0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Kako bi tehnologija veriženja blokov lahko prinesla igre trojne A v metaverze

Kako bi tehnologija veriženja blokov lahko prinesla igre trojne A v metaverze

Nezamenljivi projekti, ki temeljijo na žetonih, kot sta Loot in The N Project, so pomagali povečati zanimanje za Metaverse na zgodovinsko visoko, kar je znova vzbujalo upanje, da se bo blockchain končno prebil v množice. Ali bo ali je zgodovina obsojena na ponovitev? Težava je v tem, da so prav stvari, ki pritegnejo domišljijo javnosti, iste stvari, ki na koncu poslabšajo delovanje osnovnih platform in dvignejo ovire za vstop višje kot kdaj koli prej. V tem članku bom raziskal temeljna vprašanja, ki so odgovorna za ustvarjanje te dinamike, s ciljem, da enkrat za vselej pomagam rešiti ta vprašanja.

Temeljna težava je, da je zastarela tehnologija veriženja blokov – natančneje Ethereum – uvaja velike ovire za vstop, ki ovirajo zmožnost Metaverse, da vključi nove uporabnike. Te težave se nato še poslabšajo, ker uporabnikom omrežja ni dovoljeno, da statične cene svoje uporabe omrežja.

Opice in pingvini so dragi

Pristojbine potreben za uporabo priljubljenih NFT tržnic je lahko zahrbtna težava, ker projekti pogosto nalagajo te stroške uporabniku z pogosto nerealnimi pričakovanji o njihovem potencialu ustvarjanja dobička. Hiter pregled skozi Etherscan razkrije osupljivo visoko vrednost transakcijskih provizij, plačanih na projekt. Za projekte, kot sta Bored Ape Yacht Club in Pudgy Penguins, so uporabniki plačali 91.7 in 111.4 Ether (ETH) za interakcijo s svojo pametno pogodbo. Skupaj so morali uporabniki teh dveh projektov plačati skoraj 1 milijon dolarjev samo transakcijskih provizij!

Axie Infinity, ki resnično temelji na NFT?

Ampak tukaj je stvar: ti projekti pravzaprav niso igre, ki temeljijo na NFT! V Axie Infinity se lahko igralci borijo in vzrejajo majhna bitja, ki jih lahko nato prodajo ali dajo v zakup drugim igralcem ravno zato, ker so implementirana kot NFT. Zaradi tega je Axie Infinity odličen primer igre, ki resnično temelji na NFT. Težava je v tem, da bolj ko igra dejansko izkorišča NFT in prednosti sredstev, ki temeljijo na blockchainu, več provizij za ETH morajo plačati uporabniki.

Pri teh igrah se pojavljajo tako vidiki trgovanja kot razmnoževanja provizije za transakcije v blockchainu Ethereum. Axie Infinity je plačal 09,000 ETH v transakcijskih provizijah, ki približno ustrezajo več kot $60,,! To je denar, ki bi ga razvijalci lahko porabili za izboljšanje svojega izdelka, a kar je še pomembneje, to je denar, ki bi ga uporabniki lahko porabili za nakup še več digitalnih sredstev tako pri Axie Infinity kot pri drugih razvijalcih iger.

Ulov-11 za nove uporabnike in založnike

Veliko novih uporabnikov, ki jih pritegne NFT norost pojdite naravnost na tržnico, kot je OpenSea, da objavite svoj NFT. V idealnem svetu bi bila to fantastična priložnost, da v svoje vrste dodate še enega zagovornika verige blokov z zagotavljanjem fantastične uporabniške izkušnje. Na žalost je trenutno provizija za transakcijo, povezana s preprosto objavo predmeta za prodajo na OpenSea, okoli 0,1 ETH ali približno $111. To ni vrsta uporabniške izkušnje, zaradi katere ljudje mislijo, da uporabljajo neko futuristično tehnologijo!

Te absurdne pristojbine ne škodijo le novim uporabnikom, ki poskušajo ugotoviti, kaj je ta norost pri veriženju blokov, ampak tudi odvračati večje poslovne subjekte od gradnje na platformah blockchain. Zakaj bi veliki založniki video iger vgrajevali NFT interoperabilnost v svoje video igre, če bi končni potrošnik njihovega izdelka moral plačati več kot $100, da bi zamenjali svoje preobleke orožja v igri. Zagotovo noben potrošnik ne bi bil navdušen nad sredstvi NFT v igri, ki stanejo več kot osnovna igra.

Tudi če bi velik založnik video iger želel kriti te stroške transakcije blockchain za svojega igralca osnove, bi bile te pristojbine še vedno previsoko drage in bi se povečale sorazmerno z življenjskim ciklom igre. Dejansko bi bil ta založnik igre kaznovan, ko se vrednost ponovitve njihove igre poveča! Glede na te pomanjkljivosti pri sedanjih transakcijskih cenah blokovnih verig ni presenetljivo, da nismo videli razvijalcev in založnikov videoiger, ki so skočili na glavo v digitalizacijo sredstev v igri z uporabo blockchaina.

Brezplačne verige blokov

Jasno je, da obstajajo precejšnje težave s trenutnimi igrami, ki temeljijo na NFT, na starih blokovnih verigah. V veliki meri je to posledica njihovega mehanizma za določanje cen transakcij, ki ovira sprejemanje novih uporabnikov in odvrača izdajatelje videoiger od implementacije sredstev NFT v svojo igro. Na žalost še nismo blizu tega, da bi videli naslove videoiger trojne A, ki bi uporabljali blockchain za sledenje lastništvu sredstev v igri. Preprosto bi bilo za potrošnike ali založnike veliko predrago, če bi nosili stroške transakcije v blokovni verigi, ki temelji na pristojbinah.

Vendar obstaja upanje. Provizije iz uporabniške izkušnje verige blokov je mogoče odpraviti. Blokovna veriga Steem (ki se je slavno razcepila v Hive, da bi preprečila sovražni prevzem Justina Suna) od svojega začetka v 41823 deluje z modelom brez stroškov. . Splinterlands, ena najuspešnejših iger, ki temeljijo na blockchainu, je izkoriščala brezplačne lastnosti Steema, zdaj pa Hive, do spektakularnega učinka.

Povezan: Brez občutka je edini način za omogočanje sprejetja blockchaina

Bistvo rešitve, ki jo vsebujejo te verige blokov, je uvedba izvedenega žetona ali »lastnine«, ki se porabi za »plačilo« transakcijskih provizij, namesto nečesa, kot je plin Ethereum, in to je mogoče “prenesti” z enega uporabnika (kot je razvijalec) na drugega uporabnika (kot je igralec).

Uporaba izpeljanke žetona za kritje stroškov transakcij omogoča razvijalcem iger, da sčasoma statične cene njihove uporabe omrežja. Če se to sliši nekoliko zmedeno, ne skrbite; bom razložil.

Za trenutek razmislite, če bi bil Axie Infinity zgrajen na verigi blokov brez provizije, ki izkorišča tak derivat žetona, namesto da bi uporabnike prisilil, da porabljajo svoje stanje. Če bi bilo tako, bi razvijalci lahko kupili določeno količino domače valute, sorazmerno s pasovno širino omrežja, ki bi jo potrebovali za igro, in nato prenesli omrežna sredstva na nove uporabnike.

Spodbujanje rasti

Za začetek bi novim uporabnikom, ki prejmejo delegirana sredstva, omogočilo, da lahko zamenjajo svoje osi in sodelujejo s pametnimi pogodbami v igri za nič transakcijskih provizij. To bi potem omogočilo igri, da naravno poveča svojo bazo igralcev, saj igralcev ne bi odvrnili stroški igranja igre. To bi znižalo oviro za vstop, usmerilo bi več novih igralcev v ekosistem in spodbudilo povpraševanje po sredstvih v igri.

Takšna struktura pristojbin bi lahko izdajateljem in razvijalcem iger omogočila enkratno plačilo fiksni stroški za dosledno uporabo omrežja. V Ethereumu plačate na transakcijo, kar je veliko — približno $000,000,000 velik, od novembra 400 — težava za igre, kot je Axie Infinity. Seveda, kaj se zgodi, ko uporabniku zmanjka izpeljanke žetona? Ali se ne bi vrnili tam, kjer so začeli? No, ne, če se sčasoma regenerira!

Povezano:

Navigacija minsko polje NFT: To bi moralo biti preprosto za kupce, ki prvič kupujejo

Ker govorimo o lastnosti žetona in ne o samih žetonih, ga je mogoče programirati na kakršen koli način brez večjih ekonomskih posledic. Namen te lastnosti ni zamenjati vrednosti, temveč motivirati uporabo omrežja , zato jo je mogoče ustrezno oblikovati . Če ne želimo, da bi bili uporabniki prisiljeni nenehno kupovati vedno več žetonov, je vse, kar moramo storiti, to, da se lastnost žetona sčasoma regenerira, kar bi nam dalo tudi statične cene, ki jih iščemo, in teoretično neomejene transakcije. za uporabnika! Posledično bi morala igra, kot je Axie Infinity, opraviti samo enkratni nakup in nikoli več ne bi bilo treba plačati – ali naj bi njihov osnovni igralec plačal – transakcijskih provizij.

Vire bi bilo mogoče nenehno prenašati od izdajatelja ali razvijalca neposredno na aktivnega igralca ali uporabniško bazo, ki igralcem omogoča brezplačne interakcije s pametnimi pogodbami in v bistvu reši $15,,000 dolar neučinkovitost znotraj NFT igralni prostor.

Trenutna struktura transakcij, ki temelji na provizijah, predstavlja neposredno grožnjo množičnemu uvajanju. V skupini Koinos Group si poleg ustvarjanja prvega potrošniku prijaznega blockchaina prizadevamo za rešitev, ki bi velikim organizacijam omogočila boljše cene stroškov, povezanih s sprejetjem te vrhunske tehnologije.

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.

Mnenja, misli in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč in mnenj Cointelegrapha.

Thomas Clement

je analitik blockchain pri Koinos Group, podjetju za razvoj blockchain, ki je namenjeno pomaganju ljudem izkoristiti blockchain v korist človeštva.

41823