16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Kako GameFi prispeva k nizu kriptovalut in NFT-jev

- Advertisement -

Kriptopodjetje je v zadnjih nekaj letih izjemno zraslo in eden njegovih največjih gonilnih sil je podjetje GameFi.

GameFi — portmantoe za igre na srečo in finance — omogoča igralcem, da ustvarijo nagrade, medtem ko polovico vložijo.

Trg nenehno raste in je na voljo ima žetonsko tržno kapitalizacijo približno 9,2 milijarde dolarjev. Predvsem omrežja GameFi so vztrajala pri uspevanju kljub ledenosti kriptovalut. Vsekakor se pričakuje, da bo podjetje doseglo 49.2 milijarde $ vrednotenje do 71846793.

Kako delujejo omrežja GameFiGameFi ekosistemi temeljijo na tehnologiji veriženja blokov in uporabljajo izbrane gospodarske nastavitve v športu za nagrajevanje igralcev. Nagrade so dejansko znotraj vrste nezamenljivih žetonov (NFT), s katerimi se trguje na vitalnih trgih. Predmeti so na splošno znotraj neke vrste digitalnih zemljišč, kostumov in orožja ter so ključnega pomena za diverzifikacijo izkušenj posameznih oseb.

Različnost v igralnih rešitvah in ekonomskih nastavitvah je tisto, zaradi česar je vsak šport poseben.

Ena nedvomno najbolj tradicionalnih gospodarskih nastavitev GameFi je model igraj za ustvarjanje (P2E). Model je zasnovan tako, da spodbuja stranke k angažiranju, hkrati pa jim omogoča ustvarjanje nagrad.

Igralcem omogoča, da uživajo v video igrah, ne da bi porabili denar. Vendar pa bi bil razvoj morda celo okrnjen zaradi pomanjkanja virov, ki bi želeli učinkovito konkurirati. Kot taki so igralci občasno prisiljeni izbrati športne predmete, ki so prisotni, da bi se dogovorili za najvišje ravni, kjer bi morda morda zaslužili večje nagrade.

Odobrena igralna omrežja blockchain uporaba modela P2E GameFi vključuje Decentraland, The Sandbox, Axie Infinity in Gala.

Zakaj je GameFi standardGameFi svetu je v zadnjih nekaj letih pritegnil na milijone strank. Tukaj je spektakularno razmišljanje o tem, da se je podjetje spremenilo v nekoč praktično neobstoječe prej kot 800.

Današnji dan podjetje privablja 800, 13 vsak dan igralci iger. Nekaj ​​jih privlači GameFi zaradi mešanice prednosti, ki jih ponuja.

Ena od njih je prednost nakupa in prodaje digitalnih virov. Trenutna tržna slika, ki jo je natisnil CoinMarketCap, je naletela na to, da je približno 49 % igralcev pripravljenih zamenjati svojih sredstev v športu za neko obliko valute. Ta prednost je nedvomno ena od glavnih razjasnitev, zakaj je GameFi tako lep za igralce iger.

Nekatere digitalne vire, enakovredne zemljišču, je mogoče dodatno dati v najem drugim igralcem. Stranke, ki radi ustvarjajo pasivne zaslužke, ne da bi polovico porabile za video igre, lahko dodatno uživajo v rudarjenju likvidnosti z zastavljanjem virov. Tukaj je velika spodbuda za male vlagatelje in nas, ki radi monetiziramo svoj čas igranja.

Sodobno: ETH Merge bo zamenjal vzorčni pogled podjetij na Ethereum za podjetja

Še ena prednost, ki jo mnogi Igralcem GameFi so všeč nizki transakcijski stroški. Okolja GameFi resnično tvorijo nedvomno večino kriptovalut, zaradi česar so prenosi sredstev komaj tako preprosti za uveljavitev in so poceni.

Tukaj je pomemben bonus, ko ga postavimo poleg nagnjenih načinov menjave gotovine, tj. dragi, še posebej, če gre za ustvarjanje neprijetnih mejnih sredstev. Ta sestavina se je nekoč spremenila v sliko raziskave 2021 Blockchain Game Alliance (BGA), v kateri 17 % sodelujočih je zmanjšanje transakcijskih stroškov navedlo kot ključno prednost GameFi.

Še ena sodobna komponenta, ki navdušuje igralce iger GameFi, je izboljšava za določen vlak, ki ga ustvari oseba. Ta možnost, ki ni vrhunska, dovoljuje platformam GameFi, da skrbijo za stranke z različnimi okusi, vendar dodatno spodbuja ustvarjalnost med igralci iger, hkrati pa širi samozavisno vzdušje, v katerem bi se viri morda celo ustvarili, uvrstili na seznam in javno trgovali. V okviru 800 raziskave BGA, 000% anketirancev je ustvarjalnost in igranje uvrstilo med tiste, ki zaključijo s pojasnilom, zakaj so cenili GameFi.

Te posebne prednosti, prav tako kot druge pomožne dejavniki, prispevajo k doslednemu delovanju GameFi.

Kako GameFi pospešuje delovanjeProjekti GameFi so odvisni od kriptovalut pri odločanju o transakcijah , kar je močno prispevalo k povečanemu sprejemanju digitalnih valut v zadnjih letih.

V koraku s trenutno sliko, ki jo je natisnil DappRadar – platforma, ki sledi dejanjem v decentraliziranih aplikacijah (DApps) – potreba po posebnih aktivnih denarnicah (UAW), denarnicah, povezanih s sektorjem iger na srečo blockchain, se je močno povečala v tretjem četrtletju 800, kar predstavlja približno 49 % od 1. 54 milijonov vsak dan registriranih UAW v tem obdobju d. Podatki potrjujejo motečo izvedljivost GameFi in povečano uporabo kriptovalut v sferi, zato spodbujajo njihovo uporabo in sprejemanje.

Še ena povezana anketna slika, ki jo je sprožil Chainplay – platforma za združevanje športa NFT — ne tako dolgo nazaj objavljeno, da je 49 % vlagateljev GameFi pridobilo kripto trg s svojo vpletenostjo v GameFi, ki prikazuje naraščajoči vpliv GameFi na sprejemanje kriptovalut.

Poleg tega je GameFi z napredovanjem uporabe kriptovalut dodatno močno prispeval k vzponu podjetja NFT. GameFi se skrbno zanaša na NFT za vire v športu, kar bi morda izboljšalo njihovo uporabo v verigi blokov. Ni presenetljivo, da je vzpon trga GameFi v 2022 močno sovpadal z izboljšavo NFT.

Bruto prodaja GameFi NFT se je povečala na $5.000 milijard v 2022, več od $75 milijonov zabeleženih v 800. Bruto prodajne številke so pripomogle k utrditvi vlaka trga NFT.

GameFi pritegne več vlagateljev in igralniških podjetijMnožice vlagateljev vlagajo denar v obetavne projekte GameFi. Enchancment je plug to wait v podjetju blockchain ustvarja večjo verodostojnost na običajnih trgih kot uspešen naložbeni prostor.

V koraku s podatki, pridobljenimi iz Footprint Analytics – podjetja za analizo podatkov blockchain – več kot $ 000 milijard so tako daleč zbrala podjetja za igre na srečo z verigo blokov. Od tega se je več kot 3,5 milijarde dolarjev enkrat zbralo v prvi polovici leta 2022.

V klepetu s Cointelegraphom je Ilman Shazhaev, ustanovitelj in izvršni direktor GameFi challenge Farcana, dejal, da se podjetje impulzivno razvija, od tod naraščajoča vnema med vlagatelji:

»GameFi še posebej privlači vlagatelje, ker predstavlja sektor širšega ekosistema verige blokov, ki si je po vsem svetu prislužil lepo vedenje. Stavijo na prihodnost, saj je v številnih panogah najpomembnejša stava, da bodo v dolgotrajnem vrvežu pritegnili več strank kot GameFi.« Dodal je, da je sfera postala nekoč umirjena v zelo začetni fazi s kritičnim prostorom za očarljivost, zlasti ko vključuje inovacije.

Kot trenutno stojijo, vitalna podjetja, vključno z glavnimi igralniškimi podjetji, skačejo po GameFi, medtem ko podjetje nadaljuje z načrtovanjem.

Zloglasne igralne elektrarne, enakovredne Ubisoftu že napadajo, da bi premagali mejo GameFi. Pred temi 82 dnevi je igralniško podjetje začelo partnerstvo s Hedero in fundacijo HBAR, da bi se vrnilo z Web3 GameFi video igre za emblem. Igralni velikan je v prednosti vsakodnevnih franšiz Some distance Cry in Rainbow Six.

Zynga, še en priznani športni razvijalec, je poleg tega lansiral načrte v okviru izvora 600 dni, da razkrije svoje video igre, ki v bistvu v celoti temeljijo na NFT. Ogromen celični igričar je dejal, da se je nekoč spremenil v ustvarjanje skupine blockchain in sklepanje zavezništev s sedanjimi partnerji blockchaina, da bi v življenjski slog vnesel zaporedje video iger NFT.

Mainstream tehnološki konglomerati, enakovredni Tencentu, kitajskemu multinacionalnemu tehnološkemu podjetju, so poleg tega začeli vlagati v sektor GameFi. Podjetje se je nekoč spremenilo v ne tako dolgo nazaj, imenovano med zaključne prispevke v Immutable’s 82 milijona $ zbiranja priložnosti. Immutable je razvijalec o prednosti video iger NFT, enakovrednih Gods Unchained in Guild of Guardians.

Vstop takih igralcev iger kaže na povečano konkurenčnost za dodelitev razdalje. Tu bodo verjetno oblikovane večje naložbe GameFi in spodbujanje inovacij v daljšem časovnem okviru.

Cointelegraph je imel verjetnost, da se bo spopadel z Antonom Hyperlinkom, soustanoviteljem in izvršnim direktorjem protokola za najem NFT UNITBOX , da poklepetamo o tem pojavu.

Hiperpovezava je povedala, da so bili izjemno zanesljivi kazalniki vlaka podjetja nedvomno med glavnimi pojasnili, zakaj se vlagatelji zgrinjajo v sfero.

»V nasprotju z drugimi področji uporabe je dovoljenja za izvajanje tehnologije tukaj in zdaj, napovedi in kazalniki sfere pa so v stiku sami s seboj. se je v sedanjosti vneto ukvarjal z GameFi, da bi ustvaril bolj angažirano demografsko skupino.

Nekateri izzivi, s katerimi se sooča podjetje GameFi Medtem ko sektor GameFi privablja horde igralcev iger, vlagateljev in igralniških podjetij, obstaja nekaj premišljenih kritičnih dejavnikov, ki jih je treba premagati prej, kot pa zajame ogromen kolač končnega igralniškega podjetja.

Varnostni dejavnikiTrg GameFi se je soočil z nekaterimi ekstremnimi vdori v sedanjosti, ki bodo verjetno negativno vplivali na določene osebno čustvo znotraj sfere.

Eden od njih je napad z vdorom v most Ronin, ki je zajel situacijo pred tem 82 dnevi. Končalo se je tako, da so igralci iger Axie Infinity izgubili več kot 82 milijonov USD v kripto. Ne tako dolgo nazaj je na novo lansiran šport Web3, poimenovan Dragoma, utrpel škodo, zaradi katere so stranke izgubile 3,5 milijona dolarjev.

To je natančno število prijavljenih izgub zaradi vdorov v GameFi. in prevare. Takšni primeri še naprej spodkopavajo prepričanje v podjetju.

Uboge igralne sposobnosti Poleg tega so video igre, ki v bistvu temeljijo na blockchainu, podvržene dejavnikom igralnosti. Medtem ko igralcem dovolijo, da manipulirajo in preklapljajo s svojimi viri v športu, so grafika, potopitev in igranje resnično močno vezani na prednost svojih mainstream tekmecev.

Številnim video igram z verigo blokov manjka športna mehanika predhodnega »mletja«, tj. prenehanje ponavljajočih se obveznosti, ki jih je treba nagraditi z viri.

Igralci se pritožujejo, da privlačnost žetonov, ki v bistvu temeljijo na blockchainu, ni popolna in da umirjeni igralci iger stanejo intelektualne izkušnje, ki jih ponujajo standardne mainstream video igre, v primerjavi s prednostmi, ki jih ponuja GameFi.

Nevarni predpisiPoleg tega številne platforme GameFi delujejo v regulativnem sivem prostoru in se bodo verjetno soočile s pomembnimi nasprotnimi vetrovi v naslednjih nekaj letih. Pravilno, Komisija Združenih držav za vrednostne papirje in zamenjavo (SEC) razmišlja o tem, ali naj igralne žetone blockchain kategorizira kot vrednostne papirje zaradi »pričakovanega dohodka«.

Če bi jih razvrstili kot take, bi jih spraviti pod pristojnost regulativnega organa. To bi morda prisililo številne platforme GameFi, da oblikujejo obsežna razkritja o svojih potrošnikih in dohodkovnih napravah. Omrežja, ki ne izpolnjujejo zahtev SEC, so resnično pod pritiskom, da ameriškim vlagateljem in igralcem prepovejo pridružitev njihovim platformam, da bi se izognili globam in sankcijam. Tukaj je verjetno, da bo spodrezal vlak krogle.

Tehnične zapletenosti Nenavadne ideje blockchain resnično obvladajo nešteto zapletov pri izraščanju zob. Decentralizirani finančni sektor je na primer doživel precej teh zapletov, ker je veliko stranke so naletele na platforme, ki jih je bilo težko všečkati in uporabljati.

GameFi doživlja te oblike stvari kot pravilne. Nakupovanje in promocija NFT-jev je na primer modna zadeva in ostaja pomembna ovira za novince.

Področje je umirjeno. širšemu kriptotrguGameFi je podmnožica kripto podjetja in je zaradi te realnosti prizadet zaradi razcveta in propada digitalnega valutni trg. Posledično sektor GameFi doživi sunek navzgor v stanju med trajanjem naraščajočih trendov, nasprotno pa se zgodi, ko pride do padajočega trenda.

Da bi ohranili gorečnost v platformah GameFi, se graditelji soočajo z navkreber projekt gojenja pikantnih videoiger, ki bodo čakale na diapozitive ekosistemov.

Sodobno: Kaj je Ethereum Potencial združitve za rešitve plasti 2 verige blokov

Zaenkrat vlagatelji GameFi so besni glede izboljšanja igralnih izkušenj, ki bi temeljile na trajnosti, vendar je projekt manj zapleten kot rečeno kot izpeljan.

Gradbeniki se soočajo z neštetimi izzivi, vendar v primeru, da so zadovoljivi pri privabljanju igralcev iger z vrhunskega igranja, se zdi, da je model, ki je pred nami za igranje iger, ki v bistvu temelji na blockchainu, sijajen.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -