega sistema z dodatno posebno prilagodljivostjo in inovativnostjo v manj kot desetih letih je Web3 osupnil svet. Finančni in kriptografski primitivi, kot so zaželene pogodbe in mehanizmi soglasja, so pripomogli k ustvarjanju inavguracijskega sistema za oskrbo z obnašanjem in avtoriziranju denarnih transakcij.

Po drugi strani lahko ekosistem decentraliziranih financ (DeFi) t narediti močnejše enostavne pogodbe cenijo stanovanjsko najemnino, ker nima izvorne identifikacije Web3. Namen tega besedila je nakazati, kako bi lahko celo skromen napredek pri ponazoritvi družbene identifikacije z žetoni, vezanimi na dušo, po naključju zaobšel te omejitve in preusmeril Web3 na prijazno, dodatno transformacijsko pot.

Kaj so žetoni, vezani na dušo (SBT)?Za verige blokov so potrebni projekti in potrošniški primeri, ki se osredotočajo na družbene identitete in skupnosti kot antagoniste krasnega denarja. biti v jedru sodelovalnih in animiranih ekosistemov. Da bi poskrbel za ta podvig, je Vitalik Buterin, soustanovitelj Ethereuma, skupaj s Pujo Ohlhaverjem, metodološkim svetovalcem pri FlashBots, in E. Glen Weylom, političnim ekonomistom in socialnim tehnologom, uvedel teorem o žetonih, vezanih na dušo, v članku z naslovom »Decentralizirano Družba: Odkrivanje duše Web3.«

Po avtorjih žetoni, vezani na dušo, zagotavljajo predpostavko za decentralizirano družbo (DeSoc), ki je soodločena družbenost, pri kateri skupnosti in duše pristopajo kolektivno od spodaj navzgor kot nastajajoči vidiki vseh drugih, da soustvarjajo predmete množice skupnosti in delčke inteligence na stotinah lestvic. Soulbound token je javno preverljiv in neprenosljiv nezamenljiv žeton (NFT), ki predstavlja poverilnice, pripadnost in zaveze osebe. Torej, kaj je neprenosljivi žeton?

Neprenosljivi žetoni se posvetujte z NFT, ki lahko pomagajo pri prepoznavanju pesmi in so dodani na naslove, vendar jih ni mogoče prodati. Ne glede na to, s čim se posvetujejo »duše« v NFT-jih, vezanih na dušo? Denarnice ali računi, za katere so SBT ali neprenosljivi žetoni popolnoma zanesljivi, se imenujejo duše. Kot ponazoritev lahko Duša simbolizira zgodovinsko preteklost zaposlitve osebe, ki bo mogoče pridobiti lastno licenco, kar je enakovredno datotekam v življenjepisu posameznika.

Kljub temu, ko bi lahko SBT, ki jih ima ena Duša, po naključju poleg tega preprosto izdali — ali potrdili — različne Duše, ki so nasprotne stranke (npr. posamezniki ali organizacije) v teh odnosih, tj. ko se razkrije pokončna energija mehanizma. Kot ponazoritev, fundacija Ethereum bi lahko po naključju poleg tega zelo učinkovito bila duša, ki podeljuje SBT ljudem, ki so se udeležili konference Ethereum. Po prispevku se teorem o “množinskih skupnostnih skupinah” nanaša na interakcije in komunikacije v omrežjih in so najresnejše gonilne sile finančne deklaracije.

Kako delujejo doseči soulbound žetoni? Žetoni, vezani na dušo, bi lahko naključno poleg tega preprosto pomagali omrežjem Web3 pri uporabi neprenosljivih žetonov kot indikatorjev prepoznavnosti kot nasprotju zanašanju na okvire, osredotočene na denar, da bi dosegli isto. Kot ponazoritev, posojilodajalec zaenkrat preveri posojilojemalčevo kontrolno stanje preje, kreditne rezultate in prejšnje odškodnine, da da hipoteko s premajhnim zavarovanjem.

Po drugi strani, ko SBT predstavljajo poverilnice posameznika, bo priznanje delovalo kot zavarovanje za reševanje hipoteke s prenizkim zavarovanjem. Zdaj, ko umaknete temeljni pogled na NFT, ti simbolizirajo lastnino ali vire z določeno denarno vrednostjo. Kljub temu preverite prepoznavanje nekoga v sistemu brez zaupanja, ki v bistvu temelji na verigi blokov?

Da ugotovimo ta pogled in delovanje SBT-jev na spletni strani Web3, dajmo prednost primerku decentralizirane neodvisne organizacije (DAO). ) sistem glasovanja. Večina naprav za upravljanje DAO dodeli energijo glasovanja v skladu z zaporedjem žetonov, ki jih ima član.

Vendar bi lahko DAO-ji, ki izdajajo SBT, po naključju dali prednost priznanju pred žetoni v lasti člana. Prepoznavanje bi se lahko naključno poleg tega preprosto preverilo prek uporabnikovih interakcij s sosesko. Kot ponazoritev, trofeje, pridobljene s Kusaminim programom Governance Rewards za vsak glasovanje članov referenduma v verigi, bi lahko naključno poleg tega preprosto zastarele in simbolizirale njihovo priznanje.

To je omenjeno, pomoč pri trofejah kot vidna ponazoritev članove službe v verigi v DAO-jih Kusama in Polkadot, ki bi po naključju lahko poleg tega preprosto zdaj zadostovala za zavarovanje hipoteke s premajhnim zavarovanjem. Poleg tega bi sistem glasovanja, ki v bistvu temelji na prepoznavanju, lahko po naključju preprosto branil DAO-je pred napadi Sybil.

Napad Sybil vključuje enega ali dodatne razvajene akterje, ki prevzamejo nadzor nad ogromno večino žetonov upravljanja preusmeriti pot podviga v svojo korist. Soulbound žetoni, ki jih je mogoče javno preveriti, lahko nudijo zaščito DAO-jem, da ne padejo v vabo razvajenih igralcev. Kot ponazoritev, zakonitim SBT-jem, ki ohranjajo duše, bi lahko poleg tega preprosto dodelili večinsko glasovalno energijo, da bi zagotovili zaščito integritete decentraliziranih neodvisnih organizacij.

Po drugi strani pa obstajajo žetoni, vezani na dušo? Obstaja nekaj primerov, kako bi lahko žetone, povezane z dušo, naključno uporabili v svetu Web3, kar je opisano v spodnjem delu. Kljub temu. kdaj bodo dostopni soulbound žetoni? Binance Fable Sure (BAB) bi morda bil glavni SBT, ki ga je v verigi BNB izdal Binance. Žeton BAB ne bo imel nobene denarne vrednosti in ga prav gotovo ne bo mogoče prenesti.

To bi lahko poleg tega preprosto pomagalo kot rešitev za digitalno preverjanje za možnosti Binance, ki imajo izvedeno Know Your Buyer (KYC) potrebščine. Poleg tega lahko protokoli tretjih oseb uporabljajo BAB SBT za olajšanje glasovanja o upravljanju DAO in airdrop med različnimi primeri porabe.

Kako so lahko žetoni, vezani na dušo, zastareli?V vsakodnevnem življenju je na stotine primerov uporabe SBT v Web3, kot je razloženo spodaj:

Posedovanje NFTUmetniki lahko dosežejo stran od nepoštenih posameznikov, ki prodajajo zbirke NFT pod krinko slavnih umetnikov, tako da povežejo žetone, vezane na dušo, z njihovimi genialen profil. SBT bi pokroviteljem omogočili, da potrdijo družbeno poreklo, medtem ko jim vključitev v verigo blokov dovoljuje, da zapevajo, ko je bilo neko delo ustvarjeno.

Za ponazoritev, NFT, s katerim se trguje, bi morda izdal umetnik iz svoje duše, da bi pokroviteljem pomagal pri ogledu umetnikovega dela glede na zaporedje žetonov, vezanih na dušo, ki jih sestavljajo, in organiziranje legitimnosti nezamenljivega žetona. Kot končni rezultat bi Souls uredil javno preverjeno metodologijo v verigi za vložek in ureditev priznanja glede izvora in redkosti blaga.

Prosta delovna mesta Žetoni Soulbound, ki predstavljajo kandidatovo vadniško poverilnico, stopnjo spoštovanja in graces certifikate ter prejšnjo zgodovino dela, bi lahko po naključju poleg tega preprosto zastareli kot dokaz sposobnosti izpolnjevanja potreb podjetja po človeških virih .

GamingUporabnikovo opravilo Web3 bi lahko po naključju poleg tega preprosto spremljali z uporabo SBT-jev, ki se bodo lahko spremenili v neprenosljivi žetoni prepoznavanja notranjost športni avatarji, ki jih je mogoče najučinkoviteje dvigniti po tej metodologiji. To pomeni biti pošten državljan Web3: namesto uživanja v športu se lahko dvignete na raven, tako da svojemu avatarju zagotovite neprenosljive sposobnosti in izkušnje.

Preverjanje kreditne zgodovine posojilojemalcev prejšnji Primitivna kreditna poročila bi lahko naključno poleg tega predstavljala SBT, kar bi posojilodajalcem omogočilo varen vstop v celotni kreditni profil posojilojemalca. Poleg tega bi lahko SBT po naključju preprosto zamenjali z dokumentacijo o obrestni meri ali izbrisali, ko je hipoteka poplačana. Kot končni rezultat ljudje ne morejo prikriti svojih trenutnih odgovornosti.

SouldropsWeb3 je v bistvu računal na prodajo žetonov ali airdrops, da bi pritegnil nove skupnosti, vendar vsak sistem zagotavlja povprečne rezultate. Kot nadomestek bi lahko Souldrops po naključju poleg tega preprosto izdali z uporabo SBT, na primer, razvijalcem s 5 od zadnjih 10 soulbound tokens za udeležbo na konferencah, ki služijo kot protokol dokazila o udeležbi (POAP). Ljudje lahko uporabijo POAP, drugačen NFT, da nakažejo, da so se udeležili tekme v živo ali posnetka.

Kakšne so prednosti žetonov, vezanih na dušo? Ena od nepogrešljivih prednosti uporabe žetonov, vezanih na dušo, za namene preverjanja poverilnic je ta, da ker so datoteke popolnoma podvojene v verigi blokov, jih nihče ne more ponarediti. Poleg tega bi lahko vse nagrade in certifikate, ki jih pridobi oseba, naključno poleg tega preprosto javno preverili prek SBT. Poleg tega, ker pristnosti ni mogoče kupiti prek žetonov, vezanih na dušo, spodbuja samozavest med imetniki žetonov in modno javnostjo.

Poleg tega bi bili protokoli morda pripravljeni preveriti kreditno zgodovino posojilojemalcev in pregledati njihove kreditne rezultate poiščite, kako dobro si bodo izposodili zaradi NFT-jev, vezanih na dušo. Poleg tega SBT omejujejo, da se projekti Web3 ne spremenijo v denarni zaslužek, tako da digitalne predstavitve postanejo netrgovalne. Kot omenjeno, oseba ne more kopičiti NFT-jev; kot nadomestek imajo povezovanje truda, da bi jih zaslužili.

Ali obstajajo kakšne nevarnosti, povezane z žetoni, vezanimi na dušo?Skupaj z donosnimi ugodnostmi, vezana na dušo žetoni imajo tudi nekaj slabosti. Kot ponazoritev, najsodobnejša denarnica združuje naključje, poleg tega preprosto ne bi bila več vrhunska za SBT zaradi nezmožnosti sistemov za obnovo soseske. Kot končni rezultat denarnice za obnovo soseske potrebujejo veliko količino žetonov, vezanih na dušo, razpršenih po številnih skupnostih, da obnovijo izgubljene duše.

Odgovor na zgoraj je v metodi obnove soseske, pri čemer duša najgloblji ključi bi se lahko naključno poleg tega preprosto pridobili, če je pridobljeno soglasje večine 1 med skupnostmi (ki jim Duša pripada)..

Po drugi strani pa nekateri ljudje oz. organizacije bi lahko poleg tega po naključju zagledale interese, ki so v nasprotju z njihovo lastno ideologijo, kar bi lahko po naključju teoretično vodilo v nadlegovanje, nasilje ali celo trolanje, kar kaže na poseg v zasebnost, saj so razkrite zasebne datoteke osebe.

Teoretično bi kreditni sistemi, ki v osnovi temeljijo na SBT, lahko po naključju pripeljali do distopičnih ekosistemov (kjer sta svoboda in neodvisna misel omejena) Cenite kitajski socialni kreditni sistem, kjer so določene družbene skupine samodejno izključene zaradi t. prisotnost določenih žetonov, vezanih na dušo.

SBT proti NFTNezamenljivi žetoni bi se lahko naključno poleg tega preprosto opremili in prodajali prek tržnic NFT, medtem ko so žetoni, vezani na dušo, neprenosljivi NFT-ji, ker so zanesljivi za dušo. Povzetek razlik med SBT in NFT je naveden na spodnji mizi:

Tudi ob predpostavki, da NFT-jev ni mogoče spremeniti ali podvojiti, jih je mogoče brez težav prenesti, kar bo možen podvig v primeru, da jih uporabi nekdo, ki ima pravico do reševanja vstopa v pooblastilo, ne da bi bili prej odobreni držalo. Kasneje so soulbound žetoni vezani na določeno dušo, za katero skrbijo, poleg tega pa jih je mogoče preprosto preveriti prek poverilnic v verigi, kar vsakemu posamezniku onemogoči njihovo spreminjanje.

Načrt naprej za soulbound tokensTeorija o žetonih, vezanih na dušo, ne glede na to, da pritegnejo pozornost, je strašno nova in ne bi mogla spremeniti ekosistema NFT. Namesto tega bo pomagal kot drugačna metodologija identifikacije, ki bo omogočala DAO-jem, na primer, da imajo večjo prednost pri sodelujočih v soseski.

Po drugi strani pa je treba razmisliti, ali je vsak SBT in NFT-ji bodo soobstajali, dokler se DeSoc ne bo spremenil v resničnost na spletni strani Web3 ali če bodo SBT-ji sami lahko pomagali kot digitalni identifikacijski žetoni v decentraliziranem svetu.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -