0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Kaj so žetoni, vezani na dušo (SBT) in kako delujejo?

- Advertisement -

S postavitvijo menjalnega denarnega stroja z neprimerljivo prilagodljivostjo in inovativnostjo v manj kot desetih letih je Web3 osupnil svet. Finančni in kriptografski primitivi, ki ustrezajo čistim pogodbam in mehanizmom soglasja, vključujejo pomoč pri oblikovanju odprtokodnega stroja za navade in odobritev denarnih transakcij.

Kljub temu ekosistem decentraliziranih financ (DeFi) ne more zaostriti preprostih pogodb obožujem najem stanovanja, ker nima lokalne identifikacije Web3. Cilj tega članka je ponazoriti, kako lahko celo skromen napredek pri ponazoritvi socialne identifikacije z žetoni, vezanimi na dušo, morda dobro zaobide te omejitve in Web3 preusmeri na legitimno, dodatno transformacijsko pot.

Kaj so žetoni, vezani na dušo (SBT)?Pobude in primeri porabe, ki se osredotočajo na družbene identitete in skupnosti, namesto na ocenljiv denar, so potrebne, da bodo verige blokov v jedru sodelovalnih in svetlih ekosistemov. Da bi se spopadel s to zaskrbljenostjo, je Vitalik Buterin, soustanovitelj Ethereuma, skupaj s Pujo Ohlhaverjem, svetovalcem za pristop pri FlashBots, in E. Glenom Weylom, političnim ekonomistom in socialnim tehnologom, predstavil misel o žetonih, vezanih na dušo, v članku z naslovom »Decentralizirana družba: Finding Web3’s Soul.«

Pri ohranjanju z avtorji žetoni, vezani na dušo, zagotavljajo korenino za decentralizirano družbo (DeSoc), ki je sodefinirana družbenost, v kateri se skupnosti in duše združujejo na hrbtni strani. kot nastajajoči vidiki enega drugega za soustvarjanje množice omrežnih elementov in delčkov inteligence na številnih lestvicah. Soulbound token je javno preverljiv in neprenosljiv nezamenljiv žeton (NFT), ki predstavlja posameznikove poverilnice, pripadnosti in zaveze. Torej, kaj je neprenosljivi žeton?

Neprenosljivi žetoni se posvetujte z NFT-ji, ki lahko pomagajo slediti ugledu in so dodani naslovom, vendar jih ni mogoče ponuditi. Toda s čim se posvetuje »Duše« v NFT-jih, vezanih na dušo? Denarnice ali računi, na katere so SBT ali neprenosljivi žetoni popolnoma priključeni, se imenujejo duše. Če povemo, Duša lahko simbolizira posameznikovo zgodovino zaposlitve, ki se lahko enako licencira za zapisovanje podatkov v svojem življenjepisu.

Toda, ko so SBT-ji, ki jih ima ena Duša, morda tudi pošteni izdani — ali potrjeni — s strani drugih Duš, ki so nasprotne stranke (npr. ljudje ali organizacije) v teh odnosih, takrat je mehanizem natisne se ocenjena energija. Naj razglasimo, da bo fundacija Ethereum na videz duša, ki podeljuje SBT-je ljudem, ki so se udeležili konvencije Ethereum. Pri ohranjanju s prispevkom se misel o “množinskih omrežnih skupinah” nanaša na interakcije in komunikacije po vseh omrežjih in so najhujša gonila komercialnega povečanja.

Kako delujejo enact soulbound žetoni ?Soulbound žetoni morda pošteno podpirajo omrežja Web3 pri uporabi neprenosljivih žetonov kot indikatorjev ugleda, namesto da bi se zanašali na okvire, osredotočene na denar, da bi izumili enake. Če povemo, posojilodajalec zaenkrat preverja posojilojemalčevo stanje na legendi, bonitetne ocene in zgodovino odškodnin, da izda hipoteko s premajhnim zavarovanjem.

Kljub temu, ko SBT predstavljajo osebne poverilnice, bo ugled deloval kot zavarovanje za pridobitev hipoteke s prenizkim zavarovanjem. Zdaj bi morali zapreti temeljno misel o NFT-jih, simbolizirajo lastnino ali vire z nekaj denarnega plačila. Toda nasveti o tem, kako preveriti ugled nekoga v povsem nezaupljivem stroju, ki temelji na verigi blokov?

Da bi se izognili tej misli in delovanju SBT v stanovanju Web3, kupimo primer decentraliziranega sebe naprava za glasovanje dovolj skupine (DAO). Večina načinov upravljanja DAO vzpostavlja energijo glasovanja pri ohranjanju s spremembo žetonov, ki jih ima član.

Kljub temu DAO-ji, ki izdajajo SBT, morda dajejo prednost ugledu pred žetoni v lasti člana. Ugled se lahko morda tudi pošteno preveri s tehniko interakcij strank s skupnostjo. Naj razglasimo, trofeje, pridobljene iz Kusaminega programa nagrad za upravljanje za vse glasove članov referenduma v verigi, so lahko morda tudi pošteni, da bi svetovali njihovemu ugledu.

To je potrjeno, trofeje so prisotne kot vizualna ponazoritev članovega procesa v verigi v DAO-jih Kusama in Polkadot, kar je morda zdaj pošteno zadostna varnost za hipoteko s prenizkim zavarovanjem. Poleg tega lahko stroj za glasovanje, ki v celoti temelji na ugledu, morda pošteno brani DAO-je v nasprotju z napadi Sybil.

Napad Sybil vključuje enega ali dodatne grozljive akterje, ki prevzamejo nadzor nad večino žetonov upravljanja za preusmerijo pot izziva v svojo korist. Soulbound žetoni, ki jih je mogoče javno preveriti, lahko nudijo zaščito DAO-jem, da se ne ujamejo v past grozljivih akterjev. Naj razglasimo, da bo dušam, ki ohranjajo zakonite SBT, očitno dodeljena energija za oddajo večinskih glasov za zaščito integritete decentraliziranih samozadostnih organizacij.

Kljub temu, ali žetoni, vezani na dušo, obstajajo? Obstajata dva primera, kako se lahko žetoni, vezani na dušo, morda tudi pošteno uporabljajo v svetu Web3, kar je opisano v spodnjem delu. Ampak. kdaj bodo dostopni soulbound žetoni? Binance Legend Sure (BAB) je morda prvi SBT, ki ga je Binance izdal v verigi BNB. Žeton BAB ne bo več vseboval nobenega denarnega plačila in ga ni mogoče prenesti.

Morda bo prisoten kot rešitev za digitalno preverjanje za stranke Binance, ki zajema izpolnjene zahteve Know Your Buyer (KYC). Poleg tega lahko protokoli tretjih oseb uporabljajo BAB SBT za olajšanje glasovanja za upravljanje DAO in airdrop, med drugimi primeri stroškov.

Kako se lahko raztrgajo žetoni, vezani na dušo?V vsakdanjem obstoju obstajajo različni primeri porabe SBT-jev v Web3, kot je razloženo pod:

Lastništvo NFTUmetniki se lahko rešijo nepoštenih ljudi, ki prodajajo zbirke NFT pod krinko razvpitih umetnikov, tako da povežejo soulbound žetone z njihovim ustvarjalnim profilom. SBT bi vlagateljem omogočili, da nakažejo družbeno poreklo, medtem ko jim vključitev v verigo blokov omogoča sledenje, kdaj je bilo določeno delo ustvarjeno.

Naj izjavimo, NFT, s katerim se trguje, morda zelo dobro izda umetnik iz svoje duše, da bi vlagateljem pomagali priznati umetnikovo delo s spremembo žetonov, vezanih na dušo, ki jih vsebuje, s čimer se vzpostavi legitimnost nezamenljivi žeton. Posledično bi Souls izumil javno preverjeno tehniko v verigi za staking in si pridobil sloves po poreklu in redkosti predmeta.

Prosta delovna mesta Žetoni, vezani na dušo, ki predstavljajo kandidatovo akademsko spričevalo, imajo radi diplomo in strokovna potrdila ter zastarelo delovno zgodovino, poleg tega pa so morda lahko pošteni kot dokaz talenta za izpolnjevanje človeških potreb skupine.

GamingPotrošnikov postopek Web3 je morda pošten, poleg tega pa se lahko spremlja uporaba SBT, ki se lahko pretvori v neprenosljiv ugled žetonov znotraj športnih avatarjev, ki jih je mogoče najlažje dvigniti v to tehniko. To pomeni, da ste moralni državljan Web3: morda se lahko dvignete na višjo raven kot nadomestilo za prevzem polovice v igri, s čimer svojemu avatarju zagotovite neprenosljive sposobnosti in potovanje.

Preverjanje zgodovina bonitetnega ocenjevanja posojilojemalcaZrele izkušnje z bonitetnim ocenjevanjem so lahko morda poštene, poleg tega pa jih predstavljajo SBT, ki posojilodajalcem omogočijo dostop do celotnega bonitetnega profila posojilojemalca. In SBT bo očitno spremenjen s plačilno dokumentacijo ali izbrisan, ko bo hipoteka poplačana. Zaradi tega ljudje ne morejo skriti svojih tekočih dolžnosti.

SouldropsWeb3 je bil v prvi vrsti odvisen od bruto prodaje žetonov ali airdropov, da bi pritegnil nove skupnosti, vendar vsak sistem zagotavlja povprečne rezultate. Kot spremembo bi lahko Souldrops morda tudi pošteno izdal uporabo SBT-jev, kot primer, gradbenikom s 5 iz finala 10 soulbound žetoni za udeležbo na kongresu, ki služijo kot protokol dokazila o udeležbi (POAP). Ljudje lahko porabijo POAP-je, določen NFT, da ponazorijo, da so se udeležili tekme bivanja ali posnete tekme.

Kakšne so prednosti žetonov, vezanih na dušo? Ena od prednosti uporabe žetonov, vezanih na dušo, za aplikacije za preverjanje poverilnic je, da ker so zapisni podatki v celoti podvojeni v verigi blokov, jih nobena oseba ne more ponarediti. Poleg tega so lahko vse nagrade in certifikati, ki jih pridobi posameznik, pošteni in javno preverljivi s tehniko SBT. Poleg tega, ker pristnosti ni mogoče kupiti z žetoni, vezanimi na dušo, krepi zaupanje med imetniki žetonov in pogosto javnostjo.

Poleg tega bodo protokoli očitno v okolju, ki bo vključevalo pogled na bonitetno oceno posojilojemalcev zgodovine in v mislih shranite njihove bonitetne ocene, da ugotovite, kako vredni si bodo izposodili zaradi NFT-jev, vezanih na dušo. Poleg tega SBT omejujejo, da bi se projekti Web3 spremenili v zbiranje denarja, tako da digitalne predstavitve naredijo netrgovalne. Ob upoštevanju tega posameznik ne more kupiti NFT-jev; kot zamenjavo želijo prihraniti precej truda, da bi jih zaslužili.

Ali obstajajo kakšne nevarnosti, povezane z žetoni, vezanimi na dušo?Poleg strani donosne prednosti, imajo soulbound žetoni tudi nekaj slabosti. Če povemo, najsodobnejša mešanica denarnic morda res ni več najboljša za SBT zaradi pomanjkanja sistemov za obnovitev skupnosti. Posledično denarnice za obnovitev skupnosti potrebujejo veliko raznolikost žetonov, vezanih na dušo, razpršenih po več skupnostih, da si povrnejo izgubljene duše.

Tehnika za zgoraj navedeno je v pristopu obnovitve skupnosti, v katerem je duša znotraj večina ključev se lahko morda tudi pošteno pridobi, če je prejeto soglasje licencirane večine brez dvoma med skupnostmi (ki jim Duša pripada)..

Kljub temu lahko nekateri ljudje ali organizacije morda dobro priznavajo prizadevanja, ki se borijo s svojo lastno ideologijo, kar lahko morda tudi morda teoretično povzroči nadlegovanje, nasilje ali celo trolanje, kar kaže na zapoved zasebnosti, ko so razkriti zasebni podatki posameznika.

Teoretično, Sistemi bonitetnega ocenjevanja, ki v celoti temeljijo na SBT, lahko morda privedejo do distopičnih ekosistemov (posebna sta svoboda varčevanja in pošteno prepričanje). Prisotnost določenih žetonov, vezanih na dušo.

SBT proti NFTNezamenljive žetone je mogoče poleg tega pošteno kupiti in ponuditi s tehniko tržnic NFT, medtem ko so žetoni, vezani na dušo, neprenosljivi NFT-ji, ker so priključeni na dušo. Povzetek prilagoditev med SBT in NFT je naveden na mizi pod:

Čeprav NFT-jev ni mogoče spremeniti ali podvojiti, so brez tesnobe prenosljivi, kar je morda zelo dobro ukaz v primeru, da jih uporablja nekdo z dovoljenjem za pridobitev avtorizacije z najprej dodeljen imetniku. Zato so žetoni, vezani na dušo, vezani na določen pristop Soul in se lahko morda tudi pošteni preverijo s tehniko poverilnic v verigi, ki nikomur preprečuje, da bi jih spreminjal.

Naslednja formulacija za žetone, vezane na dušo Misel, da soulbound žetoni, nobena tema ne pritegne pozornosti, je precej nova in ne more zamenjati ekosistema NFT. Kot sprememba bi moral biti prisoten kot nadomestni način nadzora identifikacije, ki omogoča DAO-jem, kot primer, boljše varčevanje s posamezniki v svoji skupnosti.

Kljub temu je treba preveriti, če vsak SBT in NFT-ji bodo soobstajali, razen če DeSoc spremeni natančnost v resničnost v stanovanju Web3 ali če lahko SBT-ji sami sodelujejo kot digitalni identifikacijski žetoni v decentraliziranem svetu.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -