4 C
Ljubljana
Sunday, December 4, 2022

Kaj so soulbound žetoni (SBT) in absolutno vrhunski dizajn, ki ga dosežejo?

- Advertisement -

Z razvojem alternativnega finančnega stroja s prilagodljivostjo in inovativnostjo brez primere v manj kot desetih letih je Web3 osupnil svet. Finančni in kriptografski primitivi, primerljivi z življenjem, kot so pogodbe in mehanizmi soglasja, so pomagali ustvariti stroj odprte ponudbe za vedenje in avtorizacijo finančnih transakcij.

Nasprotno pa lahko ekosistem decentraliziranih financ (DeFi) zdaj ne naredite močnejših enostavnih pogodb ljubezen najemnine v etažni lastnini, ki jo je mogoče pripisati temu, da nima lokalne identifikacije Web3. Cilj tega članka je poudariti, kako bi celo skromen napredek v nasprotovanju predstavitvi družbene identifikacije z žetoni, vezanimi na dušo, morda verjetno še dodatno zaobšel te omejitve in Web3 preusmeril v avtoriteto, bolj transformacijsko smer.

Kaj so žetoni, vezani na dušo (SBT)?Projekti in primeri uporabe, specializirani za družbene identitete in skupnosti, namesto natančnega denarja so potrebni, da bodo verige blokov v jedru sodelovalnih in vabljivih ekosistemov. Da bi poskrbel za to ponovno štetje, je Vitalik Buterin, soustanovitelj Ethereuma, skupaj s Pujo Ohlhaverjem, strateškim svetovalcem pri FlashBots, in E. Glen Weylom, političnim ekonomistom in socialnim tehnologom, predstavil koncept žetonov, vezanih na dušo, v članku z naslovom »Decentralizirano Družba: Odkrivanje duše Web3.«

Po mnenju avtorjev žetoni, vezani na dušo, zagotavljajo predpostavko za decentralizirano družbo (DeSoc), ki je sodefinirana družbenost, v kateri skupnosti in duše pridejo kolektivno na dno. -up kot nastajajoči deli 1 še enega za soproizvodnjo več skupnostnih dobrin in delčkov inteligence v različnih obsegih. Soulbound token je javno preverljiv in neprenosljiv nezamenljiv žeton (NFT), ki predstavlja poverilnice, pripadnost in zaveze določene osebe. Torej, kaj je neprenosljivi žeton?

Neprenosljivih žetonov se posvetujte z NFT-ji, ki bi morda morda razbremenili prepoznavanje pesmi in so dodani na naslove, vendar zdaj ni mogoče zagotoviti. Kljub temu, s čim se posvetujejo »Duše« v NFT-jih, vezanih na dušo? Denarnice ali računi, za katere so SBT ali neprenosljivi žetoni popolnoma vroče, se imenujejo duše. Kot ponazoritev lahko Duša opiše zgodovino zaposlitve določene osebe, ki bi bila poleg tega samopotrjeno povezana z informacijami v življenjepisu osebe.

Kljub temu, ko bi SBT, ki jih poseduje ena Duša, morda morda domnevno dodatno izdali — ali potrdili — različne Duše, ki so nasprotne stranke (npr. ljudje ali organizacije) v teh odnosih, je takrat mehanizem je objavljena pravilna energija. Kot ponazoritev, fundacija Ethereum bi bila verjetno Duša, ki podeljuje SBT-je tistim, ki smo se udeležili konference Ethereum. V skladu s prispevkom se koncept “množinskih skupin skupnosti” nanaša na interakcije in komunikacije v nekem nedoločenem času v prihodnosti omrežij in so predvsem najresnejše gonilne sile podjetja.

Kako delujejo doseči žetoni, vezani na dušo? Žetoni, vezani na dušo, bi morda verjetno dodatno razbremenili omrežja Web3 pri uporabi neprenosljivih žetonov kot kazalnikov prepoznavanja, namesto da bi se pri nabavi zanašali na okvire, osredotočene na denar enaka. Za ponazoritev: posojilodajalec trenutno preverja stanja na računu posojilojemalčeve finančne institucije, kreditno lestvico in zgodovino nadomestil, da zagotovi posojilo s prenizkim zavarovanjem.

Nasprotno, pri SBT, ki predstavljajo poverilnice posameznika, bo priznanje delovalo kot zavarovanje za pridobitev posojila s prenizkim zavarovanjem. Zdaj, ko porabljate najpomembnejši koncept NFT, opisujejo lastnino ali vire z določeno denarno ceno. Kljub temu enostavne rešitve za preučevanje prepoznavnosti kogar koli v povsem nezaupljivem stroju, ki temelji predvsem na verigi blokov?

Da bi dosegli ta koncept in delovanje SBT-jev v domu Web3, poglejmo primer decentraliziranega samozavisnega glasovalni stroj organizacije (DAO). Večina predmetov upravljanja DAO določa energijo glasovanja glede na potrebo po žetonih, ki jih ima član.

Nasprotno pa bi DAO-ji, ki izdajajo SBT-je, morda morda predvidoma dodatno dali prednost priznanju pred žetoni v lasti člana. Prepoznavanje bi bilo mogoče morda predvidoma dodatno preverjeno s tehniko interakcij uporabnikov s skupnostjo. Kot ponazoritev, trofeje, pridobljene iz Kusaminega programa Governance Rewards za vsak glasovanje članov referenduma v verigi, bi morda morda verjetno tudi bile šibke za opis njihovega priznanja.

To pomeni, da trofeje delujejo kot vidna predstavitev članovega projekta v verigi v DAO-jih Kusama in Polkadot, kar bi poleg tega zdaj zadostovalo za zavarovanje posojila s prenizkim zavarovanjem. Poleg tega bi stroj za popolno glasovanje, ki temelji predvsem na prepoznavanju, morda verjetno še dodatno zaščitil DAO-je pred napadi Sybil.

Napad Sybil vključuje enega ali več hitrih akterjev, ki prevzamejo nadzor nad veliko večino upravljanja žetone za preusmeritev smeri misije, kamor se naselijo. Soulbound žetoni, ki jih je mogoče javno preveriti, lahko zaščitijo DAO pred tem, da bi padli v vabo nagljivih akterjev. Kot ponazoritev, uradnim SBT-jem, ki ohranjajo duše, bi morda morda predvidoma dodatno dodelili večinsko glasovalno energijo za zaščito integritete decentraliziranih samozavisnih organizacij.

Nasprotno, ali obstajajo žetoni, vezani na dušo? Obstajata dva primera, kako bi se žetoni, vezani na dušo, verjetno verjetno še naprej uporabljali v svetu Web3, kar je opisano v spodnjem delu. Kljub temu. kdaj bodo soulbound žetoni na voljo na trgu? Binance Myth Dawdle (BAB) bi morda morda bil prvi SBT, ki ga je Binance izdal v verigi BNB. Žeton BAB ne bo visel z nobeno denarno ceno in ga zdaj ni mogoče prenesti.

To lahko deluje kot rešitev za digitalno preverjanje za stranke Binance, ki so izpolnile zahteve Know Your Customer (KYC). Poleg tega lahko protokoli tretjega praznovanja uporabljajo BAB SBT za olajšanje glasovanja o upravljanju DAO in airdrop, med različnimi primeri uporabe.

Kako so lahko soulbound žetoni šibki?V vsakdanjem življenju obstaja veliko primerov uporabe SBT v Web3, kot je opredeljeno spodaj:

Posedovanje NFTUmetniki lahko zavrnejo nepoštene ljudi, ki promovirajo zbirke NFT pod krinko navadnih umetnikov, tako da povežejo žetone, vezane na dušo, z njihovim iznajdljivim profilom. SBT bi vlagateljem omogočili, da označijo družbeno poreklo, medtem ko jim vključitev v verigo blokov omogoča sledenje, kdaj je bilo določeno delo ustvarjeno.

Kot ponazoritev, NFT, s katerim se trguje, bi verjetno izdal umetnik iz svoje duše, da bi vlagateljem olajšal priznavanje umetnikovega dela zaradi nujnosti žetonov, vezanih na dušo, ki jih vsebuje, kar vzpostavlja legitimnost nezamenljivega žeton. Posledično bi Souls izumil javno preverjen načrt za vlaganje v verigi in izumil priznanje glede izvora in redkosti predmeta.

Prosta delovna mesta Žetoni, vezani na dušo, ki predstavljajo kandidatovo akademsko spričevalo, imajo radi oder in potrdila o znanju ter zastarelo delovno zgodovino, morda morda predvidoma poleg tega slabi kot dokaz spretnosti za izpolnjevanje potreb organizacije po človeških virih.

GamingProjekt Web3 določene osebe bi morda morda predvidoma spremljal tudi uporabo SBT-jev, kar bi bilo poleg tega spremenjeno v neprenosljivo priznanje žetoni notranji športni avatarji, ki bi bili morda morda najbolj priročni na tem obrazcu. To nakazuje, da ste moralni državljan Web3: da bi lahko dosegli višjo raven kot nadomestni igralec igre, s čimer bi svojemu avatarju zagotovili neprenosljive veščine in vožnjo.

Preverjanje kreditne zgodovine dolžnikovSlabe kreditne izkušnje bi verjetno verjetno predstavljale tudi SBT, ki posojilodajalcem dajejo dostop do celotnega kreditnega profila posojilojemalca. In SBT bi morda morda predvidoma dodatno spremenili s cenovno dokumentacijo ali izbrisali takoj, ko bi bilo posojilo odplačano. Posledično zdaj ne moremo skrivati ​​svojih tekočih obveznosti.

SouldropsWeb3 je bil v prvi vrsti odvisen od prodaje žetonov ali airdropov za privabljanje novih skupnosti, kljub temu pa vsaka rešitev zagotavlja povprečne rezultate. Kot nadomestek bi Souldrops morda morda verjetno dodatno izdal uporabo SBT, za priložnosti, gradbenikom s 5 iz finala 10 soulbound tokens za udeležbo na konferencah, ki služijo kot protokol dokazila o udeležbi (POAP). Ljudje lahko uporabijo POAP-je, posebno NFT, da pokažejo, da so se udeležili tekme v živo ali na posnetku.

Kakšne so prednosti žetonov, vezanih na dušo? Ena od prednosti uporabe žetonov, vezanih na dušo, za namene preverjanja poverilnic je, da ker so informacije v celoti podvojene v verigi blokov, jih nihče ne more ponarediti. Poleg tega bi bilo mogoče vse nagrade in certifikate, ki jih je pridobila določena oseba, mogoče tudi javno preveriti s tehniko SBT. Poleg tega, ker pristnosti zdaj ni mogoče kupiti prek žetonov, vezanih na dušo, spodbuja samozavest med imetniki žetonov in standardno javnostjo.

Poleg tega bodo protokoli verjetno sposobni vzpostaviti kreditno zgodovino dolžnikov in pregled. njihove bonitetne lestvice, da ugotovijo, kako močno si lahko izposodijo, kar je mogoče pripisati NFT-jem, vezanim na dušo. Poleg tega SBT omejujejo, da bi se naloge Web3 spremenile v denarni dobiček, tako da z digitalnimi predstavitvami ni mogoče trgovati. Kot omenjeno, določena oseba zdaj ne more odločati o NFT-jih; kot alternativa se morajo potruditi, da jim zagotovijo dohodek.

Ali obstajajo kakšna tveganja, povezana z žetoni, vezanimi na dušo?Poleg donosnih prednosti žetoni, vezani na dušo obešati tudi nekaj slabosti. Kot ponazoritev, najbolj sveža mešanica denarnice morda zdaj verjetno ne bi bila idealna za SBT, kar je mogoče pripisati pomanjkanju rešitev za obnovitev skupnosti. Posledično si denarnice za obnovitev skupnosti želijo ogromno raznolikosti žetonov, vezanih na dušo, razpršenih v nekem nedoločenem času v prihodnosti skupnega števila skupnosti za pridobitev višjih napačno postavljenih duš.

Odgovor na zgoraj je v strategija za obnovitev skupnosti, v kateri bi bili najbolj notranji ključi duše morda verjetno še dodatno kupljeni, če bi bila kupljena privolitev odlične večine celo izročenih ene od vitalnih skupnosti (ki ji duša pripada)..

Nasprotno pa bi nekateri od nas ali organizacij verjetno morda še dodatno priznali prizadevanja, ki so v nasprotju z njihovo visečo ideologijo, kar bi morda morda verjetno nadalje teoretično povzročilo nadlegovanje, nasilje ali celo trolanje, kar kaže na ponovno štetje zasebnosti kot posebno največ notranjih informacij osebe je izpostavljenih.

Teoretično bi sistemi, ki temeljijo predvsem na SBT, morda morda predvidoma poleg tega povzročili distopične ekosisteme (kjer svoboda m in samozavestni koncept je specifičen) obožujem kitajski socialni kreditni stroj, kjer so določene družbene skupine robotsko izključene zaradi prisotnosti določenih žetonov, vezanih na dušo.

SBT proti NFT Nezamenljivi žetoni bi se morda morda predvidoma zagotovili in zagotovili s tehniko tržnic NFT, medtem ko so žetoni, vezani na dušo, neprenosljivi NFT, ki jih je mogoče pripisati temu, da so vroča noga za dušo. Povzetek prilagoditev med SBT in NFT je naveden na spodnji mizi:

Tudi ob predpostavki, da NFT-jev zdaj ni mogoče spreminjati ali podvajati, so brez težav prenosljivi, kar je na splošno ponovno štetje, če jih uporablja kdorkoli z dovoljenjem za pridobitev dovoljenja, ne da bi bili prej podeljeni imetniku. Zato so žetoni, vezani na dušo, vezani na določeno dušo, za katero skrbijo, in bi bili morda morda predvidoma preverjeni s tehniko poverilnic v verigi, kar bi komur koli onemogočilo njihovo spreminjanje.

Moda za soulbound naprej žetoniKoncept žetonov, vezanih na dušo, nobena tema ne pritegne pozornosti, je izjemno nov in zdaj ne more nadomestiti ekosistema NFT. Kot nadomestek bi verjetno morda morda morda domnevno deloval nadomestni načrt identifikacije, ki bi omogočal DAO-jem, občasno, da dosegajo večjo vrednost pri svojih sodelavcih skupnosti.

Nasprotno pa ostaja upoštevati, če bodo vsi SBT-ji in NFT-ji soobstajali, dokler DeSoc ne postane aktualen v domu Web3 ali če lahko SBT-ji sami delujejo z žetoni digitalne identifikacije v decentraliziranem d svet.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -