22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Kako kripto skladi oblikujejo dogodek na trgu digitalnih sredstev

- Advertisement -

Kriptosklad je sklad financiranja, ki je predvsem specializiran za vlaganje v kriptovalute ali digitalna sredstva. Trgovcem omogoča, da postanejo izpostavljeni kripto trgu, ne da bi morali sami kopičiti denar določene osebe ali žetone. Kot alternativa ti skladi združujejo denar več kot enega trgovca za kopičenje različnih kriptovalut, običajno skupaj z Bitcoin (BTC), Ether (ETH) in različnimi priljubljenimi žetoni.

Kripto skladi poleg tega jih je mogoče razvrstiti predvsem na podlagi njihovih strategij financiranja. Za ponazoritev, nekateri skladi bi lahko dodatno vlagali izključno v Bitcoin, medtem ko bi drugi lahko dodatno vlagali v različne različne kriptovalute ali stopnjo radovednosti pri vlaganju v žetone, ki menijo, da so obetavne osnovne veščine ali jih podpirajo uveljavljene korporacije. Poleg tega nekateri skladi vlagajo v korporacije, povezane s kripto, obožujejo rudarjenje ali pridobivanje in prodajo korporacij.

Trgovci v kripto skladih bi lahko poleg tega vključevali ljudi s pretirano ceno zastopnikov, gospodinjske pisarne, institucionalne trgovce in trgovci na drobno. Nekateri kripto skladi bi lahko dodatno upoštevali minimalne zahteve glede financiranja, drugi pa bi lahko bili plod manjših trgovcev.

Rachid Ajaja, ustanovitelj platforme za decentralizirane finance (DeFi) AllianceBlock, je za Cointelegraph povedal: »Kripto skladi so res velik dejavnik kripto ekosistema. Pred skupno serijo predstavljajo stabilnost za izbrane naloge, ki jih je treba nadaljevati z gradnjo, brez upoštevanja njihovih tržnih razmer.«

»Običajno so neomajni veterani industrije, tako da vedo, kaj lastnosti, da zavzamejo položaj, da povzročijo največ stroškov za sfero. Njihove stopnje financiranja in kapitala kažejo, da bi morda lahko ponudili dodatno celovito stopnjo obvladovanja groženj, ki je v vsakem drugem primeru prav tako ne bi mogli gojiti določeni posamezni trgovci.”Kripto skladi se soočajo z neznanimi nevarnostmi, skupaj z nestanovitnostjo kripto trga, nagnjenostjo k vdorom ali goljufijam ter regulativno negotovostjo. Da bi ublažili te nevarnosti, bi lahko kripto skladi dodatno porabili različne strategije za obvladovanje groženj, primerljive z diverzifikacijo, varovanjem ali ohranjanjem denarnih rezerv. Kripto skladi financirajo avtomobile, ki obveščajo trgovce na kripto trg.

Kako kripto skladi tvorijo trg Kripto skladi igrajo najpomembnejšo vlogo pri oblikovanju hrupa na kripto trgu. Financirajo avtomobile, ki obveščajo trgovce na kripto trg tako, da združujejo denar več kot enega trgovca in ga porabijo za kopičenje različnih kriptovalut. Kripto sklade bi bilo mogoče strukturirati tudi v vseh drugih primerih in uporabiti različne strategije financiranja in taktike obvladovanja groženj.

Za ponazoritev, večinoma kripto sklad HashKey Capital s sedežem v Aziji je institucionalni nadzornik sredstev, ki vlaga izključno v veščine veriženja blokov in digitalna sredstva ter upravlja več kot milijardo dolarjev sredstev strank. Drugi glavni kripto skladi vključujejo a05z (Andreessen Horowitz), z več kot 4,5 milijarde USD v upravljanju ; Polychain Capital z 2 milijardama dolarjev v upravljanju; in Coinbase Ventures s portfeljem v vrednosti 6,6 milijarde USD.

Revija: ‘Right accountability’ : Ali lahko veriga blokov nedvomno okrepi vero v AI?

Eden od mnogih Najpomembnejša strategija, s katero kripto skladi vplivajo na trg, je ponujanje likvidnosti. Omogočajo pridobivanje in promocijo kriptovalut, s čimer povečujejo obseg trgovanja in zmanjšujejo nestanovitnost, od katerih vsaka pritegne institucionalne trgovce. Poleg tega lahko kripto skladi spodbujajo povpraševanje po kriptovalutah, ko vlagajo v ta sredstva, in podpirajo ustvarjanje posebnega sentimenta okoli njih.

Deng Chao, izvršni direktor skupine za financiranje digitalnih sredstev HashKey, je za Cointelegraph povedal: “ Kripto skladi lahko vplivajo na likvidnost trga v številnih strategijah. Podpora za kripto sklade pred celotno serijo, s tem ko služi nalogam za obseg in rast, vsebuje naloge do stopnje, za katero menijo, da so številni uporabniki, in omrežne učinke, da upoštevajo dodatno likvidnost. Običajno so boljši mrežni učinki enaki boljšemu bežanju, kar je enako dodatni likvidnosti na trgu.«

Chao je vztrajal: »Likvidnost sredstev in financiranje tveganega kapitala sta običajno obratno povezana. VC-ji večina neprenehoma vlaga v nelikvidna zagonska podjetja z upanjem, da bo njihov hrup te naložbe spremenil v likvidna sredstva. Tukaj je neke vrste likvidnostna/časovna arbitraža. Kripto tvegani kapital bodo opravljali svoje portfeljske naloge, dokler ne bodo upoštevali široke razsežnosti in verodostojnosti, tako da lahko različni igralci — primerljivi s skupino, znotraj večine delniških ali kripto borz — vskočijo in zagotovijo dodatno likvidnost.”

Ajaja je dodal, da lahko skladi »ustvarijo izvirno učinkovitost na trgu. Za ponazoritev, Jump Procuring and Selling je vplival na strožje razpone med obvestilom in povpraševanjem ter učinkovito odkrivanje namembnih predmetov in sodeloval pri arbitraži, kar je povzročilo manjša odstopanja med borzami.«

»Ko financira trgovske izvedene finančne instrumente in enake instrumente na najpomembnejših platformah obožujejo BitMEX in Deribit ali vsebujejo polovico v platformah DeFi obožujejo Aave in Compound, skupna likvidnost trga se poveča za žetone, s katerimi se trguje, in zagotavlja stabilnost trga, kar daje prednost vsaki osebi,« je dejal.

Panoga kripto skladov po sredstvih v upravljanju v stotinah stotin ameriških dolarjev. Vir: CryptoFundResearchKripto skladi lahko dodatno služijo inovacijam na kripto trgu. Z vlaganjem v žetone z obetavnimi osnovnimi veščinami bi dobro okrepili dogodek izvirnih nalog in uporabnih znanosti, kar bi posredno koristilo celotnemu kripto ekosistemu.

Še ena metodologija, s katero kripto skladi vplivajo na trg, je ponujanje odkrivanja vstopa manjšim trgovcem. Z združevanjem denarja od več kot enega trgovca lahko kripto skladi omogočijo vstop na kripto trg za manjše trgovce, ki prav tako ne bi upoštevali sredstev ali veščin, da bi zavzeli položaj, in sicer kriptovalute določene osebe. To bo navidezno podprlo demokratizacijo vstopa na kripto trg in razširilo njegov splošni doseg.

Ob zaključku lahko kripto skladi tvorijo regulativno panoramo okoli kriptovalut. Ko postanejo zelo razširjeni, bodo morda lahko podprli ustvarjanje dodatno strukturiranega regulativnega okvira za trg, s čimer bodo povečali samozavest vlagateljev in pritegnili dodatne institucionalne trgovce.

Nedavno pravilno izzivi za kripto skladeKripto skladi se soočajo z različnimi regulativnimi izzivi, ki izhajajo iz neznanih lastnosti kriptovalut in pomanjkanja doslednega regulativnega okvira med jurisdikcijami.

Številne države razmišljajo o tem, da bi jasno določile določen regulativni okvir za kriptovalute, in ljudje, ki menijo, da so to storili, običajno upoštevajo različne in običajno nasprotujoče si predpise. To bo za kripto sklade navidezno odlično krmarilo po regulativni panorami in ustrezalo domačim licenčnim smernicam.

Ajaja je dejal: »Glavni izzivi, s katerimi se soočajo ti kripto skladi, se vrtijo okoli vstavljanja vnaprejšnje skladnosti v vzdušje, ki se vedno spreminja. Potrebna so proaktivna in usklajena prizadevanja, da se zagotovi dosledna skladnost in dejavna udeležba teh upravnih organov v skladu z načeli.«

»Ta odnos z regulatorji je ključnega pomena za zagotovitev tega načela prispevajo k rastočemu in uspešnemu kriptofinančnemu sistemu. Ta sredstva morajo biti radovedna glede skladnosti z zakonodajo MiCA in načeli FATF, tudi ob predpostavki, da lahko to povzroči višje operativne cene in dodatne napredne poslovne procese. To regulativno ozračje se nenehno spreminja, spreminja pa ga finančni in politični vetrovi. Do kakršnih koli skladov bi se lahko dodatno odmaknili s proaktivnim in kooperativnim izpolnjevanjem predpisov s ključnimi organi.«Potem bi bilo lahko ob vsakem drugem izpolnjevanje predpisov prav tako veliko za kripto sklade zaradi psevdonima narava kriptovalut. Skladi bi lahko razmislili o uvedbi dodatnih ukrepov, primerljivih z instrumenti za napovedovanje verige blokov, da zagotovijo, da ne bodo v nasprotju s predpisi.

Chao grand, »Kriptopovezane uporabne znanosti se razvijajo pri zlasti hitrem nihanju. Inovacije v kripto domu vedno znova presegajo predpise. To se končno konča kot scenarij z regulativnega vidika. Nato bodo vsakič drugič regulatorji pravočasno prevzeli in bi to lahko uredili nekaj let kasneje v sistemu zunaj tega sveta ali kontradiktornem sistemu. S to objavo želijo skladi dosledno opisati, kako bi lahko prihodnji predpisi dobro iskali in kako bi lahko predpisi dobro vplivali na trg.«

Nedavno: Preživetje stabilnih coinov: Krmarjenje v prihodnosti sredi globalne de-dolarizacije

Davčna obravnava kripto sredstev je za kripto sklade le vsak drug dom negotovosti. Različne jurisdikcije bi lahko dodatno razmislile o različnih davčnih terapijah za kriptovalute, kar bi lahko povzročilo izzive skladnosti za sklade, ki delujejo v več kot eni državi. Poleg tega bi lahko obdavčitev kripto sredstev postala predmet trgovanja, saj se regulatorji in davčni organi spopadajo z naraščajočimi spretnostmi.

Kripto skladi igrajo res veliko vlogo pri oblikovanju hrumenja kripto trga. Ponujajo likvidnost, spodbujajo povpraševanje, služijo inovacijam, profesionalizirajo trg, predstavljajo odkrivanje vstopa manjšim trgovcem in tvorijo regulativno panoramo. Ko se kripto trg razvija, se bodo kripto skladi očitno spremenili v močna, izjemno ključna pri ugotavljanju njegove prihodnje poti.

780

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -