13.1 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Kako lahko model Bitcoin reši dilemo družbenih medijev

Kako lahko model Bitcoin reši dilemo družbenih medijev

Picture_0

Platforme družbenih medijev so nenehno v ognju zaradi pomanjkanja popolnega šifriranja od konca do konca, obstoječih politik zasebnosti in cenzure -toda rešitev, ki temelji na verigi blokov, bi lahko pomenila konec obdobja centralizirane prevlade družbenih medijev.

V mnogih pogledih so družbeni mediji bistvena sestavina vsakdanjega življenja tako podjetij kot povprečja potrošnik. Danes te platforme povezujejo posameznike z želeno vrsto vsebine na podlagi lastnih vložkov. Ta racionaliziran vir, ki ga strežejo uporabnikom, ki jih vodijo do podjetij, ki čakajo na konec, bi moral biti popoln scenarij. Ko pa gre za razdeljevanje nagrad, so rezultati pogosto neverjetno popačeni.

Algoritmi se nenehno spreminjajo, da ustvarjajo nove vire prihodkov za platformo, hkrati pa odvzamejo pravice uporabnikom. Poleg tega izgradnja teh algoritmov vključuje zbiranje velikih količin podatkov od posameznih uporabnikov. Pogosto je to lahko tako invazivno kot učinkovito.

Medtem pa v večini centraliziranih platform ni popolne pravice do svobode govora. Z zgolj sklicevanjem na drobni tisk v svojih pogojih uporabe se lahko platforme odločijo za policijsko in cenzuriranje komentarjev uporabnikov.

Najpomembnejši vidik je morda potreba po šifriranju na platforme. Čeprav večina večjih platform za socialna sporočila trdi, da ima vzpostavljeno šifriranje od konca do konca, od uporabnikov pogosto zahtevajo povezavo s telefonsko številko. To ogroža uporabnikovo pravico do popolne zasebnosti.

Na vseh platformah te inherentne težave izhajajo iz dejstva, da so socialni mediji na splošno centralizirani. Vendar pa bi to lahko odpravila veriga blokov, ki jo vodijo enaka vozlišča, tako kot vsaka decentralizirana kriptovaluta.

Model Bitcoin

Decentralizirana platforma družbenih medijev, zgrajena po modelu Bitcoin, bi končnega uporabnika vrnila v zadolžitev za zagotavljanje njihove pravice do zasebnosti in odpravo teh ovir. Poleg očitnih koristi gospodarske decentralizacije, kjer si enaka vrednost deli lastnike vozlišč in ustvarjalce, bi lahko rešitev, ki temelji na verigi blokov, celo povečala uporabnost.

V bistvu se lahko uporabniki prijavijo s svojim zasebnim ključev in takoj povlecite vse prilagojene nastavitve iz verige blokov. Uporabniki lahko nato objavijo vsebino, glasujejo za njeno kakovost, jo promovirajo in se naročijo na ustvarjalce.

Omrežje Bastyon, ki je bilo nedavno preimenovano iz Pocketnet, je eno takšnih decentraliziranih družabnih omrežij po vzoru Bitcoin. Kljub temu, da je njegova kodna baza ohlapno izpeljana iz Bitcoina, Bastyon uporablja algoritem soglasja o dokazih o deležu.

Ustvarjalci vsebine so običajno psevdonimni uporabniki, ki jih identificirajo njihovi javni ključi in podatki, ki jih izberejo razkrivajo o sebi.

Medtem pa vozlišča vzdržujejo verigo blokov in se odzivajo na klice vtičnic RPC s sprednje strani. Le če opravljajo te storitve, bodo nagrajeni.

Šifriranje in neposredni prenosi kriptovalut

Bastyon je pred kratkim izdal decentralizirano šifriran messenger peer-to-peer-zasebni sel, ki ni povezan s telefonsko številko uporabnika. Blockchain ponuja knjigo, ki omogoča izmenjavo šifrirnih ključev za vzpostavitev varnih asinhronih kanalov.

Na ta način imajo vsi pogovori ena na ena privzeto šifriranje od konca do konca in tudi vse slike, poslane ali prejete prek klepeta. Kot dodatna plast zasebnosti se zgodovina sporočil shrani le sedem dni.

Uporabniki bodo lahko prek platforme tudi neposredno prenesli domači kriptožeton Pocketcoin (PKOIN). Za pridobitev PKOIN -a lahko uporabniki na več borzah trgujejo z do 19 kripto žetoni, vključno z BTC, ETH in DOGE.

Bastyonov vmesnik tudi ni omejen na eno posebno geografijo. Platforma je na voljo v številnih različnih jezikih, kot so angleščina, nemščina, mandarinščina, korejščina, francoščina in ruščina.

Po Bastyonu je skoraj vsa moč in bogastvo sedanjega interneta pokrajina je skoncentrirana v rokah nekaj. Decentralizirano družabno omrežje želi to rešiti tako, da v svet internetnih platform prinese temelje bitcoina.

»Uporabniki nenehno skačejo v centralizirane aplikacije, nato pa jih te platforme izdajo, ko postanejo velike. Bitcoin je načrt za vse decentralizirane aplikacije, Bastyon pa je res Bitcoin družbenih omrežij, “je povedal ustanovitelj projekta Daniel Satchkov.

Messenger Bastyon je na voljo na bastyon.com kot Android aplikacijo in namizno aplikacijo.

Izjava o omejitvi odgovornosti. Cointelegraph ne podpira nobene vsebine ali izdelka na tej strani. Čeprav želimo posredovati vse pomembne informacije, ki bi jih lahko pridobili, bi morali bralci sami raziskati, preden izvedejo kakršna koli dejanja v zvezi s podjetjem, in prevzeti vso odgovornost za svoje odločitve, niti tega članka ne moremo obravnavati kot naložbeni nasvet.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments